Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Zajos vita az éjjeli tolatásokról

Tüntetést helyez kilátásba Horváth László marcalvárosi önkormányzati képviselő, ha a GySEV panelházak előtti vágányain nem maradnak abba az éjszakai tolatások. A vasúttársaság szerint csak rendkívüli esetben tolatnak éjjel.
„ Ezúton hívom fel a GySEV Rt. vezetőinek figyelmét, hogy két évvel ezelőtti ígéretüket tartsák be. Ha erre nem képesek vagy nem hajlandók, tüntetéssel adunk nyomatékot követelésünknek" – nyilatkozta a Kisalföldnek Horváth László, Győr Marcalváros II. városrészének önkormányzati képviselője.

Horváth László önkormányzati képviselő kijelentésével arra utalt, hogy bár a vasúttársaság vezérigazgatója két évvel ezelőtt levélben tett ígéretet arra, hogy a nagy zajjal, csikorgással járó tolatásokat éjjel tizenegy és reggel hat óra között szünetelteti, az utóbbi időben mintha újra megszaporodtak volna az ilyen vagonmozgatások. A képviselőhöz több lakossági panasz is befutott.

A helyi politikus embertelennek nevezte ezt a gyakorlatot. Szerinte hosszú távú megoldást az jelentene, ha a gépkocsiszállítással foglalkozó Hödlmayr forgalmának megfelelő telephelyet keresne. Megjegyezte: a mérleg egyik serpenyőjében a cég adófizetése és munkahelyei, a másikban több ezer marcalvárosi és szabadhegyi lakos nyugalmának éjjel-nappali zavarása található.

A képviselő kifakadását nem érti Zámbó Gábor, a GySEV Rt. üzemviteli vezetője. A szakember szerint a megállapodást betartják, s az elmúlt néhány hónapban mindössze egy rendkívüli esetben fordult elő, hogy éjszaka is kellett tolatást végezni a cégnek. Kifejtette: a társaság minden tőle telhetőt megtesz a lakosság nyugalmáért. Ebben az évben például több millió forintos beruházással zajcsillapítókat szerelnek fel a mozdonyokra; az első éppen most lett kész. A hangosbeszélőn kiadott utasításokat már korábban megszüntették, és azóta kézibeszélőn kommunikálnak egymással a dolgozók.

Zámbó Gábor hozzátette: a pályaudvar 1876 óta található jelenlegi helyén, s továbbra is szeretnének ott maradni és jól együttműködni mindenkivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs engedély, de az üzemeltető türelme elfogyott

Kedden délben megnyílt a győri parkolóház. Kovács Barnabás, az üzemeltető igazgatója tudja,… Tovább olvasom