Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Zajos és terheli a várost - a zöldek feketelistáján az Árkád

Feketelistára tette a győri Árkádot a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ), mondván, az Európai Beruházási Bank által is támogatott nagybevásárló-központ zajos és túlzottan megterheli az amúgy is túlterhelt várost.


Az Árkád vezetője a Kisalföldnek ezt egyértelműen cáfolta.
Hét magyarországi projekt szerepel a Föld Barátai Európa és a Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat, összesen 55, uniós forrásból megvalósuló, közép-kelet-európai nagyberuházását tartalmazó „feketelistáján" – közölte csütörtökön a Magyar Természetvédők Szövetsége. A listát az MTI is kiadta, így a „szégyentábla" országosan ismertté vált. A Kisalföld megkereste a feleket.

Hegyesi József, az MTVSZ programkoordinátora elmondta: ugyanaz a problémájuk az Árkáddal, mint megépülése idején, s amit a győri Reflex mindig is hangoztatott: hangos és túlterheli a várost.

– A Reflex Környezetvédő Egyesület határozott álláspontját képviseljük: Győr már akkor túlterhelt volt, amikor az Árkád meg sem épült.

A hozzákapcsolódó forgalom igen nagy mértékben növeli a zajt, a légszennyezettséget – mondta a vezető, akit arról kérdeztünk, mi ennek a listának a tétje? (hiszen nyilván nem fogják lebontani a bevásárlóközpontját). Hegyesi József szerint a figyelemfelhívás a cél, hogy mind a lakosság, mind a döntéshozók legyenek tisztában az alapvető környezetvédelmi érdekekkel. Az Árkád egyébként egyszer már szerepelt a névsorban, s a listát évente vagy kétévente frissítik a természetvédők.

Hozzátette Hegyesi azt is: egy Hajdúböszörményre tervezett hulladékégető beruházását már sikerült meghiúsítania a szervezetnek a lakosság és a képviselők összefogásával.

Hegyi Ferenc, az Árkád Üzletközpont centermenedzsere a Kisalföldnek határozottan cáfolta, hogy az Árkád bármilyen feketelistára kívánkozna.

– Naponta harmincötezer autó vonul el mellettünk: ezeknek semmi köze az Árkádhoz. Nem értem, miről beszélünk egyáltalán, de abban biztos vagyok, hogy akik listára tették az Árkádot, egészen bizonyosan nincsenek tisztában a számokkal. Elárulom például, ha egyszer csak eltűnne a helyéről az épület, akkor pontosan napi öt teherautóval kanyarodna be kevesebb erre a területre – avat be a logisztikai részletekbe a vezető, aki hozzáfűzte azt is: szívesen vállalna nyílt vitát a természetvédőkkel. „De csak akkor, ha én is kérdezhetek tőlük" – szögezte le.

Olvasóink írták

 • 13. Roben 2009. augusztus 07. 16:38
  „Különben meg,ahelyett hogy a zöldeket szidod,tehetnél mást is.Legalább őket egy parányit is érdekli a Föld jövöje,nem csak a piszlicsáré elöbbrejutásuk a hatalomban meg a pénzben.Ez a baj a világgal,hogy van akik élvezik,hogy egyre szennyezettebb,sőt ebből gazdagodnak.Remélem egyszer belátják,mit tesznek.”
 • 12. Roben 2009. augusztus 07. 16:34
  „Igazmondo

  Vannak olyan környezetvédők,akik valoban hiteles életet élnek.CSak ők nem verik nagydobra,mint a semmitevő Reflex.pl.:nincs autom,de nem azért mert csoro vok,hanem nincs rá Szükségem!a biciklim is megteszi,ráadásul mozgom is,nemcsak rohadok egész nap egy kaszniban.Szoktam szemetet is gyűjteni,azok után a mocskok után,akik szétszorják.képzelje el,ezt mindet egy ember is el tudja végezni.”
 • 11. Roben 2009. augusztus 07. 16:30
  „Az Árkád teljességgel külföldi kézben lévő,felesleges monstrum.Mi a helyzet emberek?Nem a város szépsége a fontos és a jövö?Hanem az hogy jelenleg hoz-e pénzt?na ez itt a probléma.képtelenek vagytok tullátni a pénzen.Nem mindenkit az motivál.Nekem,györiként ugyanugy elegem van abbol,hogy fövárost meghazudtolo autoforgalom vonul át nap,mint nap a városon.Ez csak egy kisváros,ne tegyük készakarva egy MoCSOK hellyé!”
 • 10. igazmondó 2009. április 17. 15:27
  „Drága Sára! Mióta is van ott a szeszgyár? Mióta is lakik ott Ön? Naugye.”
 • 9. sára 2009. április 17. 15:07
  „Valóban nagyon nagy a forgalom, és a zaj is!

  Másik nagy probléma a Szeszgyár bűze, FORGALMA!!!!!!
  ÁLLANDÓAN MŰKÖDIK A SZESZGYÁR, ÉS KIBÍRHATATLAN A BŰZ, ABLAKOKAT SEM LEHET KINYITNI, MÉG ÉJJEL SEM!!!!
  Város vezetőinek, tenni kellene már már valamit, menjenek ki a Szeszgyárral az Ipari Parkba! ARRÓL NEM IS BESZÉLVE, HOGY NAGY KAMIONOKKAL A KÖRNYÉK UTCÁIT, UTAIT, ÉS A FÖLDBEN LÉVŐ CSATORNARENDSZEREKET ÖSSZETŐRTÉK!!!!!
  KÖNNYEN DUMÁL OLYAN, AKI CSAK FÉNYKÉPRŐL ISMERI A KÖRNYÉKET, ÉS MOST VERI A MELLÉT, ÉS IGAZSÁGOKAT AKAR OSZTANI!”
 • 8. igazmondó 2009. április 17. 13:30
  „Érdekelne, hogy ezek a sötét-zöldek vajon hova járnak vásárolni, mivel közlekednek, hol laknak, mivel fűtenek és világítanak. Ostoba mind!”
 • 7. omm 2009. április 17. 12:32
  „Amíg a Rába volt a helyén az nem volt káros, és környezetszennyező? Ezt csak úgy reflexből írtam.”
 • 6. AHA. 2009. április 17. 07:39
  „Nálunk a "zöldek" még nem úgy működnek mint más fejlett országokban, de szükség lenne rájuk!
  Sokszor csak kötekedés, utólagos okoskodás amit csinálnak, mint ahogy itt is,de ha belegondolunk nagy divat mindent lebetonozni, a környezetet szennyezni.”
 • 5. nasi12 2009. április 17. 06:57
  „A zöldeknek nem az a gondjuk, hogy zajt okoz az a három teherautó, hanem, hogy inog az íróasztaluk lába!
  Megélhetési problémázás ez kérem, semmi más!
  Amikor a Bősi erőművel bepalizták az országot, és átjátszották a vizet és az áramot Szlovákiának, bizony nagyon sokan nagyon jól megéltek a sz´rkeverésből.
  Néhányan megpróbálnak az Árkáddal is előnyökhöz jutni.”
 • 4. kisem 2009. április 16. 21:51
  „Nekem erről a hajánál fogva előrángatott zajterhelésről a korábbi állapot jut az eszembe. Nevezetesen az, amikor még a Rába MVG Kovács Üzemében 3 műszakban mentek a gőzkalapácsok és azok hangját bizony még Ady-városban is lehetett hallani az éjszakai órákban. Az akkori környezetről meg már ne is beszéljünk. Meg különben is, ha jól emlékszem a környék lakóit a forgalomirányító jelzőlámpák kísérő kattogása zavarta. Ki is kapcsoltatták egy időre.”
 • 3. osztógép 2009. április 16. 20:58
  „bezzeg az az adó amit az Árkád befizet az állami és önkormányzati kasszába, az jól jön mi? abból kapjátok a fizutokat kedves Magyar Természetvédők Szövetsége!”
 • 2. Goldmund 2009. április 16. 20:32
  „Az tény, hogy a Budai utca még zajosabb és forgalmasabb lett az Árkád átadása óta. Hogy ez mennyiben a bevásárlóközponton és mennyiben az ott lévő körforgalmon múlott (ezeket ui. egyidőben adták át), azt nem tudom.”
 • 1. tati 2009. április 16. 19:04
  „Üdv!
  ez a zöldségeskedés, a győri reflex részéről is nem más,mint a téma túllihegése ezen a szinten.
  Tisztaság,meg zaj,ilyesmik....
  Azegyik reflexestől lakást vettem,na,annak a Wc-jének a tisztaságát kellett volna megnézni.
  Még Stevie Wonder is elszörnyűlködött volna , ha belenéz! :-)

  Az ilyen "mindenfikázokamivan" príma arra,hogy egy-két ember a semmivel megteremtse magának a kenyeret.
  A munka még nem jutott eszetekbe???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régészeti kultúrbotrány Győrben

Győr - A káptalandombi római erőd felrobbantása óta nem volt ekkora régészeti kultúrbotrány Győrben… Tovább olvasom