Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Zajos az éjszakai locsolás

"Kíváncsiak vagyunk, hogy mi az a lassú, zajos, nagy jármű, ami éjjel és hajnalban járja az Árpád utat és környékét, és vizet spriccel."
Arra gondoltunk, kommunális szolgáltatást végez, de örülnénk, ha nem ebben az időpontban végezné a tisztítást vagy egyebet, mert nem tudunk aludni tőle. Sok lakó az ablakból nézte, mit csinál, mert pihenni nem lehetett. Belvárosi

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. tájékoztatása szerint az olvasónk által említett járművel a belvárosi növények öntözését végzik. Több oka is van annak, hogy a locsolást a társaság a késő délutáni, esti órákban kezdi. Egyrészt kertészeti szakmai szempontból a nappali hőmérséklet csökkenése után érdemes öntözni. Másrészt a belvárosban napközben jelentős a gyalogosforgalom, így a korábbi munkakezdés még kedvező időjárási és hőmérsékleti viszonyoknál sem megoldható. Ezért a kihelyezett növények mennyisége és a gondozott terület nagysága miatt előfordul, hogy a belvárosi locsolás az éjszakai, hajnali órákig eltart.
„A lakók megértésében bízva társaságunk lehetőségeihez képest mindent megtesz a közterületi növények gondozásából eredő zajterhelés csökkentése érdekében" – áll a szolgáltató közleményében.

Olvasóink írták

  • 2. suellen 2011. július 13. 16:15
    „"Egyrészt kertészeti szakmai szempontból a nappali hőmérséklet csökkenése után érdemes öntözni."
    - Másrészt pedig egészségügyi szempontból éjszaka célszerű aludni, főleg, ha az ember nappal dolgozik. Sőt, szellőztetni is éjszaka célszerű. Le vannak sz..va a növények, legalább trágyázni nem kell őket :D”
  • 1. oaxacaca 2011. július 13. 14:14
    „Éjszaka tessék aludni, s nem hallgatózni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Habsburg Ottó: kettős temetés Bécsben és Pannonhalmán

A Habsburgok családi kriptájában, a bécsi Kapucinus templomban temetik el Habsburg Ottót. Szívét a… Tovább olvasom