Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

XXI. századi oktatástechnológia a Lukács iskolában

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a győri Lukács Sándor szakképző iskola fejlesztése: az Audi és az önkormányzat támogatásával pénteken 16 új esztergagépet adtak át, melyek kielégítik a legmodernebb oktatási követelményeket.

Győrben és környékén a műszaki szakképzés kiemelt jelentőségű. Ezért örvendetes az újabb nagy fejlesztés, amely a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium tanműhelyében valósult meg. Pénteken, a Lukács-nap keretében ünnepélyes keretek között adták át a 16 darab ELMAG Profi gyártmányú új esztergagépet, amelyekkel együtt a tanulók immár 32 munkahelyen gyakorolhatják az esztergálás fortélyait.

– A mintegy 25 milliós beruházás a győri Audi fejlesztési támogatásával valósult meg – mondta el portálunknak Rákóczi Tibor igazgató. – Az önkormányzat láthatóan bízik abban, hogy a gépek jó helyre kerültek, mivel az országban elsőként itt bevezetett szakmai ösztöndíjrendszer már bizonyított. A folyamatosan növekvő színvonalú oktatás pedig szakmájukban helytálló, komoly és elkötelezett fiataloknak ad jó esélyt az életben.

A tanműhely betonozását és burkolatfestését oktatók és tanulók ˝fitnesznapok˝ keretében végezték el. Felvételünkön Endrődy Gábor tanuló és Kóczán Jenő szakoktató. Fotó: Krizsán Csaba
A tanműhely betonozását és burkolatfestését oktatók és tanulók ˝fitnesznapok˝ keretében végezték el. Felvételünkön Endrődy Gábor tanuló és Kóczán Jenő szakoktató. Fotó: Krizsán Csaba

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester megköszönte az intézmény tanárainak, hogy a szakképzés nehéz éveiben is kitartottak a színvonalas oktatás mellett, és megígérte a győri önkormányzat további támogatását.

Hangsúlyozta: a vállalatoktól befolyt iparűzési adó jelentős részét fordítják a szakképzésre, hogy a frissen végzett fiatalok megfeleljenek a XXI. századi modern ipar magas technológiai elvárásainak. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A helyi iparűzési adó előlege

A helyi iparűzési adó fizetésére kötelezetteknek március 15-ig kell az adóelőleget befizetniük. Idén… Tovább olvasom