Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

XI. Országos Diplomataképző Konferencia és Országos Külügyes Találkozó

A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottságának szervezésében 2011. március 7-10. között idén, tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Diplomataképző Konferencia és Külügyes Találkozó.

A találkozó a külügyi bizottságok évente megrendezett fóruma, amely biztosítja az ország külügyeseinek szervezett keretek között történő találkozását. A konferencia országos jellege miatt azt várjuk, hogy javul a kapcsolattartás a külügyi bizottságok tagjai között. Ez elősegítené mind a helyi, mind az országos szintű programok sikerét, valamint megkönnyítené a bizottságok munkáját. E cél kitűzésével szeretnénk segíteni a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának azon törekvését, amely egy jól működő országos hálózatot és munkavégzést kíván megvalósítani.

Az ODK-t az a törekvés hívta életre, hogy a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatainak tagjai, elsősorban azok, akik a külügyi bizottságokban dolgoznak, vagy az ezek tevékenységi köréhez hasonló munkát végeznek, olyan továbbképzésen vehessenek részt, amely szélesíti tapasztalataikat, és hathatós segítséget nyújt munkájukhoz.

Nagyobb fotóért katt a képre
Nagyobb fotóért katt a képre


Az Országos Diplomataképző Konferencia nem kizárólag a hallgatói önkormányzatok tagjainak szól. A rendezvénnyel a hallgatói aktivitást is növelni szeretnénk, és lehetőséget biztosítani számukra, hogy hasznos információhoz jussanak olyan témákban, amelyek aktualitásuk mellett akkor is értékesek, ha a tanulmányaikkal nincsenek közvetlen kapcsolatban.

A konferencia célja, várható eredménye, érintett célcsoportjai

A konferencia célja

A rendezvény célja, hogy az érintett célcsoportok neves előadóktól kapjanak megfelelő információkat, tanácsokat munkájukhoz, illetve a szakmai kérdések megvitatása mellett erősödjön a különböző felsőoktatási intézmények hallgatói szervezetei közötti kapcsolattartás. A változatos témájú előadásokkal szeretnénk bővíteni a hallgatók látókörét.
Az Országos Diplomataképző Konferencia nem kizárólag a hallgatói önkormányzatok tagjainak szól. A rendezvénnyel a hallgatói aktivitást is növelni szeretnénk, és lehetőséget biztosítani számukra, hogy hasznos információhoz jussanak olyan témákban, amelyek aktualitásuk mellett akkor is értékesek, ha a tanulmányaikkal nincsenek közvetlen kapcsolatban

A konferencia várható eredménye

Az idei konferencia a diplomácia és a külügyi bizottságok tevékenysége köré épül. Olyan neves előadókat hívunk meg, akiknek köszönhetően a résztvevők olyan hasznos szakmai ismeretekre tehetnek szert, amelyeket mind a hétköznapokban, mind munkájuk során hasznosítani tudnak.
2011 meghatározó év lesz Magyarország Európai Uniós tagsága szempontjából. A csatlakozás óta először állhat hazánk az Unió élére, vagyis fél éven keresztül formálója lehet az Uniós napirendnek. Ennek jegyében a találkozó céljai közé tartozik az is, hogy a résztvevők minél több információt szerezhessenek előadóinktól ebben a kérdéskörben is.
A rendezvény szakmai előadásai mellett kulturális és szórakoztató programokat is kínál, melyek során az ország felsőoktatási intézményeinek hallgatói képviselői és külügyes tevékenységet folytató tagjai, valamint az érdeklődők tapasztalatot cserélhetnek, és jobban megismerhetik egymást.

A konferencia által érintett célcsoportok

A rendezvény elsősorban a Magyarországon működő felsőoktatási intézmények hallgatói érdekképviseleteinek tagjai, illetve a külügyi bizottságok képviselői, továbbá a Széchenyi István Egyetem hallgatóit célozza. Emellett természetesen a város érdeklődőire is számítunk. A többnapos rendezvény során közel 100 országos és helyi résztvevő érdeklődésére számítunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csínyből károkozás Téten

A kisfiam minden másnap kéken-zölden jár haza, mert megverik, ma meg úgy hozta haza a táskáját meg a… Tovább olvasom