Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Workshop Győrben: iparágak együttműködése nyílt innováción keresztül

Az Európai Unió Interreg IVC - EURIS Programjának keretében megvalósuló Hybrisectors projekt regionális workshopját tartották Győrben, ahol a cél regionális projektötleteket generálni ágazati együttműködésekre.

A workshop házigazdája a projekt megvalósításában egyedüli magyar partnerként résztvevő Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. volt.

A Hybrisectors elnevezésű projekt az INTERREG IVC programjának keretében megvalósuló EURIS- Európai Együttműködő és Nyitott Regionális Innovációs Stratégiák alprojekthez kapcsolódóan kerül megvalósításra.

A támogatásra érdemesnek minősített Hybrisectors projekt legfőbb céljai a nyílt innováció módszerének, előnyeinek megismertetése, új üzleti modellek kifejlesztése, a különböző szektorok együttműködésével megvalósuló sikeres európai nyílt innovációs gyakorlatok létrehozása és elterjesztése, politikai ajánlások megfogalmazása.

A spanyol Navarrai Európai Üzleti Innovációs Központ (CEIN) által vezetett konzorcium innovációs projektjében 20 hónap alatt 3 ország (Spanyolország, Németország, Magyarország) szervezetei dolgoznak együtt, a spanyol vezető partner mellett Németországból a Stuttgarti Egyetem, Magyarországról pedig a Pannon Novum Regionális Innovációs Ügynökség.

A hagyományos innovációt követően eljött a nyílt innováció ideje, mivel az összetettebbé váló kihívások egyre sokrétűbb tudás és tapasztalatok kombinációját teszik szükségessé.

A nyílt innovációs lehetővé teszi, hogy számos különböző szakterületű közreműködő egyszerre (és nem egymást követően) dolgozzon ugyanazon probléma megoldásán.

Bárki részese lehet az együttműködéshez szükséges háttérfeltételek és nyílt innovációs ismeretek birtokában. Ha szélesedik az egyazon problémán közreműködők köre, rövidülhet a megoldási tartó idő és a talált megoldások is jobbak lehetnek.

A legtöbb kisebb cég alulfinanszírozott, különösen kreatívnak kell hát lenniük erőforrásaik kezelésekor. Gyakran szükségessé válhat külső felek bevonása olyan feladatokban, amelyek nem tartoznak a vállalkozás saját magkompetenciájához.

A workshopon kiválasztásra kerültek a potenciális hibridizált területek közül azok az iparágak, amelyeken belül a későbbiek során együttműködnek, partnerkapcsolatokat alakítanak ki a termékek és szolgáltatások közös fejlesztéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felállt a fiatal feltalálókat tömörítő Innovációs Labor és az őket segítő mentorcsoport Győrben

Az Európai Unió Central Europe Programjának keretében megvalósuló InoPlaCe projekt regionális… Tovább olvasom