Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Whitney Houstonra is emlékeznek a vasárnapi Összefogás-koncerteken - Győrben is

A múlt szombaton elhunyt amerikai popdíváról, Whitney Houstonról is megemlékeznek az Összefogás című vasárnapi budapesti és győri koncerteken, amelyeket a magyar államadósság csökkentése érdekében szerveztek.

"A fellépők saját dalaikon kívül a koncert végén néhány szám erejéig közösen megemlékeznek a zene nemrég elhunyt királynőjére, Whitney Houstonra" - közölték a szervezők az MTI-vel.

A vasárnapi koncertek a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokban, valamint a Papp László Budapest Sportarénában lesznek. A rendezvények fővédnöke Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a bevétel az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerül.

"Öt- és tízmillió forint közötti összeget remélünk a két koncerttől, amelyen a mai magyar könnyűzene élvonalát számos előadó fogja képviselni. A győri polgármesternek, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárságának köszönhetően a két helyszínt ingyen kaptuk meg a rendezvényekre" - mondta Neményi Ádám filmproducer, a rendezvények főszervezője korábban az MTI-nek.

Győrött a fellépők között lesz mások mellett Szikora Róbert, Miller Zoltán és Adri, a fővárosi Sportarénában Kiki, Király Linda és Viktor, Mészáros Árpád Zsolt, a Mystery Gang, Tóth Vera, Török Ádám, Hien, Patai Anna, mindkét helyen a Bon-Bon és Molnár Ferenc Caramel. A zenei rendező Bársony Bálint és Németh Gábor Némo.

Az Összefogás Koncert Magyarországért egy nonprofit kezdeményezés, amelynek célja, hogy a teljes magyar társadalom számára fontos ügyeket támogasson. A koncertek a magyar államadósság csökkentéséhez járulnak hozzá, a bevételek - a technikai költségek levonása után - az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerülnek. A 14 év alattiak ingyen juthatnak belépőhöz - ők egy, a koncertre hozott ajándékkal segíthetnek, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttat el a rászorulóknak.

Az államadósság csökkentését célzó kezdeményezést korábban Rédly Elemér győri katolikus plébános indította el. A mostani koncertek megtartása egy zalai vállalkozó, Kövesi Csaba ötlete volt, a szervezés tavaly nyáron kezdődött.

A koncert szervezői a Tiéd a színpad! című pályázat keretében lehetőséget adnak két amatőr zenekarnak is, hogy a Budapest Sportaréna színpadán mutatkozzanak be.

Olvasóink írták

 • 13. hidas 2012. február 20. 11:35
  „Budapesten a 12.000-es arénában pár százan voltak!!! Itt Győrben vajon mennyien? Én is szeretném látni, hogy a tisztelt országgyűlési képviselő urak közül hányan és mennyit fizettek be az alapba, élükön O.V.-vel???!!!”
 • 12. okostojas007 2012. február 20. 10:31
  „a budaigyula elszámoltatási biztos - kivizsgálja mennyi közpénzbe került majd feljelentést tesz annak a rendje és módja szerint...... ( én felhatalmazom )”
 • 11. Accra 2012. február 20. 01:05
  „T. Szerkesztő! Remélem, lesz a koncertről is cikk, meg fotó, hogy mekkora volt a tömeg. És jó lenne megkérdezni a városházát, mibe fájt ez nekünk.”
 • 10. jóhatudod 2012. február 19. 16:45
  „Nagyon jók ezek a gyűjtések ! TÖBBET TUDNAK ELLOPNI !!!!!!!!!”
 • 9. Accra 2012. február 18. 17:11
  „"győri polgármesternek, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárságának köszönhetően a két helyszínt ingyen kaptuk"
  -> ez mégis mit jelent?? Mert a fűtésért, világításért, rendezőkért valakinek fizetni kell. Vagy a város, vagy a minisztérium költségvetésének, végső soron a polgároknak. De ingyen nincs. Nem kellene már ennyire gyereknek nézni mindenkit!”
 • 8. Accra 2012. február 18. 17:05
  „Szeretnék már látni egy szép, hosszú listát, amin fel van sorolva az összes párt által jól fizetett állásba juttatott ember befizetése.
  Utána -de csakis utána- lehet kérni a polgároktól bármit!”
 • 7. véleményalkotó 2012. február 18. 12:50
  „5. hozzászóláshoz:

  És szerinted ki véreztette ki a HAZÁT? Ez a haza már ellátta gondoskodó szerepét, akkor amikor Mo-n elkezdték a privatizációt. Meg is gazdagodtak belőle sokan. De azok nem a kétkezi munkások voltak. Minket alkalmazottakat mindig csak lenyúltak. Ezt tették régen is és most is. Csak most talán még látványosabban.
  Fizessen az államadóságba az, aki - akik - miatt keletkezett. Engem még soha egy rohadt fillérrel sem támogattak. Mindig a munkámért kapott béremből éltem. Amiért keményen megdolgoztam, és ugye a bérünk mindig kevesebb lesz!!!”
 • 6. inkább_tisztelettel! 2012. február 18. 10:48
  „3. Bo9903 2012.02.17. 21:41

  Igazad (is) van! A "megaszatyoros meg ikszfaktoros, meg hullócsillagszületikes "sztárocskák" számomra sem igazodási pontok. Tény azonban, hogy a kereskedelmi adók "kreatúráira" tömegek harapnak. És tény az is, hogy jó pár valódi tehetség is ezekből a berkekből indult ki (nem lévén közszolgálati tere a tehetségkutatásnak).
  Amiben nem osztozom a nézeteddel:
  1) "ilyen jellegű koncertek sosem voltak" - De voltak. Ez különben sem zárhatná ki, hogy legyenek!
  2) "viktorka" és a "fityiszes"-ek - Ez nem pártrendezvény. Itt nem a kormányzó pártnak gyűjtenek. Biztosan csak "gazdag pártfunkcionáriusok" engedhetik meg maguknak, hogy 2000 forintot áldozzanak a HAZÁJUKÉRT?
  Ha neked nem szimpatikusok a zenészek, még mindig befizethetsz a JÓ CÉLRA, aztán irány haza...”
 • 5. inkább_tisztelettel! 2012. február 18. 10:23
  „2. véleményalkotó 2012.02.17. 20:54

  Igazad (is) van! Vannak más rászorulók is, nem csak a HAZA. De mivel a HAZA ki van véreztetve, Ő is segítségre szorul, hogy el tudja látni fő hivatását. Amíg a hitele(se)k rabságából ki nem verekedjük magunkat, a HAZA sem tudja ellátni gondoskodó szerepét úgy, ahogy szeretné. Rédly Elemér atya egész életét Istennek és a híveknek szentelte. 77 évesen, szép gesztussal kifejezte a HAZA iránti elkötelezettségét is. Ha csak a hajléktalanoknak tudsz segíteni, tedd azt, ha csak a gyerekeid etetésére telik, ne szégyeld, HŐS VAGY! De ha valaki többet tud tenni, becsüld! Helyetted is teszi...”
 • 4. inkább_tisztelettel! 2012. február 18. 10:05
  „1. jóhatudod 2012.02.17. 19:37

  Igazad (is) van. Rongyemberek sztárolása a devianciát népszerűsíti, társadalmilag káros. Ámde: a Whitney-re való megemlékezés nem a rendezvény lényege. A fellépő zenészek tisztelgését a drámai módon félrecsúszott életű, de páratlan tehetségű művész előtt a tragédia időzítése adta. Szép gesztus a zenészeink részéről és alkalom az emberek számára, hogy az élet igaz értékein elgondolkodjanak.”
 • 3. Bo9903 2012. február 17. 21:41
  „Hát én biztos nem megyek el egyik előadásra se, majd a híper-szuper-gazdag képviselők, meg akik ezt kitalálták, majd azok fizessenek az államadósság alapba. És ez nem emútnyócév miatt van... ilyen jellegű koncertek sosem voltak, csak viktorkáéknak valaki (vagy valakik) nagyon kedveskedni akar/akarnak. Győr polgármestere a fővédnök... ő is fityiszes... majd a Fidesz "politikusok", majd ők, elmehetnek a családjukkal... és élvonalbeli zenészek, meg énekesek? tiszta ismeretlen zöme, ilyen megaszatyoros meg ikszfaktoros, meg hullócsillagszületikes "sztárocskák".... aki elmegy...<moderálva>”
 • 2. véleményalkotó 2012. február 17. 20:54
  „Elég zavarosan van megfogalmazva a cél. Most akkor mi van? Az Államadósság Ellen Alap számlára kerül a pénz. Mi ebben a jótékonykodás?
  Menjenek ki korán reggel, vagy késő este a vasútállomásra. Nézzenek ott körül. Nagyon gyorsan el fogják tudni dönteni, hogy kik szorulnak ma Magyarországon segítségre.
  Rémísztő!
  Plébános Úrnak az államadósság a legnagyobb gondja, másnak meg az, hogy miből adjon enni a gyerekeinek, miből fizesse ki a fűtésszámlát. Gondolkodjunk már!!!”
 • 1. jóhatudod 2012. február 17. 19:37
  „Nagyon nem tetszik ez ! Egyre-másra látnak napvilágot a különböző "lecsúszott" ,bűnelkövető a "jódolgukban" minden emberi,erkölcsi normát felrúgó sztárok "méltatása !
  Ezekből a fiatalok számára a következő jön le: Pl : Cserháti Zsuzsa ., egy széphangu énekes, /volt mig az alkohol rabja nem lett ! /Whitney :gyönyörű nő,csodás hang, aztán alkohol,gyógyszer ,kábitószer /,Jacko ugyanaz, és itt van a wyskisünk: azt emelik ki,hogy tehetséges sportoló volt,ügyes kerámikus Pedig mindenki tudja :bankrabló volt ezért csukták le !

  Ezek az értékelések nagyon rossz üzenetet hordoznak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a kertészet: feljelentés az 1-es főút melletti vasbontásból

A volt Komszol dísznövénykertészetet bezárták és minden mozdítható vasat bontanak az 1-es főút mellett. Vörös Gyula (Jobbik) győri képviselő feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt. Tovább olvasom