Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Vonatpótló buszok csúcsidőben, lassan

A MÁV győri állomásán a március közepétől érvényben lévő változásokról hirdetményben tudatták az utazókat.
A korábbi vonatindulásokhoz képest 5–10 perces időeltolódásra kellett ezek szerint számítaniuk.

Menetrendváltozás

A Budapest felől Győrbe érkező egyes vonatok menetrendjében is van változás, ugyanis Celldömölk és Veszprém felé a csatlakozás a győr-gyárvárosi megállóhelyen történik. Az átállás mégsem egyszerű, s érthető, hogy zavarokat okoz. Ezt név nélkül mondják a győri állomáson, nyilatkozási joguk ugyanis nincs, a vezérigazgatóság letiltotta arról a helyieket.

Vontatás szerint

A celldömölki, illetve a veszprémi vonalról Győrbe érkező vonatok aszerint közlekednek a szabadhegyi állomásig, illetve a gyárvárosi kisállomásig, hogy milyen a vontatásuk. Az úgynevezett BZ-motoros vonatok a gyárvárosi állomásig érkezhetnek, ezeket a szerelvényeket ugyanis két mozdony vontathatja, elöl és hátul, s így onnan is vissza tudnak fordulni.
Az előbbi vonalról a más vontatású szerelvények a szabadhegyi állomásra érkeznek. A gyárvárosi állomástól, illetve Szabadhegyről is vonatpótló autóbusszal, a Kisalföld Volán járműveivel érkezhetnek az utasok Győr belvárosába.

Busszal lehet közlekedni

A volános, illetve vasutas szakemberek szerint a március 16-i első átállási nap nehézségei után tegnap már mondhatni zavartalanul bonyolították le a forgalmat. Domonkos Gyula, a Kisalföld Volán Rt. illetékese az előbbivel nem tartja ellentétesnek, hogy előfordulnak a lehetségesnél hosszabb, három-, ötperces késések, ezt azonban természetesnek kell tekinteni. A reggeli vagy kora délutáni csúcsforgalomban a vonatpótló autóbuszok is csak lépésben haladhatnak Szabadhegyről, illetve a gyárvárosi állomástól a belvárosba, illetve ugyanebbe az irányba a belvárosból. A vonatpótló autóbuszok a győri vidéki autóbusz-pályaudvarra érkeznek és onnan is indulnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakók tiltakoznak, de a torony épülne

A volt győrújbaráti BM-üdülő területén, lakóházakhoz közel akar mobiltelefon-átjátszó tornyot… Tovább olvasom