Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Vonat és autó ütközött a 82-es főút mellett

Több száz méteren keresztül tolt maga előtt a vonat egy autót Nyúl térségében szerdán. A kocsi vezetőjét a tűzoltók vágták ki az autóból, az ágfalvai férfit súlyos sérüléssel szállították kórházba. A sérültet egy éppen arra utazó háziorvos részesítette elsősegélyben.
Sárgabarackot venni állt meg a Győr-Veszprém vasútvonal egyik, Nyúlhoz közeli bekötőföldút kereszteződésnél egy 46 éves ágfalvai férfi szerda délelőtt 11 óra körül. A vásárlás után beült Mazda 5-ösébe, hogy folytatva útját, visszatérjen a 82-es főútra. A vezető körültekintés nélkül hajtott a sínekre. A vonat vezetője hiába fékezett, az ütközés után még mintegy 300 métert tolta maga előtt az autót.

Az autó vezetője lehet, annak köszönheti az életét, hogy a győrújbaráti háziorvos, dr. Palla Roland éppen arra utazott, s azonnal a roncsba szorulthoz rohant, s elsősegélyben részesítette őt.
 
A Mazdájával a vonat elő hajtó férfit a győri tűzoltók vágták ki a roncsból, majd állapota stabilizálása után a mentők kórházba szállították. Mindvégig ott volt dr. Palla Roland, győrújbaráti háziorvos is.Galéria! Fotók: Bertleff András

– Természetes, hogy első ellátásban részesítettem a sérültet, de minden orvosnak kötelessége segíteni. Minden eszközöm megvan hozzá, mert a felszerelésem mindig az autómban van, hogy bárkin tudjak segíteni – válaszolta kérdésünkre dr. Palla Roland.

Arra a felvetésünkre, hogy talán éppen a gyors beavatkozásának is köszönheti az életét a balesetet szenvedett férfi, az orvos annyit válaszolt: nem tudni mi lett volna, lényeg, hogy a mentők élve szállították el a férfit.

– Amikor odaértem, a sérült nehezen lélegzett, nem tudott beszélni. Egyik karja beszorult, azt kiszabadítottam. Most is a baleset hatása alatt vagyok – mondta el Palla doktor, aki nem csak háziorvos, mellette a csornai mentőknél mentőorvos. Ez a második vonatbalesete, ott volt a bogyoszlói átjárónál is 2004. július 24-én. Ott ketten meghaltak, egy ember súlyosan sérült.

A vonaton senki nem sérült meg, a 30 utas nagy része gyermek volt. A vonat vezetője nem nyilatkozott a balesetről. Többen állították, a személyautó folyamatosan haladt a sínek felé, vezetője telefonált. Pedig a vonat még jelzést is adott.

A földút kereszteződésben, a sárgabarack árusítóhelyen két lány dolgozott, arcukon a döbbenet. Egyikük, amelyik látta az ütközést, egy órával a történtek után is remegett, holott a mentők adtak neki nyugtatót.

A Mazda, ahogyan maga előtt tolta a vonat, a hírközlési kábelt tartó oszlopokat is kitörte, a vezeték a földön lógott, akadályozva a mentési munkákat. A társaság emberei a bejelentés ellenére sem igyekeztek a helyszínre...

A Győrt Veszprémmel összekötő főút vasútvonallal párhuzamosan futó, a baleset által érintett szakaszán a forgalom szakaszosan, rendőri irányítás mellett haladt a helyszínelés idején.

A helyszínelés délutánra véget ért, a közúti forgalom és a vasúti forgalom is helyreállt az érintett szakszon.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. TL1984 2009. július 15. 17:35
  „Minden elismerésem az orvosnak, mentőknek és a tűzoltóknak,és köszönjünk meg nekik hogy rájuk mindig lehet számítani!”
 • 54. Szeresébet 2009. július 15. 15:37
  „moderálva off”
 • 53. Pistike 2009. július 14. 19:22
  „48. Szeresébet

  "A mazda 5-ös vezetője tökéletes,hibátlan ember."

  Tökéletes ember nem létezik!!!
  Ha mégis tökéletes lett volna, akkor nem hajtott volna a (telefonálva) a vonat elé!
  Az meg ferháborító, hogy a bokrot, a kresztáblát, meg mit tudom én mit tartanak hibásnak, nem azt aki hibázott.

  Miért kell ide keverni a politikát?”
 • 52. ESZA 2009. július 14. 09:11
  „,,a hírközlési kábelt tartó oszlopokat is kitörte, a vezeték a földön lógott, akadályozva a mentési munkákat. A társaság emberei a bejelentés ellenére sem igyekeztek a helyszínre..."

  Újságírói túlzás. A hírközlési vezeték nem ráz, és ha útban van, akkor a tűzoltó egy csapással levágja.
  Milyen ,,társaság emberei" miért nem lehet azt írni, hogy a ,,MÁV emberei nem igyekeztek a helyszínre" ugyanis az adott helyen csak MÁV tulajdonú vezeték van.”
 • 51. Szeresébet 2009. július 13. 09:46
  „Változatlan a véleményem,és nem múlik soha...A vezető nem hibázott.Lehetséges,hogy te meg én,de Ő nem!!!
  ......”
 • 50. mmiki 2009. július 13. 07:37
  „Bocs, természetesen, száz szónak is egy a vége....”
 • 49. mmiki 2009. július 12. 21:58
  „Egy szónak is száz a vége! Az vesse az első követ, aki még nem hibázott vezetés közben. Akkor most megmondom, mindegyikőnk hibázott már, és van akinek szerencséje volt, van akinek nem! Ő neki sajnos nem volt! És itt zárható a téma, főleg a csúfoskodás!!! Palla doktornak ezúton is köszönet!!! És köszönjük, jobban van!”
 • 48. Szeresébet 2009. július 12. 19:43
  „A mazda 5-ös vezetője tökéletes,hibátlan ember.Aki mást állít,téved.A legfontosabb a felépülése.
  Ezt követően lehet vizsgálni a vasúti átjáró kezdete elnevezésű tábla elhelyezésének helyes módját.
  Lehet vizsgálni azt a magasra nőtt cserjét,mitől az átjáró időn belül beláthatatlanná válik.
  Lehet vizsgálni,miért egy fénysorompó nélküli vasúti átjárónál kell barackot árulni.
  Lehet vizsgálni,ma miért nem a "JOBBIK" vezet?”
 • 47. Pistike 2009. július 12. 10:36
  „46. rittersport

  Tudjuk mi történt! Felelőtlen és figyelmetlen volt!
  Ezt az ostoba "Ti még sosem hibáztatok" szöveget meg el lehet felejteni!
  És ha hibáztunk? Attól még másnak nem kell!
  Egyébként meg hiba és hiba között különbség van.”
 • 46. rittersport 2009. július 12. 09:45
  „Mennyi ostoba ember! Ti még sosem hibáztatok? Nem voltunk ott,nem tudjuk mi törttént!Nagyon sajnáljuk,gyógyulást!”
 • 45. Imcsi 2009. július 11. 16:19
  „41. bcs182: "De ő egy nagyon megfontolt, inteligens ember aki látott már pát törött autót az elmúlt évtizedekben. kb. 26-27éve volt jogsija és balesetet még nem okozott pedig az egész országot járta. Őróla gondoltam volna legutolján hogy egyszer baleset éri a saját hibájából. Ez nem vezetéstechnikai hiba volt hanem egy pillanatnyi figyelmetlenség amit nem nagyon lehet volna kivédeni mert bárkivel előfordulhat, még veled is hogy egy másodpercre kihagy az agyad. Ez nem felelőtlenség hanem szerencsétlenség."
  -A nagyon megfontolt emberről én nem tudom elképzelni, hogy telefonál vezetés közben, illetve telefonálás közben elindul az autóval!
  -A múltból (balesetmentesség) nem lehet megélni!
  -Két hibát vétett: telefonált és körültekintés nélkül hajtott a sínekre!”
 • 44. Trito 2009. július 10. 22:35
  „Köszönöm szépen a tájékoztatást!
  Családjának és Neki sok kitartást,erőt kívánok,remélem nem lesz maradandó károsodása szegénynek!
  Aggódunk érte,remélem hamarosan jobban lesz!
  Ha esetleg megírnád,hogy mennyire súlyos az állapota és egyáltalán mi van Vele,kérlek tedd ezt a vargaek77@gmail.com-ra.
  Köszi még egyszer a hozzászólást!
  Vargáné Bea”
 • 43. bcs182 2009. július 10. 22:15
  „igen M. Zs. monogramja. Állapota jelenleg is súlyos de nem életveszélyes”
 • 42. Trito 2009. július 10. 21:52
  „Szia bcs!
  Ha ismered az illetőt,kérlek mondd meg,hogy jól gondolom -e,hogy M.Zs. a monogramja a balesetet szenvedett személynek? Ha igen,nagyon sajnálom,régen együtt dolgoztunk,de jó ideje nem találkoztam már vele. :(
  Köszi!
  B.”
 • 41. bcs182 2009. július 10. 17:19
  „A sérült itt lakik a közelünkbe és rengeteg állat sofőr (még hivatásos is) lakik itt a környéken. De ő egy nagyon megfontolt, inteligens ember aki látott már pát törött autót az elmúlt évtizedekben. kb. 26-27éve volt jogsija és balesetet még nem okozott pedig az egész országot járta. Őróla gondoltam volna legutolján hogy egyszer baleset éri a saját hibájából. Ez nem vezetéstechnikai hiba volt hanem egy pillanatnyi figyelmetlenség amit nem nagyon lehet volna kivédeni mert bárkivel előfordulhat, még veled is hogy egy másodpercre kihagy az agyad. Ez nem felelőtlenség hanem szerencsétlenség. Sose élt vissza az autóinak erőfölényével mint sokan mások erre felénk. Egyébként meg nem értem minek ez a lincs hangulat amikor szerencsétlen másoknak nem ártott.”
 • 40. katyes 2009. július 10. 13:03
  „26. Csak azt az egy mondatomat olvastad úgylátszik.
  Én sokat járok arra és ,ha figyel elkerülhette volna a balesetet.

  És akik arra hivatkoznak ,hogy milyen jó gokartos meg stb. azoknak csak annyit ,hogy nekem is van ismerősöm aki ellen a gokart pályán nem állnék ki ,mert szuper ott ,de viszon kinti forgalomban ,hát ha nem muszály nem ül köcsiba mert ő is elismeri ,hogy nem neki való.Azért a pálkyán nem kell annyi mindenre figyelned mint közúton és nem utolsósorban A GOKART PÁLYÁN GONDOLOM SOSEM TELEFONÁL!!!!!

  36.Hibázás és hibázás közt is van külömbség ,azokat is súlyozni kell .Ez egy olyan hiba ami elítélendő . És az ilyen felelőtlen emberek miatt halnak meg az ártatlanok ,és az ílyen emeberektől féltam a családom ,Remélem nem lesz újra jogosítványa.”
 • 39. Pistike 2009. július 10. 08:40
  „Bárki követhet el hibát, de vannak olyan hibák, amiket egyszer sem követhetsz el, mert meghalsz.”
 • 38. holdvilag 2009. július 09. 23:00
  „bcs182 Egyetértek veled. Én is ismerem az illetőt, és látom ,hogy min megy keresztül a családjuk.”
 • 37. s.csibuka 2009. július 09. 20:56
  „Őszinte részvétem a családnak, és le a kalappal a Doktor előtt!!! Elismerésem!!!!”
 • 36. bcs182 2009. július 09. 19:43
  „Azon vagyok felháborodva, hogy valaki egyszer hibázik az életben, és azt mások rögtön elítélik.Sajnos aki vezet, az hibázhat is, különben nem történnének balesetek.Nehogy holnap te járjál így, nem kívánom neked és a családodnak sem, hogy átélje amit most az ő családja érez.”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepő, de már alig találni EP-választási plakátokat

Az EP-választás június 7-én volt. A pártok plakátdömpinggel lepték el az országot. Július 7. volt a… Tovább olvasom