Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Vőfély-házas találkozó

Győrszentiván - Itallal fogadta, majd hamisítatlan lakodalmi rigmussal köszöntötte a vőfély a meghívott párokat a Győrszentivánon tartott „házastalálkozón" vasárnap. A ceremóniamester Udvardi Győző volt, aki nem más, mint aki a vendégek esküvői vacsoráján, lakodalmán levezényelte a különböző násznépnevettető játékokat.
A család vendéglátó vállalkozásában dolgozó férfi úgy gondolta, hagyományteremtő szándékkal találkozóra hívja azokat a házaspárokat, akik 2000 és 2008 között házasodtak, s ő volt a vőfélyük. Érkeztek szép számmal a párok, többen az „utánpótlást" is magukkal hozták.


Harmaduk: Az elmúlt 8 évben Udvardi Győző vőfélykedése mellett házasodott 204 pár közül 70 férj-feleség érkezett a találkozóra. Fotó: Bertleff András
Harmaduk: Az elmúlt 8 évben Udvardi Győző vőfélykedése mellett házasodott 204 pár közül 70 férj-feleség érkezett a találkozóra. Fotó: Bertleff András

Az első vőfély-házaspár találkozót szervező Udvardi Győző minden, meghívására érkező házaspárt nevén nevezve köszöntött. A párok pedig folyamatosan jöttek, többen babakocsit tolva.

– A meghívottak közül sokan jelezték, most nem tudnak eljönni, mert vagy baba jött, vagy baba jön. Majd legközelebb. Így is szép, hogy hetven pár eljött, épp harmada azoknak, akiknek az esküvőjén vőfély voltam – magyarázta Udvardi Győző.

Udvardi Győző
Udvardi Győző

A Kisalföld kérdésére, tud-e azokról is, akik már elváltak, annyit mondott, 11 ilyen párról van tudomása. Amikor arról faggattuk az esküvők ceremóniamesterét a tegnapi találkozón, hogy milyen a jó vőfély, ennyit válaszolt:

Megőrizve a népi hagyományt, ízlésesen végzi a feladatát. S a jó vőfély nem hagyja egy percre sem „leülni" a hangulatot a lagzin, a vacsorán: újból és újból jó hangulatot kell teremtenie.

A Kovács házaspár Kapuvárról érkezett a szentiváni házaspár-találkozóra. Fotó: Bertleff András
A Kovács házaspár Kapuvárról érkezett a szentiváni házaspár-találkozóra. Fotó: Bertleff András

A vőfély nemcsak Győrben és környékén rendezett esküvőkön vállalja a „vezénylést", de Csornán, Kapuváron, Sopronban is. Szívesen vett részt esküvőn Kisbéren vagy éppen Ászáron. Most a legtávolabbról, Kapuvárról a Kovács házaspár érkezett, ők 2003. június 21-én kötöttek házasságot.
– Nagyon örültünk a meghívásnak, szívesen jöttünk el. Hároméves kislányunkra a nagymama vigyáz. Győző nagyon jó vőfély, tetszett a társaságnak, ahogyan vezette a ceremóniát. Több kapuvári a mi esküvőnkön ismerte meg, majd kérte fel, hogy náluk is ő legyen a vőfély – mondta el lapunknak Kovácsné Szabó Edina.

Olvasóink írták

 • 4. Gábriel Miklós 2008. szeptember 05. 20:09
  „Erre az email címre írj és megküldöm az elérhetőséget és a telefonszámot én a keresztfia vagyok.
  gabriem@t-online.hu”
 • 3. Helgus85 2008. szeptember 03. 08:53
  „Köszönöm szépen!”
 • 2. raffy2 2008. szeptember 02. 20:07
  „a telefonszáma ott volt a hírdetésnél,de név után a telefonkönyvben is megtalálható.én ismerem őt,de nem hatalmazott fel,hogy a tel.számát megadjam.remélem sikerül megtalálnod.”
 • 1. Helgus85 2008. szeptember 02. 09:27
  „Kedves vőfély úr!
  Milyen módon lehet Önt utolérni?
  Segítségét köszönöm”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verseny a hazai borokért

Győr - Nagy érdeklődés kísérte szombaton, amint a 13. borrali résztvevői 122 narancssárga Audi TT… Tovább olvasom