Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Víztenger a győri Török István utcában

Győr – Tizenegy órától óriási víztenger öntötte el a győri Török István utcát. A pár hónapja felújított utcát méteres víz árasztotta el, mert egyik kábeltévé munkatársai elvágták az egyik vízcsövet. A hibát a tévészolgáltató maga jelentette be.

Amikor a kisalfold.hu munkatársai a Török István utcába értek, hatalmas víztenger fogadott minket.

A csatornák nem tudták elnyelni a vizet, de ez ilyen tömegű vízmennyiségnél cseppet sem meglepő.


A pincéket már kikezdte a víz

"Körülbelül 11 óra körül lepte el az utcát a víz. A panellakások bejáróját teljesen betakarta, nem akármilyen piszkot hagy majd maga után" – mondta az egyik lakó, dr. Füves Sándor.

Az egyik lépcsőházba bementünk, s láttuk: a pincéket már kikezdte a víz.

Víztenger a győri Török István utcában (Fotó: Krizsán Csaba)

Valószínűleg nem a nyomócső sérült

A Pannon-Víz Zrt. elhárító csapata a helyszínen azonnal elzárta a vizet, így legalább további kárt már nem tud okozni.

"Valószínűleg nem a nyomócső sérült, mert ebben az esetben a víz valószínűleg az utat is áttörte volna" – mondta a "mentőcsapat" egyik tagja.

Elvágták a kábeltévések a vízcsövet

Az utcabeliek elmondása szerint egyébként a bajt az okozta, hogy az egyik kábeltévét szolgáltató cég munkatársai a vezetékek lefektetése közben elvágták a vízcsövet.

"Mindez igaz. A tévészolgáltató munkatársai az út alatt akarták elvezetni a saját kábelüket, de közben megsértették a csövet. A hibát maguk jelentették be" – tudtuk meg a Pannon-Víz Zrt. hibavonalát kezelő szakembertől. 

Olvasóink írták

 • 15. PrettyWoman 2008. december 08. 10:47
  „Jaj, de jó, hogy a páros oldalon lakom! És hogy az autóm is ott parkolt. Látok a másik oldalon egy öreg Wartburgot, hát kegyetlenül néz ki.
  Nem irigylem azokat, akik az említett házban laknak. Igen, az egy méter túlzás, de a 10 cm is. Én kb. 20-30 cm-re saccolom, de elég ijesztő látvány volt, én kb. 12 körül léptem ki a házból.
  Csak remélni tudom, hogy annak a lépcsőháznak nem az az társasházi képviselője, mint a mienké. Mert ha esze van az illetőnek, akkor a pincében okozott károkért benyújtja a kárigényét az okozó cégnek és velük fizetteti meg. Ismerve a mi közös képviselőnket, tuti, hogy a mi pénzünkből hozná helyre a kárt - ha kap cserébe egy kis (szájbetapasztó) jattot.
  Én váltani akartam, mert nem szeretem a Vidanetet és tetszett a Digi Tv. ajánlata. De még hezitálok. Ha valakinek van használható ötlete, jó tanácsa, szívesen fogadom.”
 • 14. 01010 2008. december 06. 10:46
  „Aki már dolgozott közműtérképpel az tudja mennyit ér. :-(
  Kedves "Matáv" kábelétől 25 m re csak kézzel lehetne ásni ,mert Olyan pontos.
  Árak ?!? A T... ok mind a Szocializmusban Állami pénzen lefektetett rézvezetéket használják. Csak a gerinceket cserélték Optikaira De azokat is a MEGÖRÖKÖLT aknákba rakták ahol nem kellett földmunkát végezni.
  Én gerincvízvezetéket találtam a megjelőlt helytől 8 m re. :-)”
 • 13. knifemaster 2008. december 05. 20:48
  „#6
  "A lehető legrosszabb megoldásnak tartom a kábeltévé vezetéknek a földbe süllyesztését, - itt a bizonyíték."
  Ezt írtad,én meg erre reagáltam.Akkor miről beszéltem szerinted,vízvezetékről?
  Neked nem tünt fel hogy évek óta sehol sincs légvezeték?Aminek az okát Gab2000 le is írta.
  Azt is írod a földi nem biztonságos.Elárulom,szerintem a legjobb.Most sem a kábellel meg a technikával volt baj,hanem a helyismerettel és/vagy emberi mulasztással.Ezt sehol nem lehet 100% osan kiküszöbölni.

  #10-ˇ#12
  Én láttam digi vonal sebességmérését,jópárat,sokszor egy 10/10 -es vonalnál 12-13 megabitet is mértek lefele.
  Ez amit a #12-ben írtál inkább a nagy szolgáltatók reklámjaira vonatkozik,ugyanis a szerződésemben amit bő 3 ve kötöttem,már abban is bele van írva a garantált minimum sebesség.”
 • 12. Gab2000 2008. december 05. 14:17
  „Pontos adalék a net sebességhez:

  Ha minden igaz, a jövő héten új korszak kezdődik a magyar internetezés történetében, december 11-én hatályba lép ugyanis az a szeptemberi kormányrendelet, amely kötelezi az internetszolgáltatókat a csomagjaikban garantált le- és feltöltési sebességértékek közzétételére nemcsak az általános szerződési feltételekben (ÁSZF), hanem a weboldalukon és a hirdetéseikben is. Ez - legalábbis a szaktárca és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) reményei szerint - azt eredményezi majd, hogy megcsappan a csalódott előfizetők száma.

  Minden internet-előfizető szeretné, ha a hozzáférésén a szolgáltató által ígért maximális sávszélességgel tudna le- és feltölteni, ám ez a gyakorlatban nem így működik: egy 8 megabit per másodperc sebességű kapcsolaton a legritkább esetben lehet másodpercenként közel 1 megabájtot lehúzni a világhálóról. Az éppen elérhető sebességet számos tényező befolyásolja, például a hálózat leterheltsége, a központtól való távolság és a szerver közelsége, ezért a csomagokban hirdetett sebességértékeket a távközlési vállalatok bevallottan elméleti maximumként adják meg, saját hálózatukon belül. Ezeknél az általuk szerződésben vállalt, garantált sávszélesség jóval alacsonyabb, többnyire néhány száz kilobit.

  A potenciálisan nagy sávszélességbeli ingadozás ellenére eddig az volt az általános gyakorlat itthon, hogy az internetszolgáltatók az elméleti maximális sebességértékeket tüntették fel a csomagjaik nevében, és ezekkel is reklámozták azokat. Ennek megfelelően megszoktuk, hogy vannak 2, 4, 8, vagy még több megabites internet-hozzáférések, és legfeljebb csalódottan vettük tudomásul, ha ezeket az értékeket nem láttuk viszont az internetes sebességmérő oldalakon mért számokban. Jövő csütörtöktől viszont már azt is fel kell tüntetni a hirdetésekben, hogy a legrosszabb esetben mire számíthatunk; egy tipikus mobilinternet-csomag reklámjában például valami ilyesmit kell majd látnunk: "3,6 Mbps maximális és 150 kbps garantált letöltési sebesség".

  Az NHH azt várja, hogy a rendeletnek köszönhetően megszűnik a számháború a szolgáltatók között, de a cégek többféleképpen is reagálhatnak. A többség valószínűleg fel fogja tüntetni az elméleti maximumok mellett a garantált minimumot is mind az ÁSZF-ben, mind a honlapján és a reklámokban - utóbbiakban jó eséllyel csillagozott, apró betűs lábjegyzetként. Mások követhetik az Invitel példáját: a távközlési vállalat október elején olyan ADSL-csomagokat vezetett be Rajt, Tempó és Turbó néven, melyekhez nem rendelt sebességértékeket, hanem korlátozás nélkül biztosítja az előfizetőnél éppen elérhető legnagyobb sebességet. A harmadik, legkevésbé valószínű forgatókönyv pedig az, hogy a hirdetett és a garantált értékek közelítenek majd egymáshoz, ami akár azzal járhatna, hogy a csomagok elnevezésében szereplő letöltési értékek a 2007 eleji országos sávszélesség-emelés előtti számokra esnek vissza, és a 8 megabites előfizetésből 2 vagy 3 megabites lenne, a 4 megabitesből pedig 1.”
 • 11. anuvuk 2008. december 05. 11:20
  „A városképet az ilyen "tócsák,gáz" robbanások szerintem jobban csúfítják.
  Az a sok "indokolt" bontásoktól féltem a Digi Tv-t.
  Ami megtörténhet, - sajnos meg is történik - se kép - se hang!!!!!”
 • 10. Gab2000 2008. december 05. 10:13
  „9

  Majd ha látom azt a 10 Megabites sebességet kifelé a rendszerükön kívül is Ugyanis december 1-től már nem lehet számháború hanem a tényleges sebességet kell majd feltüntetni”
 • 9. upho 2008. december 05. 09:31
  „Karogjatok csak, de egy dolog szamit: uj optikai gerinchalozaton 2-3 ezer forintert tobb 10 megabites vonal. persze akkor is ottmaradtok a tcsoportnal meg a vidanetnel ugye?”
 • 8. Gab2000 2008. december 04. 21:44
  „Ja és azt se felejtsük el hogy Pécsett szintén a DIGITV alvállalkozói okozták a gázrobbanást és a gázcső rongálást.

  Lehet hogy van közmű egyeztetés de azt nem a gépkezelővel végzik el hanem a a nagyobb emberek. Lehet hogy a gépkezelő vagy az alvállalkozó nem is látja a közmű térképet.

  Egy Romániában bejegyzett cég a az anyacég. És feltehetőleg azért olyan olcsó mert a Romániában fizeti meg a jogdíjat a szolgáltatás után Ott olcsóbb és így küldi át a határon ezért tud olcsóbb lenni mint más szolgáltató. Romániában kevesebbet kell fizetni a jogdíjakért. Idén nyáron például a Viasat orrolt meg rájuk és kilőtte az összes VIASAT adót vevőjét és az ügyfelek csak azt látták, hogy a Viasat milyen közleményt adott rá vevőikre ami kiment az ügyfeleknek.

  Azt meg nem tudom, hogy gondolja is valaki, hogy mondjuk a T csoport vagy a Vidanet már megépített drága pénzért azt adja át a konkurenciának vagy ha átadja az alépítményeit vagy egyéb eszközeit akkor meg fizessen érte bérleti díjat Na abban az esetben meg már nem is lenne olcsó a DIGI TV

  Légkábel régen a Vidanet is így oldotta meg de most már ők is a föld alatt kell hogy vigyék a kábeleiket.
  Állítólag önkormányzati rendelet írja ezt elő. (városkép)”
 • 7. buggyantagy 2008. december 04. 21:30
  „Helyzetjelentés a Török István utcából:
  21 órakor helyreállt az ivóvíz szolgáltatás. Köszönet a Pannon-Víz Rt. munkatársainak akik 15 perc alatt a helyszínre érkeztek. A korán beálló sötétséggel és az időnként zuhogó, időnként szitáló esővel harcolva elhárították a ZOLMAT Kft.okozta hibát.
  Ismét van ivóvíz több száz lakásban!”
 • 6. anuvuk 2008. december 04. 17:54
  „knifemaster:

  Ha figyelmesen elolvastad volna írásomat, a kábeltévés megoldásra gonddoltam.
  Azon a nyomvonalon, -vagy egymás mellett, nem kellett volna felturni az utcákat.
  Meg mivel a földbe van ásva, szinte törvényszerű. előbb utóbb itt, ott, elvágják.
  Ajánlom még nem késő, ahol lehet a továbbiakban inkább a kábeltévével egy nyomvonalon haladjon a vezeték.
  A Tihanyira rövidesen jönnek "turni". Kérem az illetékeseket a célszerübb, egyszerübb, biztonságosbb megoldást válasszák.

  A konkurencia harcot ne az igénybevevők szenvedjék el. - A földi, nem biztonságos megoldás!!!!!!”
 • 5. buggyantagy 2008. december 04. 16:49
  „Itt lakom az utcában! A pontos tényekhez hozzátartozik, hogy nem a tévészolgáltató munkatársai vágták el a vízvezetéket. A munkát alvállalkozó végezte. A cég neve a teherautójukon olvasható volt.
  ZOLMAT Kft.
  Utána néztem a neten budaörsi székhelyű cég. "A bontás nélküli útátfurások SPECIALISTÁJA".
  Szép egy specialista az ilyen, átfúrja a közmű vezetéket!! Mire való a KÖZMŰTÉRKÉP???
  Először jó megoldásnak gondoltam, amikor láttam, hogy nem a frissen aszfaltozott utca felbontásával akarják áthozni a vezetéket!

  Egyébként írjuk le, a DIGI Tv az a kábeltévé szolgáltató, amely terjeszkedik.
  Egész Adyvárosban felárkolták az utcákat emiatt! Akármerre járok ezt látom (Ifjúság krt. - Kodály Z. u. - Szigethy A. u. - Török István u.)!

  Tudtommal egyik dél-kelet európai szomszédunk tulajdonában van a cég. Én biztos nem kötök velük szerződést, mégha olcsóbb is! Gondol egyet és egyik napról a másikra kivonul az országból! A járt utat a járatlanért el ne hagyd elvet vallom.

  Köszönjük ZOLMAT Kft. a vízhiányt és a sártengert! Remélem az esti órákra már lesz víz a több száz érintett lakásban!”
 • 4. knifemaster 2008. december 04. 15:52
  „#2
  Áruld már el mivel húznád át a légkábelt a háztömbök között?mondjuk a 62. és a 64 .között.
  Vagy legyen érdekesebb a 62 meg az 53 között.”
 • 3. zotya975 2008. december 04. 15:19
  „Na azért megnéztem volna azt a méteres vizet! Egy kicsit túlzás nem? Talán ha 10 centi volt ha a járdaszegélyik sem ért!”
 • 2. anuvuk 2008. december 04. 14:59
  „A lehető legrosszabb megoldásnak tartom a kábeltévé vezetéknek a földbe süllyesztését, - itt a bizonyíték.
  A fordított helyzetre már nem is merek gondolni, - ami bekövetkezhet, az be is következik.

  A digi kábelt nálunk is a Tihanyi uton rövidesen elkezdik fektetni, a lehető legrosszabb megoldás.
  A levegőben átvezetett kábel, a mai körülmények között sokkal biztonságosabb.
  - Vagy arrol van szó, a konkurenciát csak így lehet kikerülni, - a szolgáltatásban ne mi nézők huzzuk a
  rövidebbet, - még van rá idő hogy megeggyezzenek.”
 • 1. MTT 2008. december 04. 14:49
  „Ez nem semmi...télvíz idején. Jó hogy nem olyan hideg az idő, mert azonnal koripálya lett volna belőle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéményseprőnek adja ki magát

Álkéményseprő járja Győr utcáit, meg akarja nézni a tűzhelyünket, fekete ruhában van, mappát tart a… Tovább olvasom