Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Vizsgaterem és ügyfélfogadó

A megyei közlekedési felügyelet győri központi telepén most befejeződött beruházás 165 millió forintba került.
A megyében évente 90 ezer gépjármű műszaki állapotát vizsgálják, ebből több mint 600 az autóbusz és 5 ezernél több a tehergépjármű. Az összes jármű egyharmadát, tehát évente átlag 30 ezret a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Felügyeletnél műszakiztatják. A felügyeletnél körülbelül 8 ezren tesznek műszaki, elméleti és gyakorlati vizsgát.

A közutakon évente 1300 tengelysúly- és össztömegmérést, 500 munkanapnyi egyéb ellenőrzést és 600 telephelyi ellenőrzést végeznek. Ezek az adatok jól illusztrálják, mennyire szükséges a korszerű ügyfélfogadó és oktatóterem, illetve a járművek, az értékes mérő- és egyéb eszközök megfelelő elhelyezése. A beruházás elkészültével az egyre növekvő forgalom kulturált ügyfélváróban történhet, ahol szükséges ügyeiket hét ablaknál és a szintén itt elhelyezett pénztárnál intézhetik a felügyeletre érkezők. (Eddig a telephely különböző részei között kellett járkálniuk...)

Az oktató-, illetve vizsgateremben 15 számítógép áll rendelkezésre, de 25-re is bővíthető. Az érintőképernyős számítógépek – amelyeken a vizsgáztatás is folyik – szünetmentes áramellátást biztosító rendszert kaptak. Az épületben lehetővé tették a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedését is.

Az új létesítmény tegnapi ünnepélyes avatásán Horváth Miklós, a megyei felügyelet igazgatója a beruházás fontosságáról, Balogh József polgármester a felügyeletnek a városban és a régióban betöltött szerepéről beszélt. Az avatószalagot Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára vágta át.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Startolt az új rendszer

Mint arról lapunk is beszámoltunk ettől az évtől akár négy intézményt is feltüntethetnek a jelentkezési lapon a leendő kis elsősök szülei. A beiratkozások tegnap és ma zajlanak, az új rendszernek köszönhetően áttekinthetőbben, mint korábban. Tovább olvasom