Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Vizsgaremekek kiállítása a Bezerédj-kastélyban - Képgaléria

A kiállított tárgyak, rajzos tablók a Kovács Margit Szakképző Iskola sokszínűségét mutatják be. A népi kézművesség ápolása az iskola fő profilja, de emellett a továbbgondolás, az elvonatkoztatás is jellemző az alkotásaikra.

A kézműves képzésük a formatervezés és tárgyalkotás, a különböző jellegű kézműves mesterségek elsajátítására való igényes felkészítés.

A tanulóik a való életben használható tárgyakat, öltözeteket készítenek, hogy az iskola elvégzése után saját szakmájukban tudjanak elhelyezkedni. Fontosnak tartják, hogy a végzősök képesek legyenek önálló vállalkozóként iparművészeti igényű tárgyakat előállítani, s tanulmányaikat szakirányú felsőoktatási intézményben folytatni.

Fotó: Szük Ödön
Az intézmény a művészetoktatásban olyan szerepet vállalt és olyan elismerést vívott ki az ott tanító pedagógusok munkája, tanítványaikkal elért eredményeik, hogy nevük teljesen összeforrt, eggyé vált a vizuális neveléssel. Számtalan országos és nemzetközi siker fűződik tanítványaik nevéhez.

A kiállítást Szegediné Bozzay Katalin főigazgató nyitotta meg. Közreműködött az intézmény tanulója, Kovács Anna. Furulyán a ménfőcsanaki Petőfi Sándor Iskola tanulói, Farkas Boglárka, Németh Zsuzsanna játszottak, akiket Varga Zoltán citerán kísért. A kiállítás megnyitóján jelen volt a Kertvárosi Közoktatási Főigazgatóság főigazgatója, Alasztics Ildikó.

A gyönyörű alkotások április 19-ig tekinthetők meg.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2012. március 30. 09:40
    „Hol a kép galéria, mert itt nincs az biztos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóval hajtottak a Győr Plazába: rendőrkézen az egyik elkövető

A Győr Plazába tavaly augusztus 20-án autóval behajtó és az egyik ékszerüzletből 4,5 millió forintnyi ékszert zsákmányoló elkövetők egyike Tatabányán van előzetesben egy másik bűncselekmény miatt. Tovább olvasom