Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Vizsgálták Szent László hermáját

A győri püspökségtől kapott tájékoztatás szerint a közelmúltban szakemberekből álló kutatócsoport átfogó természettudományos és műszaki vizsgálatokat végzett Szent László bazilikában őrzött hermáján, illetve a benne található koponyaereklyén.

Az utóbbiak főként embertani és alaktani jellegűek voltak, amiket kiegészítettek endoszkópos és képalkotó diagnosztikai módszerekkel is. Az egyházi ereklyék történetében mindeddig egyedülálló vizsgálatok célja, hogy képet adjanak a koponyaereklye megtartottságáról, állapotáról, illetve a megfelelő adatgyűjtést követően elkészülhessen egy esetleges arcrekonstrukció.

A vizsgálatok során nyert információk felhasználásával lehetőség nyílhat a hazánkban és külföldön őrzött, Szent Lászlónak tulajdonított egyéb ereklyék felkutatására, beazonosítására.

A püspökség az ereklye vizsgálatának menetét bemutató filmet, az ereklyéről készített fotódokumentációt, valamint a vizsgálatok folyamán rögzített röntgen- és CT-felvételeket, az endoszkópos képanyagot és egyéb tudományos eredményeket a közeljövőben kiállításon mutatja be a nagyközönségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei kitüntetések: elismerték a helytállást a vörösiszapkatasztrófa elhárításáért

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon az 1956. október 23. alkalmából rendezett emlékünnepségen… Tovább olvasom