Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Vizsgálják a mustárt

Az egyik győri áruházban átcímkézett, lejárt szavatosságú mustárt talált egy olvasónk, aki jelezte nekünk a dolgot.
Győri olvasónk a napokban szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében azt jelezte, hogy az egyik helyi áruházban átcímkézett, lejárt szavatosságú mustárt talált. Olyat, amin véleménye alapján az eredeti szavatosságot lefestették és fehér öntapadós matricát tettek rá, azon jelezték az új lejárati időt. Az szerinte görcsös hasi fájdalmakat, hasmenést okozhat elfogyasztóinak. Jelzése alapján szóbeli reklamációját az üzletben „elbagatellizálták".

Utánajárásunk nyomán kiderült, a civil fogyasztóvédőknek, a megyei fogyasztóvédelmi egyesületnek is érdemes jeleznie észrevételét és jól tette, hogy a fogyasztóvédelmi hatóságnak is elküldte, amely ha ellenőrzése során az üzletben valóban átcímkézett terméket talál, megtilthatja annak forgalmazását. Ha saját maga észlelte volna olvasónk a mustár elfogyasztása után az említett panaszokat, akkor a tisztiorvosi szolgálat is illetékes lehet az esetben.

Azonban legfőképpen az állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomásra tartoznak a hasonló ügyek. Dr. Szabó Tamás igazgató lapunknak elmondta: látni kellene a mustár dobozát, üvegét ahhoz, hogy vizsgálatot kezdhessenek. Ezért azt tanácsolja olvasónknak, hogy azt vigye be ügyfélszolgálatukra, a győri Kiss János utca 3. szám alá, hétköznapokon reggel nyolctól délután fél ötig található ott az állomás munkatársa, aki feljegyzi, hol, mikor vette az élelmiszert.

Arról is táj ékoztatta a Kisalföldet a szakember, hogy az elmúlt héten egy másik jelzés alapján már vizsgáltak nagyáruházban mustárokat – valószínűleg az említett mustárt –, jelölési hiányosságokat találtak, ezért minőségvédelmi bírságot szabtak ki. Mintát is vettek a termékből, annak vizsgálata még folyik a laborban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szüntetik meg, hanem bővítik

A győri belvárosi parkolási rendszerben nem kis szerepet játszik a Petőfi híd lábánál, a volt ÉDÁSZ-csónakház mellett kialakított szabad parkoló. Nincs olyan nap(szak), amikor ne állnának ott sorban az autók, ezért nem mindegy, hogy valóban igaz-e a hír, miszerint megszűnik. Bár felreppent a hír, hogy esetleg megszüntetik, most kiderült, ennek a fordítottja igaz: bővítik. Tovább olvasom