Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Vizsgálat van, felelős még nincs

Hűtik és fűtik a győri termálvizet című, szerdán megjelent írásunk után közleményt adott ki a győri polgármesteri hivatal, amelyben tudatja, a problémákat ismerik, s a folyamatban levő vizsgálat eredményéről január 15. után tájékoztatják a közvéleményt.
Kedden Balogh József polgármester még nem mondott semmit a Kisalföld érdeklődésére, hogy termálvíz helyett pazarló módon miért távhővel fűtik a győri élményfürdőt, másnap azonban már a kiadott közlemény elismeri, hogy új beruházások esetében hiányosságok, mulasztások felmerülhetnek, s ezek korrigálására és kijavítására van lehetőség.

A sajtóreferens nevével jegyzett közlemény nem tér ki a felelősség kérdésére, arra, hogy ki volt az, aki ezt a súlyos szakmai hibát elkövette. Csak remélni lehet, hogy a vizsgálat erre is kiterjed.

Mindeközben lapunk cikkének megjelenése után sajtótájékoztatót tartott Kovacsics Imre, a Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója, aki úgy vélekedett, ahhoz, hogy ne kelljen lehűteni, utána pedig felmelegíteni a győri termálvizet, a hulladékhővel pedig fűteni lehessen, tízmillió forintos beruházásra lenne szükség. Cserébe évente akár hatvanmillió forinttal is csökkenteni lehetne a működési költségeket.

Lapunk birtokába került olyan információ is, hogy H. Szováti Miklós, a Győrhő ügyvezető igazgatójának magáncége 27 és fél millió forint értékben szállított hőközpontokat a győri termálfürdőbe, miközben önkormányzati tulajdonban levő cég vezetőjeként távhőt is értékesít. Az érintett kikérte magának azt, hogy a kettő között összefüggés lenne, s azt mondta, bárkitől rendelhettek volna hőközpontot, családi cége sok helyre szállít. „A Győrhő kapott egy feladatot, amit végrehajtottunk, a döntést nem mi hoztuk meg" – jelentette ki H. Szováti, aki elismerte, termálvíz birtokában távhővel fűteni szakmailag megalapozatlan. Majd közölte azt is, kész ma lekapcsolni a termált a távhőről, ha vállalja valaki ennek felelősségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legendás szolgálat a Várvidéken

Több évtizedes szolgálatáért Szépfalusi István-emlékplakettet kapott a közelmúltban Galambos… Tovább olvasom