Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Víznyelőket pucoltak, Kolompárként számláztak

Győr - Egyre kifinomultabb módszerekkel próbálkoznak a csalók, hogy pénzhez jussanak. A napokban több helyen is felbukkant egy fehér furgon, melynek munkásruhába öltözött utasai víznyelőtisztításra hivatkozva járják a középületeket, ajánlják magukat, negyed óra elteltével pedig számláznak...
Mielőtt felidéznénk a részletes esetleírásokat, a tanulságot már most megosztjuk: a közterületi víznyelők tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt, a vízelnyelők tisztítása a Pannon-Víz zrt. feladata. Ezt a munkát ők is térítés nélkül végzik.

A jelenségre először tavaly figyeltek fel a vízmű szakemberei, mikor egy szabadhegyi művelődési háznál ajánlkoztak munkára víznyelőtisztítók. Egy telefonnal akkor sikerült tisztázni a gondnokkal, hogy nem a vízmű emberei a hívatlan vendégek.

Hasonlóan résen voltak csütörtökön abban a győrszemerei lakatosüzemben, ahonnan elzavarták a csapatot. Pénteken délelőtt viszont szerencsével jártak a „tisztítók" a győri Corvin utca egy irodaépületében: „Nádorváros egyik irodaházába péntek délelőtt furgonnal érkezett a háromfős társaság. Az őket fogadó alkalmazottal magabiztosan közölték: Jöttünk a tavalyról elmaradt víznyelőket tisztítani. Az épület melletti rácsos víznyelőből negyed óra alatt hárman kiszedtek fél vödör homokot és kiszórtak némi mészport. A munka végeztével kérték a tizennyolcezer forintos munkadíjukat. Az ott lévő irodai személyzet nem nagyon akart fizetni, de annyira rámenős volt a társaság, hogy a békesség kedvéért jobbnak látták az azonnali fizetést. Kolompár névre kiállított számlát is adtak" – ismertette az esetet Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője. Az ügyben rendőrségi eljárást kezdeményez a Pannon-Víz.

A közületi fogyasztóknál, vállalkozásoknál, éttermeknél, konyháknál az ingatlanokon lévő vízközműhálózat ellenőrzésére bármikor megjelenhetnek a vízmű szakemberei, akik mindig „Pannon-Víz" logóval ellátott gépkocsival és igazolvánnyal végzik az ellenőrzést.


A pannon-vizes egyenruhát nem lehet boltban beszerezni és a gépkocsin is fel van tüntetve a cég neve. Fotó: Krizsán Csaba

Jó, ha tudjuk

A közterületi víznyelők tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű munkatársai ütemterv szerint vagy telefonos hibabejelentések alapján elvégzik. Ha hibabejelentés érkezik, a diszpécserek rögzítik a bejelentő nevét és telefonszámát. A kivonuló ügyeletesek a bejelentő személyt keresik, vele tartják a kapcsolatot. Ha a bejelentőt nem érik el vagy nem találják otthon, semmiképpen sem mennek be az ingatlanra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvíziszapból talajjavító

Győr - Megkezdte a győri komposztálóban előállított komposzt forgalmazását az üzemet működtető… Tovább olvasom