Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Vízmérőcserét ajánlanak a csalók negyvenezerért

Győrszentivánon negyvenezer forintot csaltak ki vízóracsere-előlegre a napokban. A fagyos időben tehát váltottak a csalók, nem víznyelőtisztítással próbálkoznak, inkább a lakásokba próbálnak bejutni.

– Mindenkinek azt tanácsolom, háromszor is gondolja meg, kit enged be a lakásába – mondja az idős néni, akit csalók károsítottak meg a napokban Győrszentivánon. – Egy jól öltözött hölgy és egy jól szituált úr azzal keresett fel, hogy a vízmű nyilvántartása szerint kevés vizet fogyasztok, ezért 57 ezer forint vízdíj-visszatérítést kapok – emlékezik a károsult. Sajnos bedőltem a csábító ajánlatnak, semmi igazolványt nem kértem tőlük, beengedtem őket – bár ne tettem volna. Először a visszatérítés részleteit ecsetelték, már azt hittem, mindjárt előveszik a pénzt. Később meg is tették, de nem úgy, ahogy szerettem volna.

– ˝Néni, egyúttal ellenőriznénk a víznyomást is. Most tessék megnyitni ezt a csapot, most a másikat, most a kettőt együtt, most kérem, húzza le a vécét, most tessék vizet engedni a zuhanyon, most tessék kicsit feljebb emelni a zuhanyzót, mert tetszik tudni, úgy kisebb lehet a víznyomás˝ – hosszú percekig tartott a kimerítő víznyomásvizsgálat. Természetesen amíg az egyikük lekötött, a másik szabadon mozgott a lakásban. Ekkor éreztem, hogy baj van, de már késő volt. A víznyomást kicsinek találták, így vízmérőcserét határoztak el, amire 38 ezer forint előleget kértek. Azt hiszem, ők is rájöttek, hogy gyanakszom, így egyre erőszakosabbak lettek. Végül jobbnak láttam, ha mentem a bőröm és fizetek. Aztán persze szaladtam a szomszédba, hívtam a fiamat, a rendőrséget, a vízművet, de ekkor már árkon-bokron túl voltak – fejezi be szinte sírva a visszaemlékezést a károsult.

A vízszolgáltató arra hívja fel a figyelmet, hogy munkatársaik mindig arcképes és sorszámozott igazolvánnyal igazolják magukat. A lakásokhoz csak rendkívüli helyzetben – például vízhiány, hibabejelentés esetén – mennek ki. Hibabejelentés esetén mindig a bejelentőt keresik, vele tartják a kapcsolatot. Amúgy mindig előzetes írásos értesítés után keresik fel a fogyasztókat. A Pannon-Víz zrt. azt kéri, ha valaki bizonytalan abban, hogy a vízművek munkatársai mentek-e ki hozzá, hívja a vízmű 96/522-600-as telefonszámát, még mielőtt bárkit beenged otthonába.

Olvasóink írták

  • 2. Ibrox 2010. február 12. 22:37
    „Tessék hozzánk is becengetni! A bészbólütő már várgya önöket!”
  • 1. georgbob 2010. február 12. 16:14
    „A vízmérőnek mi köze van a víznyomáshoz?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol parkoljon a beteg?

Se a sorompón belül, se azon kívül nincs elég hely a parkolásra a megyei kórház Zrínyi utcai… Tovább olvasom