Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Vízivárosi lakópark

Az elmúlt időszak legnagyobb beruházásáról, egy 840 lakásos lakópark építéséről írtak alá szerződést az érintettek tegnap Győrben, majd lerakták az új lakótelep alapkövét.
(illusztráció)
A terület földmunkái már elkezdődtek, a lakások építési
munkálatai jövő tavasszal indulnak el a megyeszékhely révfalui
városrészében. Az összesen 11 milliárd forint körüli projekt ke-
retében épülő Vízivárosi lakópark a Mosoni-Duna mellett, a
14-es úttól keletre eső területen helyezkedik majd el. A téglaépí-
tésű társasházakban 47-120 négyzetméteres lakásokat alakítanak
ki, az igényeknek megfelelően.

A nagyszabású beruházást 8 milliárd forinttal finanszírozó
OTP Ingatlan Rt. 640 lakást építtet, évente 100-120 darab lakás kulcsrakész átadásával. Az első ütem száz lakásának – melyek
tervezett négyzetméterenkénti ára 230-240 ezer forint között
lesz – várható átadási időpontja 2004 első negyedév.

A beruházás kivitelezője, a Globál Kft. saját finanszírozásban
2,5 milliárd forintos befektetéssel 200 lakást épít. Ebbe beletartozik az a 400 egységes idősek otthona is, ami az új lakótelep részét képezi majd. S mert az új lakóparkot be kell kapcsolni a város vérkeringésébe, egy új, 1,2 kilométer hosszú utat, és annak a 14-es főútba csatlakozását biztosító csomópontot is meg kell építeni. Ennek 420 millió forintos költségét a győri önkormányzat és a Globál Kft. finanszírozza.

A szerződés aláírását megelőzően Balogh József polgármester elmondta, hogy a lakóparkban az önkormányzatnak is épülnek bérlakások, amivel tovább szélesedik majd a város lehetősége, hogy az arra rászorulók lakhatását biztosítsák. A szerződést a polgármester mellett Szabó János, az OTP Ingatlan Rt. vezérigazgatója, valamint Hernádi Tibor, a Globál Kft. ügyvezető igazgatója látták el kézjegyükkel. Ezt követően a Vizivárosi lakópark területén helyezték el az alapkövet.
A tegnapi ünnepélyes ceremónián jelen volt Csiha Judit, a Belügyminisztérium lakásügyi kollégiumának vezetője, aki bejelentette, hogy decemberre elkészül a 10 éves nemzeti lakásprogram tervezete, amelyet márciusig társadalmi vitára bocsátanak. A meghívott vendég elmondta, hogy a programra szükség van, mert ugyan mennyiségi hiány nincs, de rossz a lakásállomány struktúrája és nagyon rossz a minősége. S a lakásokban megjelenő nemzeti vagyon korszerűsítése, megújítása a kormány felelőssége. Csiha Judit elmondta, hogy a kormány megtartja a
korábbi lakáspolitikában megtalálható minden jó elemet, s
újakkal még bővíti is azokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép lányok, szép remények

Az első Győrött tartott országos szépségverseny döntőjében szép lányok, szép reményekért… Tovább olvasom