Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Víziváros egyelőre világítás nélkül

A vízivárosiak még mindig arra várnak, hogy lakóhelyükön legyen közvilágítás. Fél év alatt nem történt semmi.
A vízivárosiak még mindig arra várnak, hogy lakóhelyükön legyen közvilágítás. Utoljára fél éve írtunk problémájukról, mely azóta sem oldódott meg. A beruházó a Kisalföldnek gyors befejezést ígért.

Veszélyes sötétség Vízivárosban címmel írtunk márciusban Győr egyik családi házas övezetének problémájáról: a közvilágítás hiányáról. Ez főképpen a közbiztonság és a közlekedés szempontjából jelent nagyobb kockázatot az ott lakóknak és az építkezőknek, akik hamarosan odaköltöznek. Nem értik, miért késik azóta is a munkálatok befejezése, szerintük ugyanis azok nagy része készen van – állnak a kandeláberek –, de a lámpatesteket még nem helyezték fel.

– Az esténkénti teljes sötétség szinte vonzza a tolvajokat. Tőlem bejárati ajtó, építőanyagok, radiátorok tűntek el. Veszélyes későn hazajárni, sötétedés utáni sétáról szó sem lehet. A vadak, a rókák gyakran betévednek hozzánk. Régóta várom, hogy rendezzék a világítás kérdését, hogy úgy érezhessem, városban élek – panaszolta az egyik vízivárosi lakos, Rácz László. Dr. Budai Anikó, aki családjával szintén Vízivárosban építkezik, hozzátette: amíg nem lesz közvilágítás, nem készülhetnek fekvőrendőrök. Pedig az megakadályozhatná, hogy az új, egyenes utcákat a motorosok gyorsulási próbára használják. Az ügyvédet ezért is bízták meg az érintettek – mintegy harmincan –: képviselje érdekeiket.
A Globál Építőipari Kft.-től vették meg a vízivárosiak az építési telkeket és a beruházó többük szerződésében

2002 márciusára vállalta a közvilágítást....
A tulajdonosok ingatlanjaik értékcsökkenésétől tartanak, de azt sem tartják megoldásnak, hogy „összedobják" a pénzt a lámpatestekre. Nem az övék ugyanis a rendszer többi része, ezért ők nem kérhetnék a rákötését a villamos hálózatra.

A lakók korábban per indítását fontolgatták, tudtuk meg dr. Budai Anikótól, de most nagyon örülnek, hogy konkrét információt kaptak a munkálatok befejezéséről. Bíznak a beruházó legutóbbi ígéretében, mely remélik, ősszel, amikor egyre korábban sötétedik, valóra is válik.
A Globál Építőipari Kft. ügyvezetője, Hernádi Tibor a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a lámpatesteket a cég másfél hónapja megrendelte. A napokban azokat várhatóan megkapják és hamarosan elkezdik beszerelésüket. Az ügyvezető már az áramszolgáltatóval is egyeztetett, így ígérete szerint úgy két hét múlva világítanak esténként Vízivárosban az utcai lámpák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan az engedély a parkolóházra

Tavaly március helyett mostanáig elhúzódott a győri parkolóház engedélyeztetési eljárása: az óriásgarázs eddig csak próbaüzemmel működhetett. A közelmúltban azonban megkapta a fennmaradási engedélyt, így a tábla szépen csendben lekerült a bejárat fölül. Már csak az úgynevezett telephelyezési engedélyt kell megkapnia a parkolóháznak, aminek várható kiadási dátuma szeptember 11. Tovább olvasom