Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Vizet a Dunába: Több mint 82 ezer aláírás gyűlt össze - fotók

Az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna vízgazdálkodási kérdéseinek megoldása érdekében indított országos népi kezdeményezésünk során 82 ezer 058 aláírás gyűlt össze.

Délelőtt 11 órakor Szammer István leadta az Országos Választási Irodának az összegyűjtött több mint 82 ezer aláírást.  Dr. Jáckli Tamás az Országos Választási Iroda munkatársa elmondta: az OVB dönt arról, hogy elrendeli-e az aláírások ellenőrzését, majd az aláírások vizsgálata következhet.

Ezután újra az OVB elé kerül a kérdés, amely dönt, hogy eredményes volt-e az aláírásgyűjtés, népi kezdeményezés. Ezt követően az Országgyűlés elnökét tájékoztatja a bizottság, majd a feladat- és hatáskör oda átkerül, s ott határoznak a szükséges intézkedésekről.

Előzmény:

Szammer István, a Lapcom Kft ügyvezető igazgatója csütörtökön délelőtt budapesti sajtótájékoztatón jelentette be: az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna vízgazdálkodási kérdéseinek megoldása érdekében indított országos népi kezdeményezésünk során 82 ezer 058 aláírás gyűlt össze.

A dunai hajón tartott eseményen a közel két hónapja indított kampány kapcsán Szammer István elmondta: a 82 ezer 500 aláírás több, mint siker.

Vizet a Dunába - Leadtuk az aláírásgyűjtő íveket. Fotó: Bertleff András.


"Olyan erő, mely megmutatja, mennyire fontos az a téma, amelyet felkaroltunk." Kiemelte a lap szociális érzékenységét, felelősségtudatát, valamint azt, hogy valamennyi megyei politikai erő támogatta a kezdeményezést. "Büszkék vagyunk, hogy a Kisalföld lehetett a kampány elindítója."

Nyerges Csaba, a Kisalföld főszerkesztője kiemelte: Szigetköz Európában egyedülálló érték, s reméli, hogy a népi kezdeményezés segítségével megoldás születik az ügyben.

Vida István szerkesztőségvezető a civilek erejét méltatta, akik segítették kampányunkat. "A kezdeményezés során megdőlt az a közvélekedés, hogy minden ügyet pártpolikai alapon lehet megítélni, hisz pártállástól és világnézettől függetlenül támogatták kampányunkat."

A sajtótájékoztatót követően az Országos Választási Bizottság központjában 11 órakor adták le az összegyűlt aláírásokat.

A népi kezdeményezés hivatalosan akkor lesz sikeres, ha a választási bizottság legalább 50 ezer aláírást hitelesít. Ebben az esetben a parlamentnek napirendre kell tűznie a a népi kezdeményezésben megfogalmazott kérdést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidelitas a kormány tervéről

Az egyik legnagyobb probléma, hogy a munkatapasztalatok hiánya miatt kevésbé alkalmazzák a… Tovább olvasom