Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Vizet a Dunába: `pezsgő vízi élet lehetne´

"A turizmus fellendülne, növelni lehetne a vendégéjszakák számát, benépesülne a part" – mondta Dinnyés Előd, a megyei kereskedelmi és iparkamara titkára, aki támogatja népi kezdeményezésünket.

"A turizmus fellendülne, növelni lehetne a vendégéjszakák számát, benépesülne a part, sétányok, vendéglők épülnének, csónakok, hajók közlekedhetnének. Ehhez stabil vízszint szükséges" – mondta Dinnyés Előd, a megyei kereskedelmi és iparkamara titkára, aki támogatja népi kezdeményezésünket.

"A szigetközi Öreg-Duna-meder és a Mosoni-Duna vízgazdálkodási megoldásának elsősorban a turizmus lenne a haszonélvezője" – ezt állítja Dinnyés Előd.

A megyei kereskedelmi és iparkamara titkára szerint az idegenforgalomra érezhető hatása lenne, ha stabil, a mostaninál magasabb vízszintek alakulnának ki a Kisalföld népi kezdeményezésével "felkarolt" folyóinkon.

"Növelné a vendégéjszakák számát, s rengeteg olyan szolgáltatást indítana be, amelynek létjogosultsága van, de nem működik.

Stabil vízszintekkel a szigetközi túrázó az Öreg-Duna-mederben is bátran elindulhatna, ott kishajók közlekedhetnének, Győrben benépesülhetne a part, jóval több vendéglő épülne a folyó mellé, parti sétányokat alakítanának ki, s a motorcsónakosok, evezősök, kishajók számára is ideális lehetőséget teremtene.

Sőt, a már korábban felvetett Bécs–Pozsony–Győr–Budapest hajójárat sem elképzelhetetlen. Ezekre szolgáltatásokat lehetne építeni, hisz igény van rá" – mondta.

Dinnyés Előd
Dinnyés Előd

"Amikor kezdő mérnök voltam, még pezsgő vízi élet volt a Mosoni-Dunán: ez az alacsony vízállás miatt szűnt meg" – folytatta. Dinnyés Előd is aláírta az ívet, mások meggyőzésével segíti az aláírásgyűjtést, a megyehatáron túl is szervezi kampányunkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaesett a turizmus megyénkben

A megye kereskedelmi szálláshelyein 78 ezer vendég 180 ezer éjszakára foglalt szállást az idei első… Tovább olvasom