Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Vizet a Dunába: Evezősök a Dunáért

Gyimes Krisztina az eredményei alapján Magyarország legjobb női evezőse, és Gyimes Gyula, egykoron szintén evezős édesapja, együtt írták alá a Vizet a Dunába! kampány ívét.


A fiatal tehetség elmondta, mielőtt tanulmányai miatt elment volna a fővárosba, hét évig készült, edzett, versenyzett Győrben.

Ám a kis vizeken nagyon sok váratlan örvény, áramlat nehezítette a dolgukat.

"Szeretném, ha rendes víz lehetne a Dunában, a Rábában – folytatta Gyimes Krisztina. Ez kellene ahhoz, hogy az evezősök is jól tudjanak készülni, versenyezni.

És az sem utolsó szempont, hogy a városban sétálva is sokkal jobb egy szép folyót nézegetni, mint egy kis pocsolyát, ami néha a meder alján van."

Krisztina édesapja mindehhez hozzátette: "Valamikor én is itt eveztem a folyókon, itt horgásztam, itt nőttem fel a vízpartokon.

Úgy vélem, az elmúlt években sok mindent követtek el a Duna és a környezetvédelem ellen.

Mindannyian tartozunk annyival magunknak, a folyók városának, hogy megtegyünk minden tőlünk telhetőt ahhoz, hogy visszajöjjön a víz ebbe a szép városba."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a nyár: mennyivel drágultak a jegyárak a fürdőkben?

Összeállításunkból kiderül, hogy a megyei és megye közeli fürdőkben drágábbak lettek-e a jegyárak a tavalyi évhez képest. Szavazással. Tovább olvasom