Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Vízelvezetési gondok Újvárosban

Az Újvárosban a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos lakossági panaszok javarészt nem tervezési és kivitelezési hibákból adódnak.
Kalmár Ákos, a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy az újvárosi csapadékvíz-elvezetés építésének kettes üteme 2005 végén befejeződött, és 2006 tavaszán merültek fel lakossági panaszok az elkészült beruházással kapcsolatban. Az önkormányzati választások után lakossági fórumon a lakók ismételten jelezték a problémákat, és akkor a képviselő ígéretet tett arra, hogy a panaszokat helyszíni bejáráson kivizsgálják. A képviselőn és a területért felelős alpolgármesteren kívül a tervező, a kivitelező és a városépítési iroda munkatársa és a csapadékvíz-elvezető árkok üzemeltetőjének szakembere is ott volt a közelmúltban megtartott bejáráson.

Németh Zoltán alpolgármester elmondta, a panaszok jelentős része jogos, de azt nem a vízelvezetés rossz kivitelezése okozta – amit a lakosok jogosan kifogásolnak, az számos esetben főleg járda- és útépítési feladat.

A legtöbb panasz a vízelvezetők keskenységére vonatkozott. Németh Gábor tervező elmondta, nyilván könnyebb lenne a takarítása, de kétszer annyiba is került volna az árok kiépítése.
Németh Zoltán alpolgármester kiemelte, fontos a lakosság együttműködése is, mert sok esetben a problémát maguk a lakók idézik elő. Talált utcát, ahol építési törmelékkel temették be az árkot, vagy a tavaly ősszel a fáról lehullott levelet nem gereblyézték össze, még mindig rohad az árokban.

Az alpolgármester hangsúlyozta, Újváros sík területen fekszik, ezért egy civilnek gyakran tűnhet úgy, hogy egyes dolgok logikátlanul történtek a kivitelezés során, de a beruházás műszakilag alkalmas a vízelvezetésre. A panaszok egyúttal arra is rávilágítanak, hogy Újváros az elmúlt 40 évben igencsak elhanyagolt területe volt Győrnek, s ezeket a hiányosságokat – az anyagi lehetőségekhez képet – bizony pótolni kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét tolvaj járt a győri a városházán

Tolvaj járt szerdán ebédidőben a győri városházán. Ez már a második lopási ügy négy hónapon belül. A Kisalföld november 2-án számolt be arról, hogy ismeretlen tolvaj ellopta Borkai Zsolt polgármester 380 ezer forintot érő hordozható számítógépét. Valaki bement az első emeleten lévő ügyviteli irodába, s míg a kolléganők ebédelni voltak, pénztárcákat és mobiltelefonokat vitt magával. Tovább olvasom