Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Vízbombát dobáltak az autóbuszokra

A Kisalföld Volán és az utasok sem tartják viccesnek a vízbombázást, ha e ˝gyermekjáték˝ célpontjai a buszok.

Ilyesmi többször előfordult az utóbbi időben és egy minapi eset miatt a személyszállítással foglalkozó társaság rendőrségi feljelentést tett.

Olvasói panasz

Édesanyám kedden délután fél öt körül utazott a 25-ös buszon. Amikor az Ifjúság körúti megállóhoz értek, felállt az ülőhelyéről. Jól tette! Oda ugyanis éppen berepült a nyitott ablakon egy vízzel teli nejlonzacskó. Egy másik nagy csattanással a busznak csapódott, a sofőr megállt és kiszállt körülnézni. Remélem, a Volán feljelentést tesz a szünidejükben, jó dolgukban unatkozó gyerekek szülei ellen. Nagyon veszélyes a vízbombázás, nagyobb baj is lehetett volna belőle. Például ha idős édesanyámat találja el és az ijedségtől elesik vagy mondjuk a buszsofőrt, aki erre elrántja a kormányt. Életekről van szó! Ez nem gyerekcsíny!
– Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy menetrend szerint közlekedő autóbuszaink esetenként unatkozó gyerekek durva játékának célpontjai – erősítette meg az olvasónk által tapasztaltakat Pócza Mihály, a Kisalföld Volán Zrt. vezérigazgatója. Elmondása alapján autóbuszvezetőik lélekjelenlétének köszönhető, hogy eddig jelentősebb probléma nem történt. Szerinte az ilyen felelőtlen magatartás komoly veszélyforrást jelent a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjére nézve és akár tragédiát is okozhat. Az olvasónk levelében leírt eset okán társaságuk ezért közérdekű üzem működésének megzavarása és garázdaság alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen feljelentést tett.

Remélhetőleg a hasonló esetek megelőzésére az is elég, ha cikkünk alapján a szülők elmagyarázzák gyermekeiknek, hogy a nekik viccesnek tűnő játékkal milyen nagy bajt okozhatnak.

Olvasóink írták

 • 4. 01010 2010. július 29. 21:51
  „Szerintem is elgondolkodna a nevelője (?)
  "3. Tabornok 2010.07.24. 18:34"”
 • 3. Tabornok 2010. július 24. 18:34
  „A szülőt kellene megbüntetni, alkalmanként 10 ezer Ft.-ra. Biztosan megbeszélné a gyerekével, hogyan viselkedjen az utcán és egyéb helyeken.”
 • 2. miracle 2010. július 23. 12:53
  „Na és persze, milyen jó a hosszú szünet, a szülő, ha akarna se tudna otthon lenni a gyerekkel. Miért nem elég a 6 hét? Azt se tudják már 1 hónap után, hogy mit kezdjenek magukkal.”
 • 1. Goldmund 2010. július 23. 11:27
  „Van egy réteg, amelyik a gyerekét csak nyűgnek tekinti, soha mesét nem olvastak fel neki kicsi korában, nem játszottak vele, nem törődtek vele, hanem leültették a TV elé, hogy hagyja nyugton őket. Aztán a TV után a Pláza nevelte tovább a gyereket, meg a környékbeli (a szülők számára teljesen ismeretlen) "utcagyerekek".
  Ők dobáltak köveket felüljárókról a vonatok, buszok, autók elé (néhány éve ez volt a divat), ők tesznek köveket a sínekre, és most ők dobálnak vízbombát a buszokba.
  Ezek a szülők az égvilágon semmit se fognak elmagyarázni a gyereküknek, mert nem is édekli őket, hogy mit csinál szünidőben.
  Esetleg, ha néhány év múlva drogozni kezd a gyerekük, vagy rendőrségi ügye lesz, akkor fognak nagyon csodálkozni. De akkor már valószínű késő lesz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teraszok: szeretünk részt venni a forgatagban

Mind Sopronban, mind Győrben népszerűek a teraszok. Az általános tapasztalat az, hogy szeretünk… Tovább olvasom