Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Víz több pincében

Csapadékvíz-elvezetésre és útjavításokra szavazott meg pluszpénzeket a győri közgyűlés tegnapi ülésén. Kiderült: az árvíz miatt több pincében feltört a víz.
Balogh József polgármester az árvízi helyzetről adott tájékoztatást a közgyűlésnek tegnap. Elmondta: a magas talajvízszint miatt sok a fakadóvíz és a buzgár. Több helyütt a pincékben is megjelent a víz, a révfalui tulipános iskolában például 60 centiméteres. A legtöbb probléma Rabkertben, Pataházán, Révfaluban és Bácsán van, de vészhelyzet nincs. A politikus beszámolt arról, hogy Likócson várhatóan elbontanak egy épületet, amelyre 1965-ben érthetetlen módon adtak építési engedélyt, néhány méterre van a töltéstől, amely helyen ilyenkor előbb-utóbb mindig átázik.

A közgyűlés úgy döntött, a 2007-es költségvetésből 150 millió forintot tesz félre a panelházak energiatakarékossági felújítására. Erre azért volt szükség, mert a központi pályázaton decemberben születik döntés, így a kifizetésre jövőre kerül sor. Győrben eddig 4574 lakás felújítása történt meg vagy van folyamatban.

A Győri Rendőrkapitányság felderítési eredményessége csaknem 40 százalékos lett 2005-ben, szemben az egy évvel korábbi 35, és a 2000-es 18 százalékkal – derült ki dr. Holló Sándor ezredes, kapitányságvezető tájékoztatójából, amelyet a közgyűlés egyhangúlag fogadott el. A nyomozáselrendelések száma 5967 volt tavaly, ami nyolccal kevesebb a 2004-es adatnál.

A testület hozzájárult, hogy a közérdekű kötelezettségvállalás 35 millió forintjából elvégezzék a Vezér utca víztelenítését, a Szigethy Attila út északi oldalán parkolók építését, a Vonal utca folytatását a lakóterület határáig, a Vonal és a Gólyaréti utca közötti út felújítását, a Búzavirág és az Árnyas utca járdarekonstrukcióját, több gyárvárosi út javítását, valamint a Fuvaros és az Üteg utca korszerűsítését. Ugyancsak ilyen forrásból jut 6 millió forint a Vízisport SE utánpótlásának, 1 millió egy utcai futóversenyre, 2 millió a Győri Balettnek és 25 millió a Jedlik-iskola kollégiumának korszerűsítésére.

A testület 20 millió forintot csoportosított át a csapadékvíz-elvezető rendszer javítására a Veres Péter utca Krúdy Gyula és Paptagi utca közötti szakaszán, a Hajnal utcában, az Áchim András utca Radnóti Miklós utca felőli szakaszán, a Váci Mihály és a Déryné utca, valamint az prhajós és a Tö rökverő utca csomópontjában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Rábapatonán lesz az agár-vb

Tíz év után ismét Rábapatonán rendezik meg az agarak világbajnokságát. A kétnapos nemzetközi hírű… Tovább olvasom