Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Víz- és reménysugár

Látványos bemutatókkal tarkított majális keretében ünnepeltek együtt vasárnap a tűzoltók és a mentősök családtagjaikkal. A győr-sárási gyakorlópályán a kikapcsolódásé volt a főszerep, de a közös kárelhárítási akció gyakorlatnak is beillett.
Összehangoltan: A tűzoltók életszerű helyzeteket mutattak be.
– A tűzoltók az év minden napján szolgálatot teljesítenek, ezért a Flórián-naphoz kapcsolódóan már harmadszor szerveztünk olyan alkalmat számukra, ahol családtagjaikkal együtt kötetlenül szórakozhattak. Az elmúlt évek kedvező fogadtatása nyomán idén a mentősök is kapcsolódtak kezdeményezésünkhöz – nyilatkozta lapunknak Hullámos László alezredes, a győri tűzoltóság parancsnoka, miközben a sárási gyakorlópályán több százan, kollégák és rokonok ünnepeltek együtt. A felnőttek az esős idő ellenére élvezték a zeneszót, a gyerekek pedig a tűzoltóeszközöket, a kötözéshez, a mérésekhez használt berendezéseket, a kutyás- és a kommandósbemutatót csodálták meg.
– Balesetek során gyakran együtt dolgozunk a tűzoltókkal és az ő ünnepük közel esik május tizedikéhez, a fővárosi mentőegylet megalakulásának évfordulójához, amiről minden évben megemlékezünk – mondta el a közös majális megrendezését indokolva Fogarasi Zoltán. A megyei mentőszervezet vezető mentőtisztje úgy véli, amellett, hogy a rendezvény nyitott maradt, elsősorban arra teremtett lehetőséget, hogy a munkatársak baráti, családi körben érezzék jól magukat és köszöntsék az édesanyákat. Ezt a szakemberek felelősségteljes munkájukkal kiérdemlik, hiszen víz- és reménysugarat visznek a bajbajutottaknak.
A piros és a fehér autóikon érkező szakemberek összehangolt beavatkozása jó esélyt biztosít a sérülteknek a menekülésre, ezt a tűzoltók és a mentősök közös kárelhárítási gyakorlata is bizonyította. Egy leselejtezett buszt használva mutatták be életszerű körülmények között, hogyan mentenének ki egy felborult járműből, még annak kigyulladása előtt tizenöt sebesültet. Feszítő-vágó eszközt használtak, a busz belsejébe is bemásztak, hogy az „ áldozatok " mielőbb ellátásban részesüljenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi csarnok: jöhet a tető

Impozáns látványt nyújt a győri egyetemi csarnok építkezése. December 12-én volt az alapkőletétel, s… Tovább olvasom