Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Viviért így szurkoltak az ETO-szurkolók

A súlyos agyvérzéséből lassan épülő, 17 éves Andorka Vivien családja csütörtökön jelentős segítséget – 550 ezer forintot – kapott a Győri ETO FC-től és a labdarúgócsapat szurkolóitól.
Vivi januárban kapott agyvérzést, élete hetekig veszélyben forgott, most is az egyik fővárosi intézményben kezelik. Történetét április 4-i számunkban olvashatták először, az apropót a mai jótékonysági buli adta, amelyet Győrben, a 232 Music Clubban szerveznek. Ide azokat várják, akik az 500 forintos belépőjegy árával segítenék a fiatal lány gyógyulását.

A támogatást Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője adta át Andorka Csillának, Vivien nagynénjének. Fotó: M. M.
A támogatást Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője adta át Andorka Csillának, Vivien nagynénjének. Fotó: M. M.

A diáklány sorsa sokakat meghatott és cselekvésre ösztönzött. A családot támogatta a lapunk által létrehozott Lapcom Média Alapítvány, s a cikk megjelenése napján jelentkezett a Győri ETO FC is, bejelentve: az akkor esedékes, hétvégi bajnoki labdarúgó-mérkőzés teljes bevételét a családnak ajánlják fel; a szurkolók pedig ugyanitt (a Győr–Kaposvár meccsen) gyűjtést szerveznek.

A támogatást tegnap adták át: a labdarúgóklub 500 ezer forintot adott, a szurkolók 50 ezret gyűjtöttek össze.

Paár Gergő a szurkolók nevében elmondta, fiatalként szembesülniük kellett azzal, hogy ilyen dráma megtörténhet bárkivel – akár velük is. Az első alkalom volt, hogy jótékony gyűjtést szerveztek, s mindenki a kezdeményezés mellé állt.

Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezető igazgatója hozzátette, szerencse, hogy ilyen történetből csak kevés akad, de éppen ezért sokakat mélyen megérintett Vivien sorsa. „Biztos vagyok abban, hogy a csapat részéről még lesz folytatása ennek az akciónak. A vezetőedző, Pintér Attila szociális érzékenysége talán kevesek előtt ismert, de rá és a csapatra is számíthatunk. S erről adott ismét tanúbizonyságot Tarsoly Csaba, a klubelnök is."

Vivien nagynénje, Andorka Csilla a család nevében köszönetet mondott az ETO-nak, a szurkolóknak, s egyúttal mindazoknak, akik aggódnak Viviért és segítenek nekik. A tizenéves lány egy újabb műtétre vár, ha ezt el tudják végezni rajta, megkezdődhet a rehabilitációja – a helyszín Budakeszi lesz. Itt kell elmondani: egy volt kazinczys diák, aki azóta szállodát vezet Budapest környékén, felajánlotta, Vivi édesanyja (vagy valamelyik családtagja) megszállhat náluk addig, amíg a rehabilitáció tart.

Viviért tehát sokan szurkolnak Győrben, és ezt minden bizonnyal már ő is tudja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégére fel! Szemezgess a hétvégi programokból

Ha ötletet szeretnél, mivel töltsd el hétvégi szabadidődet, szemezgess a hétvégi megyei programok… Tovább olvasom