Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Viviért gyűjtenek a sörnapokon

A napokban ünnepelte 18. születésnapját Andorka Vivien. Közhelyes, mégis megrázóan igaz, hogy bárcsak vissza lehetne forgatni az idő kerekét a 17.-re, amikor még boldogan ünnepelt a kamasz lány, aki egy súlyos agyvérzést követően januártól magatehetetlenül fekszik.

Nem ez az első cikk, amely Andorka Vivienről születik. A fiatal lányért összefogott az iskolája; segítettek ismerősök és ismeretlenek; az ETO labdarúgócsapata az egyik mérkőzés bevételét ajánlotta fel, s nem utolsósorban az olvasók is támogatták a családját akkor, amikor a Lapcom Média Alapítvány által odaítélt összeget átadhattuk.

A megrázó történet mögött egy becsületes család áll, olyanok, akik mi is lehetnénk. Valószínűleg ez az egyik (ha nem a legfontosabb) oka annak, hogy a családért még mindig kiállnak az ismerősök. És sajnos van is miért.

Egy éve egy boldog kamasz nézett vissza ránk, most egy beteg lány küzdelmét látjuk. Fotó: H. Baranyai Edina

Vivi állapota ugyanis nem sokat javult. Nyáron akkor váltunk el Andorkáéktól, amikor a lány az előtt a műtét előtt állt, amellyel a korábban kioperált koponyacsontját visszahelyezték.

Ez meg is történt, de a csontot a szervezete végül nem "fogadta be", s ezért újból ki kellett venni. Egy megoldás maradt: speciális implantátum beültetése, amelyet azonban az egészségbiztosítás jelenleg még nem támogat. Az operáció (az implantátum) költsége 750 ezer és 1 millió forint között van, a család erre próbál most pénzt szerezni.

Pontosabban nemcsak ők, hanem ismét a segítőtársak is: a most kezdődő győri sörnapokon az egyik sátorban egy dobozt helyeznek el, ahol bárki, bármekkora összeget bedobhat, ha gondolja.

Osztanak ott majd pogácsát is, de maguk a szervezők is azt gondolják, hogy aki ezt a gesztust megteszi, az nem a pogácsát várja viszonzásul. A pénzt a műtétre fordítják.

Az operáció (az implantátum) költsége 750 ezer és 1 millió forint között van, a család erre próbál most pénzt szerezni.

Érthető, hogy a család minden szalmaszálba belekapaszkodik, hiszen Vivi egyelőre csak a jobb kezét tudja mozgatni. "Amikor visszavarrták a koponyáját, jobban volt – mondja az édesanyja. – Feldolgozni mindazt, ami történt vele, történik velünk is, nem hiszem, hogy lehet. De egy biztos, mindent megteszünk azért, hogy Vivi – ha suttogva is vagy egy pillantással – jelezze: erőt kapott a további küzdésre."

Olvasóink írták

  • 1. pemozsu 2012. szeptember 14. 21:04
    „mostmár tudom miért megyek ki a sörnapokra :-(((
    mielőbbi gyógyulást kívánok és sok erőt a Családnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képzések ingyenesen megyénkben

Egy friss kormányrendelet értelmében ettől az évtől az egészségügyi szakdolgozók ingyen juthatnak… Tovább olvasom