Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

`Vita nélkül utasították el indítványunkat`

Győr - Egyes civil szervezeteket jobban, másokat kevésbé támogatott volna a közgyűlés szocialista frakciója, mint azt a képviselők végül elfogadták. A baloldaliak azt nehezményezik, hogy indítványukat meg se vitatták – ezért tartottak pénteken sajtótájékoztatót.
A társadalmi szervezetek, alapítványok támogatását szolgáló huszonötmillió forintos keret felosztásáról szóló közgyűlési előterjesztést akarta módosítani a szocialista frakció. Indítványában több pénzt javasolt például a nagycsaládosok, a mozgáskorlátozottak, az értelmileg sérültek egyesületének. Néhánynak pedig kevesebbet adott volna, nem támogatná például a polgári körök egyesületének lapkiadását és a Rotary Clubot se közpénzből.

Fájó Kun András szerint, hogy nem kérték javaslatuk indoklását, nem is vitatták, mérlegelés nélkül elutasították, pedig csak a felosztható keret mintegy öt százalékára vonatkozott, kevesebb mint másfél millió forintról szólt. A jobboldali többségű közgyűlésben tájékoztatása alapján csak szavazatra bocsátották az eredeti előterjesztést és azt elfogadták. Az MSZP győri frakciójának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: rászorulóknak, halmozottan hátrányosoknak próbáltak több pénzt megítéltetni. Úgy véli, a civil szervezeteket tevékenységük és létszámuk, azaz aszerint kellene támogatni, hány tagot képviselnek.

– A városvezetés azt hangoztatja: elvárnák, hogy konstruktív ellenzékként működjenek a szocialisták, de ennél konstruktívabban, hogy képzelik a munkát? Mi úgy képzeljük: a konstruktivitás alapját meg kellene teremteniük azzal, hogy legalább a javaslatainkat érdemben megvitatják – szögezte le Gergely Zoltán, a párt győri elnökségének szóvivője.

Olvasóink írták

 • 2. KUN BUNDI 2008. május 17. 21:17
  „KUN BUKOTT BUNDI, GERGELY GENYA, MOCSKOLÓDÓNYÚPOR ÉS MÓNÁR(RFT)CSABI- TRAGÉDIA!

  ARRÓL SZÓLJATOK COCKÁNYOK, HOGY MENNYI KÖZPONTI PÉNZ JUTOTT GYŐRNEK TEVÉKENYSÉGETEK ÁLTAL ?

  MEGMONDJAM?

  SEMMI!”
 • 1. Pedagógus 2008. május 17. 19:21
  „Felháborítónak tartom ,hogy a győri önkormányzatban ugyanaz történik" kicsiben", mint a fidesz kormány idején "nagyban" .Akkor országos lapot hoztak létre a jobb oldal számára Heti Válasz címmel. Kezdetektől óriási a remittenda belőle. Most a polgári köröknek szavaztak meg sok 100 ezer Ft-ot,hogy itt helyben is legyen saját sajtó-orgánumuk. Egyetértek azzal, hogy az önkormányzat a saját izlésének megfelelően gründolt egy új lapot, a Közéletet, s annak főleg örülök, hogy a helyi nyomdában készítik. Az viszont visszataszító, hogy fideszes önkormányzat lévén a saját pártjuknak juttatnak pénzt egy újabb megosztó "szócsőre". Győrött eddig erre nem volt példa. Igaz nem is volt Szíjjártó nevű " főpolgármesterünk."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóni szélmalomharca a szovjet porszívóért

Győr - Ez a hét a lomtalanításé Győrben, s nem kell külön ecsetelni, hogy ez mivel jár. Ami magát a… Tovább olvasom