Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Vita: kinek a dolga a kitáblázás a győri Híd utcában?

Tűrhetetlen – ezzel hívta szerkesztőségünket Kovacsics Imre, a győri termálfürdőt üzemeltető Rába Quelle kft. ügyvezető igazgatója.

Felháborodásának oka, hogy a fürdő jelentős mértékben megszenvedi a Sziget városrészben zajló munkálatokat.

Tájékoztatást nem kapnak, a Híd utca teljes lezárása végképp elfogadhatatlan számukra.

Nyár végéig mit sem ér a rutin – írtuk keddi számunkban, arra célozva, hogy a Jedlik híd forgalmának elvezetését célzó útépítések és az ahhoz kapcsolódó közmű-felújítási munkálatok jelentős forgalomkorlátozásokkal, elterelésekkel járnak Győr-Szigetben. Ott, ahol a fürdő is található.

Kovacsics Imre most azzal kereste meg a szerkesztőséget, hogy szerinte eleve átgondolatlan a munkálatok időzítése, hiszen a nyári fürdőszezonra esik.

Idén remény van a napos nyárra, a győri fürdő országosan is egyedülálló programot szervezett a családoknak, a Minimax kölyökstrandra mintegy 170–180 ezer vendéget várnak az országból és külföldről is.

A Híd utca lezárásával a fürdőt a Jedlik híd felől lehet majd megközelíteni. Fotó: B. A.
A Híd utca lezárásával a fürdőt a Jedlik híd felől lehet majd megközelíteni. Fotó: B. A.


Hogy ők miként jutnak el célállomásukhoz, s milyen szájízzel távoznak a városból, az meglátása szerint túlmutat cége érdekein, annak Győr számára is fontosnak kell lennie.

Ezért sem érti az útkezelő álláspontját, miszerint "nem feladata kereskedelmi célú útirányjelző táblák elhelyezése". Már csak azért sem, mert nyolc éve a fürdőt jelző barna színű táblákat éppen az önkormányzat helyeztette ki.

Másrészt ők nem is tudnák tájékoztatni a vendégeiket, hiszen az útlezárásokról, elterelésekről semmilyen értesítést nem kaptak. Hogy "lesz még rosszabb is", azaz a Híd utcát hamarosan teljesen lezárják, ezt is a Kisalföld cikkéből tudta meg.

Ez pedig végképp ellehetetleníti, már-már megoldhatatlan feladat elé állítja a fürdőt, s nem mellesleg az oda igyekvő turistákat. Azt javasolja, a város gondolja át a munkálatok időzítését és segítse a vendégek útbaigazítását, ellenkező esetben jelentős problémákkal kell számolni.

– Az érintettek – legyen akár lakó, üzlettulajdonos vagy rendelő – tájékoztatása annak a feladata, aki az adott munkát végzi. A Híd utcában jelenleg közműépítések folynak, többfajta is – mondta Kovacsics Imre felvetésére Máthé-Tóth Péter, az útkezelők műszaki vezetője.

A kitáblázással kapcsolatban hozzátette: – A város építette a fürdőt, logikus volt tehát, hogy a hozzá kapcsolódó kereskedelmi irányokat is a város helyezze ki a projekt kapcsán. Továbbra is állítom azonban, hogy változások esetén a vállalkozások érdeke a megfelelő útirányok jelzése.

Nincs törvényi kötelezettség arra, hogy ezt a városnak vagy a közműszolgáltatónak kellene megtennie. Az sincs tiltva, hogy egy korábbi forgalmi rendre vonatkozó útirányjelző táblát a vállalkozó vagy szolgáltató letakarjon.

Az út kezelőjének hozzájárulásával, vele egyeztetve ezt megteheti és új útirányjelzőket is elhelyezhet. Végül: a Jedlik híd építése másfél éve folyik, azt gondolom, hogy korábban is voltak tömegtájékoztatások mind a közművek, mind a városháza, mind pedig az útkezelők részéről.

Az újabb, néhány hét múlva esedékes lezárásról annyit: a Híd utca Ország út és Bercsényi liget közötti szakaszának lezárása közvetlenül nem befolyásolja az egyébként a Töltésszer utcából nyíló fürdőparkoló megközelíthetőségét, a Jedlik híd felől a bejárás biztosított lesz.

Olvasóink írták

 • 17. háté 2011. június 06. 21:56
  „nanemár - magadra ismertél? - pedig nem emeltem ki senkit.

  Ugye az igazság, fájó.”
 • 16. Hedon 2011. június 04. 11:12
  „#14

  Pedig nem túl bonyolult
  I. Nem kell átmenni a Petőfi hídon.

  1. Tüzóltóság körforgalom =>Zechmeister utca (rábaparti ut)-
  2. Elhaladsz a Klastrom szálló mellett
  3.Rába kettős híd - Ráth Mátyás tér , =>Híd utca

  II. Ha már átmentél a Petőfi hídon

  1. Petőfi híd => irány a Kossuth lajos utca majd itt balra (táblával jelölve)
  2. Kossuth Lajos utca egyenesen => Városház köznél jobbra (táblával jelölve)
  3. Városház köznél tovább egyenesen, folytatása Köztelek utcaként
  4. Köztelekről vissza jobbra a Radnóti utcára.
  Ez pedig már a Jedlik hídra vezető irány.”
 • 15. dsj 2011. június 04. 09:25
  „Nekem sem feladatom a Termálfürdő tulajdonosainak védelme, magát a létesítményt meg nem is kedvelem. Ettől függetlenül a város egyik idegenforgalmi jelentőségű létesítménye, több együttműködést igényelne a folyamatban lévő közmű és útfejlesztési beruházók részéről. A nyilatkozatokból sugárzó pökhendiség, nemtörődömség jellemző hazai viszonyainkra, de egyáltalán nem hasznos és követendő.”
 • 14. Babenko 2011. június 04. 07:53
  „Engem a fürdő nem nagyon érdekel, de tényleg pokoli ami ott van. A Petőfi hídról nem tudtam másfelé menni, csak vissza a Petőfi hídra. Vagy ki a Duna center felé. Egyszerűen nem találtam el a Jedlik hídhoz. Végül mérgemben visszamentem a Szent Imre útra és az Árkád felől mentem Révfaluba. Azt hittem, én lettem agyalágyult, de ahogy itt látom más is pórul járt.”
 • 13. apex 2011. június 03. 20:58
  „Dicséretes dolog, hogy a városháza igyekszik rendbe tenni a belvárost, de ezt olyan szintű szervezetlenséggel teszi, ami elképesztő. A strand ill. fürdő kérdés meg egyenesen tragikus Győrben. Most kezdődik a GYÁÉV uszoda felújítása, a medencés kültéri strandra horror áron lehet bejutni, az Aranypart siralmas. Az új uszoda Marcalvárosban pedig csak választási ígéretben létezik.”
 • 12. nanemár 2011. június 03. 19:10
  „T. Kisalföld..
  Egyszer már jeleztem, ha valaki ide belép, ki nem fog.. nem kéne megoldani? Nem értek hozzá, de gyanus, hogy nem éppen szabályos az eljárás, miszerint a belépő tagok csak süti és előzménytörléssel tudják elhagyni ezt a *** oldalt.. HELOOO!”
 • 11. nanemár 2011. június 03. 19:09
  „háté
  "Valami démoni-sátáni erő lengi be narancs-ködben a városházát."
  Az agyadat lengi be valami sötét-démoni narancs-köd, tudod, amelyik ilyeneket irogattat veled.. Fordulj dokihoz, vagy ördögűzőhöz...”
 • 10. Gombperec 2011. június 03. 18:40
  „moderálva”
 • 9. VJack 2011. június 03. 16:58
  „Tényleg szarok az útfelújítások. De amikor az Aranyparton nem takarították az iszapot, hogy a polgár a Quelle felé legyen terelve, az nem zavarta, Kovacsics Imre?”
 • 8. greenie 2011. június 03. 16:25
  „Mert rá kéne jönni, hogy a szakértelem nem csak abból áll, hogy fityesz kitűzőben díszeleg valaki.”
 • 7. greenie 2011. június 03. 16:24
  „Ennek a káosznak csak egy oka van. Az egyre jobb minőségű szakértelem a Városházán. S lesz ez még így sem.”
 • 6. csabrab 2011. június 03. 14:14
  „A munkák csakugyan szervezetlenül folynak,de ezért a Kovacsicsot a kutya sem sajnálja.Úgy lopta el a győriektől a fürdőt.Van mit e tejbe aprítania.”
 • 5. arrabonem 2011. június 03. 14:09
  „Primitív módon, agyatlanul, szervezetlenül dolgoznak, nagy ívben szarnak a közlekedőkre, lakókra. Pl. rendszeres a munkagépek járdán, zebrán parkolása, babakocsisok meg mennek az úton a kocsik között, akik maguk sem tudják, hogy éppen mi van... És ez csak egy apróság.”
 • 4. pozdorja 2011. június 03. 13:16
  „Most akkor sajnálnom kellene szegény Kovacsics-ot? Nem teszem. A fürdőt gyakorlatilag elvette a győriektől azzal, hogy nincs külön belépő az élményfürdőbe és a szabadtéri medencékhez. Horror áron meg senki nem megy.
  Mondjuk a számára megfelelő életszinvonal biztosításához sok pénz kell.
  Mindennek ellenére az ott folyó közmű és útfeljújítások kivitelezése tényleg kritikán aluli.”
 • 3. háté 2011. június 03. 12:38
  „Trehány fityesz megrendelő, - trehány kivitelező!
  Ilyent még sehol nem láttam, hogy egy önkormányzati munkánál papír fecnikre írják ki merre kel menni.
  Egy óvodai ideiglenes gyerek KRESZ--pályát, a kresz előírásainak megfelelően látják el.
  Ledöbbentő az a közös cinizmus, beruházó-kivitelező, amit az itt élőkkel és a turistákkal tesznek!

  Amit ez az önkormányzatnak nevezett, fityesz-narancs banda művel, a város lakói elleni bűntett.
  Valami démoni-sátáni erő lengi be narancs-ködben a városházát.”
 • 2. dw748a 2011. június 03. 11:25
  „tegnap volt részem ebben a magyar "csodában" hihetetlen fél szigetet végig kellett kocsikázni mire elértem az egyetemre.. a tábla meg össze vissza van kirakva... tábla??? bocsi egy darab papír!!!! vicc komolyan!!!”
 • 1. Pikulics 2011. június 03. 11:18
  „A nemakarásra mindig található magyarázat, ha a lustaság fájna, akkor még üvöltenének is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanhétezer `zöld mérföldet´ gyűjtöttek - kétszer megkerülték a Földet a kisdiákok

A ˝Mozdulj a klímáért˝ kampány célja, hogy a gyerekek ˝zöld mérföldeket˝ gyűjtsenek környezetbarát közlekedéssel, ezzel járulva hozzá a klíma védelméhez. Tovább olvasom