Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Vita dúl a Budai utcai játszótér ügyében

Győr - Zavarja a gyerekzsivaj az idősek egy részét a Budai utca két háztömbje közötti részen, s közterület ide vagy oda, vita dúl a lebontott, régi játszótér helyéről. A sokadik, egyeztető fórumra mindkét tábor aláírásgyűjtő ívekkel érkezett.
Többfrontos vita dúl egy győri játszótér helyszíne kapcsán, – a gyárvárosi szülők hiába szeretnének szép új játékokat csemetéiknek, az idősek közül többen aláírásgyűjtésbe fogtak: a nyugalomra, a csendre szavaznának, őket már zavarja a gyermekzsivaj akkor is, ha tudják: a Budai utcában évtizedek óta a két háztömb között játszótér volt.

A kisgyermekes szülők ezzel együtt is a sarkukra álltak és aláírásgyűjtésbe kezdtek. Összesen százhúsz nevet számoltunk meg az íveken, – ezek a kisgyermekes apukák és anyukák egyenként és a közösségben is arra szavaztak, hogy még az idén készüljön el az uniós szabványok szerinti játszótér, ebből a környéken ugyanis meglehetősen kevés akad.

Fotó: Harcsás Judit
Fotó: Harcsás Judit


– Nem is értjük az idősek gondját, hiszen magam is itt nőttem fel, itt játszottam, most pedig azt akarják elhitetni velünk, hogy itt soha nem volt játszótér – fogalmazott Kálmán Attila, két kisgyermek apukája. – A főutak mellé közvetlenül lenne más lehetőség, de ott meg a gyerekeink nincsenek biztonságban. A személyes érdekek úgy tűnik, fontosabbak a legkisebbekénél.

Fotó: Harcsás Judit
Fotó: Harcsás Judit


Molnárné és Stipsitsné szerint viszont a földszinten élőket nagyon is zavarja a zsivaj, a labdapattogás. Ők a közös képviselővel, Molnár Zoltánnal együtt sokkal inkább új fák és bokrok telepítését szorgalmaznák. Több lakóval együtt azt is állították, itt aztán soha nem volt játszótér.

Fotó: Harcsás Judit
Fotó: Harcsás Judit


– Ez a felvetés nem lehetne kérdés – vélekedett Zalka Jánosné lakó, – hiszen az öregséggel, a korral együtt is tudomásul kellene venni, hogy bizony a játszótérre is nagy szükség van. Remélem, emberségesen sikerül megyezni, én mindenestre a játszótér mellett vagyok.

Olvasóink írták

 • 18. totya80 2008. november 07. 12:11
  „Ennél a hírnél csak az volt roszabb, amikor néhány nyugdíjas az Árkáddal szemben, azért tiltakozott, hogy a vakoknak szóló kereplés a gyalogátkelőhelyen - ami a szabad jelzés ebben az esetben- szüntessék meg.
  ezek szerint a győri nyugdíjasok egy részének csak az abszolót csend a megfelelő?
  Miért nem költözik vidékre az ilyen ember?”
 • 17. Lné 2008. november 06. 22:23
  „Dédi mikor még élt mindig azt mesélte , hogy milyen jó volt odaülni az ablakhoz, vagy lemenni a játszótérre hallgatni a gyerekzsivajt és nézni a gyerekek boldogságát, akkor érezte igazán hogy milyen jó is élni !
  Sajnálom ezeket a nyugdíjasokat, ilyen boldogtalanul és egyedül megöregedi !”
 • 16. zephhír 2008. november 06. 15:59
  „Lehet, hogy hülye a kérdés, de mennyi idősek ezek a "nyugdíjasok"? Tán 36 - 40? És erejük teljében lévő emberek, akik a nyugdíj melletti munkavégzésből megfáradtan térnek haza!!!!”
 • 15. tea 2008. november 06. 15:45
  „A tősgyökeres Budai utcai nyugdíjasok, akik ellenzik a játszóteret, könnyen teszik, a gyerekeik már felnőttek, őket már kiszolgálta ez a játszótér...
  És hogy fát kellene oda ültetni - ez biztos vicc, ott annyi fa van, hogy a Budai u. azon részén jó néhány lakás csak télen kap egy kevés napot.
  Nem is értem, miért a játszótér ellen van egyeseknek kifogásuk, mikor a közeli szakiskolából kitóduló suhancok ott hangoskodnak a környéken és rendszeresen bejárnak a házak közé dolgukat végezni - mindezt kb. délidőben...
  A játszótéren anyukákat és kicsiket szoktam látni, őket soha nem hallottam hangoskodni, ellenben a nyugdíjas néni által a másodikról kizuttyantott felmosóvíz hangja a holtakat is feköltené...”
 • 14. tungi2 2008. november 06. 12:06
  „Ha ráérek sajnálom szegény nyugdíjasokat,nem hiszem el, hogy akkora zajt okoznak a gyerekek! Gondolom ők egyből felnőttek lettek és soha nem használták a játszótert,az unokáikat meg a szoba sarkában tartják nehogy friss levegő és közösség érje őket.Gyenge kifogás az,hogy hangosak hiszen delelőtt óvodában,iskolában vannak, délután és hétvégén vannak csak ott(akkor sem mindig) vagy talán az a baj, hogy a sorozatok fontosabbak mint a gyerekek!!!Szégyeljék magukat!”
 • 13. nevesincs 2008. november 06. 11:42
  „Ha ott nem jó helyen kérem, Polgármester Úr, tegyenek egy új nagy játszit ide nekünk a Soproni és Erfurti utca közé a több mint 1000 Szabadhegyi gyerek örömére.”
 • 12. jasper 2008. november 06. 07:55
  „A mai gyerekek amúgy is be vannak zárva a falak közé.Föleg a kisiskolások,olyan stessz van bennük,hol engedjék ki?HA nem a játszótéren.AZ idősek meg ráérnek kötekedni mert már más örömük,meg dolguk nincs.Menjenek le a homokozóba ők is,úgyis a második gyerekkorukat élik,mikor ő volt ennyi idős úgysem voltak ilyen játékok.LEFOGLALNÁ MAGÁT NEM AZ ABLAKBA KUKKOLNA.”
 • 11. Albi 2008. november 06. 06:29
  „Fú valamit nagyon nem értek. Van ugye a játszótertes gyerek. Reggel felkel, este alszik, sőt délben sziesztázik, pontosan mikor és mit zavar ha pl hangos? Mert nem arról van szó hogy este 10-kor nem hallod a tv-t, hanem este max 7-ig, télen 5-6-ig van ott valaki. Az esti őpihenést nem zavarja, nappal meg lehet egyébként is hangoskodni, mégis pontosan melyik csendrendeletre hivatkoznak???”
 • 10. fff 2008. november 06. 00:45
  „Az ilyen nyugdíjas menjen ki a temetőbe. Ott majd kap csöndet és néha még virágot, illetve gyertyát is.”
 • 9. csibész 2008. november 06. 00:02
  „A nyuggerek nem elég, hogy tönkreteszik az országot a szavazataikkal, még a gyerekektől is sajnálják a játszóteret? Undorító!”
 • 8. Lucifer 2008. november 05. 22:25
  „Van ezeknek a nyugdíjasoknak unokájuk??????
  Szeretik őket????
  Vagy csak a saját önös érdekük a fontos???
  Szívesen megszavazok nekik pár füldugót...”
 • 7. pemo 2008. november 05. 22:06
  „rosszul írtam: a Zöld utcai forgalmas út zaját a játszótéri zsibongásra cserélném!!! nem mindegy!”
 • 6. pemo 2008. november 05. 22:04
  „A játszótér zaját a Zöld utcai forgalmas út zajára cserélném.
  Jelige: így talán énis megérhetném a nyugdíjat, a Gyerekzsivajnak nincs károsanyag kibocsátása, és a jövő nemzedékének is helye van a világban pl. a játszótéren. Hajrá Gyerekek!”
 • 5. Homo ludens 2008. november 05. 15:54
  „Az idős ember is volt gyerek, ő nem volt hangos....???”
 • 4. 1olvasó 2008. november 05. 15:41
  „Én szívesen cserélném a gyerekzsivajra az Ipar uti zajt! Ha valami hangos, hát ez az! Iszonyú!”
 • 3. poltergeist 2008. november 05. 15:06
  „Elmebetegek nyugdíjas kontra játszótér,eszem megáll.”
 • 2. Tundermacko 2008. november 05. 14:07
  „Engem pedig a Mátyás templom reggel 6 órai harangozása illetve a vasárnapi egész napos bimm-bammozás zavar.Akkor most miattam majd lebontják a templomot?
  Gyárvárosban szinte nincs játszótér.Miért kellene ettől is megszabadulni?
  A régi mátyás étterem nem zavarja a szemüket?”
 • 1. Balázs73 2008. november 05. 12:47
  „Mint ott lakó ember (Budai u. 24/B) mondom: még idén tavasszal és nyáron is ott volt a játszótér. Csak nemrég szedték ki a vascsövekből készült mászókákat (egy másik helyről a hintákat), és tüntették el a homokozót.
  Az a játszótér pedig, amiről szó van, pont két ház tűzfala között van, tehát senkinek az ablaka nem néz oda közvetlenül.
  Akit pedig a labdapattogás és a gyerekzsivaj zavar, hogy viseli el a Mártírok útja ill. az egyre forgalmasabb Budai utca járműveinek zaját?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogos-kerékpáros ellenőrzés

Az elmúlt egy hónapban (2008. október 01-november 02.) a megyében a rendőrök 1.110 gyalogost és… Tovább olvasom