Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Vita a laktanyáról

A győri idegenforgalmi idény közbiztonságának értékelése és az egykori Frigyes-laktanya sorsa volt a két fő téma a győri közgyűlés tegnapi ülésén.
A Győri Rendőrkapitányságnak nincs használható sebességmérője, egy készülék beszerzése hat-hét millió forintba kerülne – derült ki Holló Sándor kapitányságvezető szavaiból a tegnapi közgyűlésen. Az alezredes azt is hozzátette, hogy általában a megyei rendőr-főkapitányságtól vagy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságtól szoktak kölcsönkérni egyet-egyet.
A testület mindezt az idegenforgalmi idény közbiztonsági értékelése kapcsán hallhatta. Az előterjesztésből kiderült, hogy idén 12 százalékkal több bűncselekményt követtek el ebben az időszakban (1163 helyett 1302-t), mint egy évvel korábban, de a kiemelt bűncselekményekből 29 százalékkal kevesebb vált ismertté (329 a tavalyi 429-cel szemben). Nagymértékben visszaesett a betöréses lopások, a gépkocsilopások és gépkocsifeltörések száma.

A közgyűlés két és fél órás vitát folytatott az egykori Frigyes-laktanyáról. A képviselők meghallgatták Bertold Riehl, az ingatlanfejlesztő Interbonum Kft. ügyvezető igazgatója beszámolóját. A cég a területen például a táblabíróságot és egy szállodát helyezne el, valamint az autóbusz-pályaudvar arrébb telepítésével egy bevásárlóközpontból, kulturális és szabadidős létesítményekből álló centrumot hozna létre. A testület Jungi Csaba alpolgármester javaslatát fogadta el, miszerint az önkormányzat az épületegyüttes újrahasznosítására és a rekonstrukciós munkák mielőbbi megindítására – anyagi kötelezettségvállalásra is kiterjedően – minden lehetséges eszközt tárjon és használjon fel. (Erre a témára később még visszatérünk.)

Kapcsolódó cikk >>
Napirenden a Frigyes- laktanya

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tankönyveket a falu fizeti

Pér önkormányzata – folytatva a tízéves hagyományt – az idei tanévben is átvállalja a… Tovább olvasom