Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Vita a közúton Győrben: autós és teherautós verekedett - a sértett kislánya végignézte

A két gépkocsivezető kölcsönösen megpofozta egymást, majd Sz. Krisztián tehergépkocsiját a sértett autójának kormányozta, melyben egy kisgyermek utazott.

A 34 éves mosonmagyaróvári tehergépkocsi vezető a hétvégén Győrben, a Rónay Jácint úton közlekedett járművével, amikor a körforgalomba történő behajtása közben egy személygépkocsit kényszerített irányváltoztatásra. Az autóvezető a hirtelen manőver következtében az útszegélynek ütközve állt meg.

Ezt követően számon kérte a teherautót vezető Sz. Krisztiánt, akivel a vita hevében kölcsönösen bántalmazták egymást. A mosonmagyaróvári sofőr végezetül a személygépkocsi oldalának ütköztette járművét, amelyben egy gyermekülésben, a sértett kislánya ült.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Sz. Krisztián ellen közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban vizsgálja a bűncselekmény körülményeit.

A nyitókép illusztráció.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. lapijeno 2013. augusztus 28. 12:07
  „Jó ez a sok vélemény, csak az a gond, hogy a baleset körülményeit kizárólag a két résztvevő tudhatja mivel a körforgalom és a megállás között van kb. 300-400 méter. Szerintem olyan ember meg nincs aki végig futott a körforgalomtól, hogy láthassa a végkifejletet.”
 • 61. Mankapunka 2013. augusztus 28. 11:26
  „Vauúúúúúúúúúú, vauúúúúúúúú, vauúúúúúúúúúúúúúúúú”
 • 60. véleményalkotó 2013. augusztus 27. 21:52
  „33. Mankapunka. Valóban félregépeltem a kategóriát. Igaza van 31. Szitunak.
  De nem neked öregem, mert ezeken az oldalakon te szoktál ugatni, Én a véleményemet szoktam leírni.
  Olvasd el hagyma25 hozzászólásait is.
  Aztán majd utána ugass te .........!”
 • 59. tgkv 2013. augusztus 27. 20:17
  „Tisztelt Goldmund!
  Köszönöm az előítéletmentességét és a tisztánlátását.”
 • 58. zakarias3 2013. augusztus 27. 20:05
  „17.MANos!Kösz az infót!1971-ben voltam Bp-en a Pillangó utcában pályaalkalmassági vizsgálaton,melyen sikeresen átmentem,azóta balasetmentesen hivatásos gk vezető vagyok!Én csak iróniának szántam a kérdést!Nem jelenti azt a páv,hogy utána úgy is fogsz közlekedni ahogy a kresz előírja és ahogy a vizsgán megoldottad a feladatokat!”
 • 57. bubu666 2013. augusztus 27. 19:07
  „Kedves hagyma25! Nem értem a BMW sofőrjének kellett volna inteni és bocsánatot kérni? Én beszéltem olyannal aki látta az esetet és azt mondta, hogy a BMW-t vezető rádudált a teherautósra mikor elé vágott a körforgalomba Ő pedig visszadudált és kikiabált az ablakon! Egyébként azért mert valakinek van egy BMW-e még cseppet sem biztos, hogy nagyképű gazdag gyerek!(ez előítélet)”
 • 56. lapijeno 2013. augusztus 27. 18:11
  „Különben az utcában lakom és láttam a körforgalmas részt csoda, hogy az a szegény szgk.meg tudott állni. Ha nem fékez a tgk.átmegy az autón.”
 • 55. lapijeno 2013. augusztus 27. 18:04
  „Igazad van Pancser. Szerintem a Hagyma25 a teherautós és itt próbál védekezni.”
 • 54. dsj 2013. augusztus 27. 17:50
  „Magyarország együtt! Így vagyunk, s nemcsak az utakon!”
 • 53. pancser 2013. augusztus 27. 16:20
  „51. hagyma25 2013.08.27. 12:09
  Írhatsz amit akarsz, majd a bíróságon mentegetsd magad.”
 • 52. RickCartman 2013. augusztus 27. 14:35
  „hadd tanuljon az a gyerek! ilyen a mesekönyvben úgysincs...apa erős, apa odacsap és rend van...ha mégsem, akkor apa veszített, brühühühü”
 • 51. hagyma25 2013. augusztus 27. 12:09
  „A személy autós veszélyeztette a saját gyerekét a teherautó elé került még a patkára is felhajtott érte és fékezgetett a teherautó előtt.. ez a felelőtlenség...<moderálva> A teherautós igaz figyelmetlenűl hajtott a körforgalomba ez 10 ezer forintos büntetés, viszont a személyautós: <moderálva>”
 • 50. hagyma25 2013. augusztus 27. 12:02
  „A személy autó akkor hajtott fel a patkára amikor leakarta szorítani a teherautót!!!!!, hogy jól felpofozza...Ha nem ilyen <moderálva> a BMW-ben ülő fiatalember akkor egy bocs bocs intéssel ellett volna rendezve a dolog, <moderálva>”
 • 49. Goldmund 2013. augusztus 27. 11:35
  „46. Mankapunka 2013.08.27. 11:24
  "Goldmund
  Nagy valószínűséggel egy platós kisteher volt, egy 7,5 tonnással ott a környező utcákban bárkit is megelőzni..............."

  Hát, ha így volt, akkor tényleg kivárhatta volna, míg elég szabad helye lesz. Én is hajlok arra, hogy mindketten megérdemelték, amit kaptak és kapni fognak.”
 • 48. Goldmund 2013. augusztus 27. 11:32
  „44. Madarász 2013.08.27. 11:00

  "35. Miután a tulok teherautós a gyermekét veszélyeztette, ez még akár érthető is, hogy ijedtében lerendezte ... "

  Ha igazat írt hagyma, betörte a teherautó szélvédőjét!!! Ha idegességében csúnyán beszél vele, azt még megértem, de erre nincs mentség!

  "38. Nincs olyan, hogy kierőszakolni az elsőbbséget! Ha elsőbbsége van, akkor szépen el kell engedni"

  Volt régen egy mondás: "Járművel vagy gyalog, az úton társak vagyunk." Jó lenne, ha az elsőbbségi szabályok ismerete mellett ezt is szem előtt tartanád vezetéskor!

  "a teherautósoknál minden reggel van egy-egy, aki nekiáll versenyezni a Metro előtti felhajtónál, hogy hiába üres a sáv az utolsó személyautó mögött, azért is elé akar befurakodni és egyszerűen nem méri fel, hogy hosszú az kocsija, nagyon sokszor kell vészfékezni miattuk a személyautóknak, holott lassúbbak, lomhábbak, mint a személyautók. Valahogy úgy gondolják, hogy az országút versenypálya."

  Ha utána tényleg üres a sáv, akkor egyetértek veled. Ha viszont folyamatosan tele van (és szerintem ez jellemzőbb helyzet), akkor irreális és balesetveszélyes azt várni, hogy az elfogyó/lekanyarodó sávban megálljon és addig ott álljon, amíg el nem fogynak a belső sávban. Simán belerohannának hátulról. Ha több empátia lenne a szgk vezetőkben, akkor enyhe lassítással segítenének neki beállni, és akkor vészfékezés föl sem merülne. Mondom ezt úgy, hogy csak szgk-t vezetek.

  "40. Lehet, de ha nekimész miatta a padkának, vagy valaki megsérül az autóban a vészfékezés miatt és az illető nem áll meg, akkor bizony cserbenhagyásnak minősül."

  Ezzel viszont teljesen egyetértek.”
 • 47. ferdo 2013. augusztus 27. 11:25
  „44. Madarász
  "...balesetet okozott, utána cserbenhagyást is elkövetett..."
  Lehet igazad van, de ilyenkor sem az az eljárás, hogy utánamegyek, leszorítom, beütöm az üvegét, felpofozom. Elég utána menni, felírni a rendszámot, értesíteni a rendőröket, a többit pedig majd ők lerendezik. A teherautós lehet észre se vette azt, hogy fékezésre kényszerítette az autóst (aki eleve gyorsan hajthatott a körforgalomban...). Persze a másiknak való nekihajtásra akkor sincs mentség, jogsit elvenni mind a kettőtől, aztán majd elgondolkoznak, hogy legközelebb hogyan és mit csinálnak.”
 • 46. Mankapunka 2013. augusztus 27. 11:24
  „Goldmund

  Nagy valószínűséggel egy platós kisteher volt, egy 7,5 tonnással ott a környező utcákban bárkit is megelőzni...............

  Két úrvezető találkozott, mostmár megtudtuk, köszönjük szépen. Ennyi, egy hivatásos sofőr nem vágja neki a gépet a másikéhoz, előbb veszi elő a kerékkulcsot. :)”
 • 45. Goldmund 2013. augusztus 27. 11:07
  „Még egy gondolat:
  Ha sűrű a forgalom, aránytalanul nehezebb hosszú járművel körforgalomba behajtani, pláne, ha lomhábban is indul meg. Sokszor láttam, amint pl. egy pótkocsis teherautó behajt egy akkor "résbe", ami bőven elég lenne egy személyautónak, de így a körforgalomban odaérő autónak lassítania kellett. Szerintem tudomásul kéne venni, hogy a közlekedés folyamatosságát ez szolgálja, és nem az, ha negyedórát vár az egyik irány csak azért, mert legelöl egy hosszú jármű áll. A KRESZ nem véletlenül írja, hogy akinek elsőbbsége van, azt nem lehet haladási iránya vagy sebessége HIRTELEN (!!!!!!!!) megváltoztatására kényszeríteni. Az elsőbbség értelmezésébe - pláne nagy forgalomban - bele kéne férnie annak a felismerésnek, hogy az alárendelt fél nem akar negyedóráig várni, hogy kihajthasson, ha a főúton levő bármelyik autós pár másodperc időveszteséggel be tudná engedni. És természetesen azzal a feltevéssel, hogy a főúton ill. elsőbbségi helyzetben levő is betartja a sebességkorlátozásokat. Aki pl. megy abban a körforgalomban, mint egy meszes, hogyan tudná a bemenetelkor és kimenetelkor a zebrán megadni a gyalogosnak az elsőbbséget? Ha viszont normális tempóban hajt(ott volna), talán alig kellett volna fékeznie.
  Természetesen aki behajt, annak illene felmérnie, hogy itt egy erőszakos, böszme BMW-s, vagy egy normál vezető van. Jobban járt volna, ha őeléje nem hajt be, a következő "rés" után jövő autós talán semmi problémát nem csinált volna ebből.

  Itt persze megint olyan dolgokról beszélek, mint udvariasság, másik érdekének figyelembe vétele, össz-közlekedési szempontok egyéni szempont elé rendelése, ami szabályokba nemigen foglalható és összefügg a lakosság általános viselkedésével.”
 • 44. Madarász 2013. augusztus 27. 11:00
  „35. Miután a tulok teherautós a gyermekét veszélyeztette, ez még akár érthető is, hogy ijedtében lerendezte ...

  37. Helyes, szerintem is az összes agresszív autósnak el kell venni a jogsiját! Én még kiegészíteném a gyorshajtókkal is, meg az ittas vezetőkkel.

  38. Nincs olyan, hogy kierőszakolni az elsőbbséget! Ha elsőbbsége van, akkor szépen el kell engedni, nem pedig versenyezni vele, elég gyakori a teherautósoknál, minden reggel van egy-egy, aki nekiáll versenyezni a Metro előtti felhajtónál, hogy hiába üres a sáv az utolsó személyautó mögött, azért is elé akar befurakodni és egyszerűen nem méri fel, hogy hosszú az kocsija, nagyon sokszor kell vészfékezni miattuk a személyautóknak, holott lassúbbak, lomhábbak, mint a személyautók. Valahogy úgy gondolják, hogy az országút versenypálya.

  40. Lehet, de ha nekimész miatta a padkának, vagy valaki megsérül az autóban a vészfékezés miatt és az illető nem áll meg, akkor bizony cserbenhagyásnak minősül. A teherautó ebben az esetben nem csak szabálytalan volt, balesetet okozott, utána cserbenhagyást is elkövetett, majd mikor nekiment a személyautónak a monstrummal, amiben egy gyermek ült, <moderálva>, a verekedés részéről már csak hab a tortán...”
 • 43. kivagyokén 2013. augusztus 27. 10:15
  „Bár egész jó a szövegértelmezési képességem de én nem igazán értem........

  Azt írja, a teherautó a körforgalomnál hirtelen irányváltásra kényszeríttette az autóst, aki a szegélynek nekiütközve állt meg.

  Ez nálam lehet az is, hogy a tgk SZABÁLYTALANUL hajtott be, de, lehet az is, hogy a szgk-s ment szép gyorsan, de nem fért be a nagy autó elé, és EZÉRT kellett hirtelen irányt váltani.

  Magamból kiindulva, ha ilyen van, egy fél pillanatig örülök, hogy megúsztam, de rögön a GYEREKKEL foglalkozok, egyben van e?! Bár az is igaz, nem írták hogy mekkora.

  Mivel az autó ELÖTTEM ment be a körforgalomba, mire ezekkel végzek, az már rég eltűnik valamerre.

  De itt nem ez történt.

  Jött a számonkérés. Kölcsönösen lepofozták egymást, és a végén a teherautós belement a személyautóba.

  Bár nem ismerjük a részleteket, nekem az az érzésem, hogy az illető UTÁNA ment, megelőzte, bevágott eléje, majd jó kis ,,balkáni" kultúrával számonkérés következett. A gyerek meg ott ült az autóban, és gyönyörködhetett az ő erős és roppant kultúrált apukájában. Nem mellesleg a kutya se foglalkoz(ott) (hatott) vele, hiszen épp igazságosztás történt.

  Nem tudni, ki adta vissza a pofont, tehát az sem lehet tudni, ki kezdte. Végül is nem is érdekes. Végül pedig a ,,szándékos?" ütközés következett, Amit már volt olyan szives valaki aki látta is az esetet, kissé más megvilágításba helyeni..

  Szóval a fene se tudja, mi volt ott.

  Kicsit olyan, mint a múlt heti karambol, ahol a végén kiderült, hogy a hat áldozatból öt, nem is kisangyal volt. Itt mondjuk szerencsére nem halt meg senki.

  Ja, a gyereknek jobbulást kívánok, és azt, hogy SOHA TÖBBÉ ne legyen ilyen ,,élménye"”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre kelt címerek Győrben - fotók

Az Esterházy-palotában (Győr, Király u. 17.) Életre kelt címerek, Kákonyi Zoltán alkotásait láthatta… Tovább olvasom