Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Vita a gázerőműnél - ˝egyelőre˝ lemondták a demonstrációt

Két alvállalkozó között pénzügyi vita robbant ki a gönyűi gázerőmű építése kapcsán.

Bár úgy volt, hogy a járandóságát követelő cég jövő szerdán demonstrációt szervez, ezt tegnap – ˝egyelőre˝ – lemondták. Úgy tudjuk: a beruházó E.ON Erőművek Kft., kifizette alvállalkozóit.

Az érintett balatonőszödi székhelyű építőipari kft. a gönyűi gázerőmű építése során irtási és terület-előkészítési munkákat végzett: erdőirtást, tuskózással humuszleszedést, iszapkitermelést az élő Duna-mederből, valamint segédlétesítmények  és töltések építését. Úgy tudjuk, azóta is a pénzükre várnak. A kft. illetékese megkeresésünkre elmondta: lemondták a korábban – információink szerint a rendőrségen is – bejelentett szerdai demonstrációt. Az ügy azonban képlékeny, még az is előfordulhat, hogy az eredeti időpontban vagy később mégiscsak megtartják majd azt.

Két hete adták át az E.ON Erőművek Kft. kombinált ciklusú erőművének csatlakozását biztosító alállomást és az áram elszállításához szükséges új távvezetéket.
Az ügyben megkerestük az E.ON Erőművek Kft. illetékesét is, ám ők nem kívántak nyilatkozni.

Információink szerint ők kifizették az alvállalkozóikat, sőt, többször kérték az érintetteket, rendezzék pénzügyi vitájukat. Úgy tudjuk, bár hivatalos értesítést nem kaptak a demonstráció tervéről, de informálisan tudtak róla.

Mintegy két hete adták át az E.ON Erőművek Kft. még épülő, kombinált ciklusú erőművének csatlakozását biztosító alállomást és a termelt villamos áram elszállításához szükséges új távvezetéket. A mintegy 5 és fél milliárdos beruházás gyorsan halad: a tervezettnél korábban, július második felében begyújtják a gázturbinát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szuperhivatalok indulnak szeptembertől?

Szeptember elsejétől ismét felállhatnak a megyei közigazgatási hivatalok, amelyek… Tovább olvasom