Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Visszatértünk a győri, soproni Baumax-frontra: egyre üresebb polcok között kisebb tömeg keresgél - fotók, videó

Sokáig már nem tart a Baumax-láz Győrben és Sopronban: a polcok ugyanis egyre üresebbek. A parkolóban még mindig nehéz szabad helyeket találni. Szavazás.
Amikor kedden helyzetjelentést adtunk a Baumax végkiárusításának nyitányáról, az egyik legjobb Olvasói hozzászólás a következő volt: "már két hete is üres volt! Mit adnak olcsóbban, a berendezést?".

Figyelem, új a nyitva tartási idő! 

Nos, jelen sorok írója bő egy héttel a februári 3-i árzuhanás előtt a győri barkácsáruházban tűzgyűjtő kockát sem tudott venni, s az egyik eladónő akkor azt mondta: "semmilyen új terméket nem kapunk már".

Sopron: a leürült polcokat szétszedik, és viszik is el az eladótérből

Pénteken kora délután alig lehetett üres parkolóhelyet találni a soproni Baumax előtt. Voltak olyan autósok, akik előre készültek, és utánfutóval érkeztek.

A bejáratnál azonban már korántsem volt akkora sor, mint a negyven százalékos árleszállítás első napján. Az boltba belépve szembetűnő volt, hogy a pénztárak mögött rész gyakorlatilag teljesen kiürült. A választék még nagynak mondható, ugyanakkor a legtöbb termékből már néhány darab kapható. A háromszor három méteres pavilonból volt még négy darab, miként találtunk körfűrészt, fúrót.

Videó: Láng TV


Azok is sikerrel járnak, aki a fürdőszobába szeretnének csapokat, vagy éppen festéket, mészhidrátot szeretnének. A csempéből, tapétából, szőnyegekből, konyhai kiegészítőkből is választhatunk kedvünkre. A kertészeti részlegen is nagy a kínálat.

Azt tapasztaltuk, hogy sokan nézelődnek a polcok között, a pénztáraknál mégis gyorsan halad a sor. Szinte néhány percet kell csupán sorban állni.
Mint megtudtuk, a leürült polcokat az áruház munkatársai azonnal szétszerelik, és elviszik az eladótérből.

Cserépkályha gyújtót azonban mi sem kaptunk Sopronban.


Három nappal a végkiárusítás meghirdetése után a következőket tapasztaltuk a győri áruháznál. Negyed 9-kor több tucatnyian várták az üzlet nyitását a parkolóban. Igaz, ők valószínűleg nem tudtak az új nyitvatartási időről: az utolsó hónapokban mindennap 9-től 18 óráig várja a vevőket a búcsúzó Baumax.


Negyed 9-kor már megjelentek az első vásárlók pénteken
Negyed 9-kor már megjelentek az első vásárlók pénteken


Ahogy várható volt, megjelentek a tolvajok is

Bár továbbra is csak az üzlet egyik kapuján léphetnek be és ki az érdeklődők, már közel nincs olyan tumultus az áruházban.

Ettől függetlenül még mindig népes tömeg keresgél az utolsó portékák között, miközben a hangosbemondó többször elismétli: senki ne hagyjon semmilyen értéket a kocsijában.

A sűrűn ismételt közleményből csak arra tudunk következtetni: az áruház környékén megjelentek a tolvajok, a zavarosban halászok.


Fél 10 körül már alig lehetett ismét szabad parkolót találni a Baumaxnál
Fél 10 körül már alig lehetett ismét szabad parkolót találni a Baumaxnál


Egyre üresebb polcok, a 40 százalékos kedvezményt a kasszánál vonják le

Az szinte biztos, hogy sokáig nem tart már a Baumax-láz Győrben: a polcok ugyanis egyre üresebbek.

Az árcédulák pedig ne tévesszék meg Önöket: a feltüntetett árból a 40 százalékot levonják a kasszánál - ezt kérdésünkre az egyik eladó megerősítette.

Néhány példa a maradék akciós termékek áráról

Végezetül, tekintsünk meg néhány akciós terméket a maradékból. Zuhanyfejet 1080 forintért, míg kerámia mosdót 3600 forintért kínálnak.

A padlólap négyzetmétere 1080 forinttól, míg a falicsempe szintén négyzetmétere 1440 forinttól kapható. Utóbbiak esetében érdemes alaposan átvizsgálni a termékeket, hogy valóban sértetlenek-e.

100×50-es műanyag-bukóablak 11094 forintért szerezhető be, míg a klinker tégla négyzetmétere 2635 forintért vihető haza. 20 kilós glettelő gipsz pedig 1740 forintba kerül: ha esetleg már a nyári festésre készülnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatási tilalom a győri kórházban!

A régió csúcskórházában minden osztályt érint a tilalom, nem csak egyes részlegeket. Tovább olvasom