Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 16°C | 23°C Még több cikk.

Visszatalálnak a győri színházhoz a bérletesek

Évadzárót tartottak a Győri Nemzeti Színházban: felújítás, sikerek, díjátadó ünnepség:
A Jekyll és Hyde című musical félkész díszletei között zárta be az évadot Forgács Péter igazgató, utalva arra folyamatos munkára, amivel készülnek a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira, ahová most először kapott meghívást a győri társulat.

A helyi közönség számára véget ért a színházi évad, hogy sikeres volt, azt az igazgató nemcsak a jövő évre átvitt előadások – Hajmeresztő, Tóték, Portugál, Aladdin – felsorolásával támasztotta alá, hanem a megvásárolt bérletek egyre növekvő számával is. Forgács Péter szerint visszatalálnak a régi nézők a színházhoz és a középiskolások egyetemisták is egyre befogadóbbak, érdeklődőbbek lettek.

A nyári szünet idejére a színpadot átadják azoknak a munkásoknak, akik a padlót és a harmincéves színpadi gépezetek kicserélik, felújítják. Forgács Péter reméli, hogy a nagyfelújítás során nem jönnek elő olyan hibák, ami miatt később kell kezdeni az évadot.
A direktor a díjak átadása előtt külön szólt a Kisalföld által alapított TAPS-díjról, melynek különös értékét adja, hogy a közönség szavazza meg.
Tas Ildikó operaénekes, aki egykor sikerrel énekelte Győrben Carmen szerepét, magándíjat alapított és átadta az ezzel járó vándorserleget az idei évben bemutatott Carmen című opera résztvevőinek.

A társulat elköszönt azoktól a kollégáitól, akik nyugdíjba mennek: Bojtár Imréné Gál Anikó, Kopetseg Lászlóné Katalin, Krasznai Tamásné Magdi, Mladonyiczky Edit, Némethné Kökényesi Györgyi, Sarmonné Varga Katalin, illetve örökös tagjai sorába fogadta Bojtár Imréné Gál Anikó karvezetőt és Molnár Etelka Ilona férfiszabót.

Az évadzárók legizgalmasabb pillanataként az elmúlt évadban nyújtott művészi teljesítmények elismeréseként a Kisfaludy-ösztöndíjat Kiss Tünde és Molnár Zsolt, a Kisfaludy-díjat szintén Kiss Tünde, valamint Nagy Balázs vehette át Gasztonyi László kuratóriumi elnöktől. A díj odaítéléséről a társulat ezúttal is titkos szavazással döntött.

Olvasóink írták

  • 3. Mankapunka 2012. június 15. 20:46
    „Pedig akkor is csak felsőbb rendűek vesznek bérletet,mert nekik ez az évezredes szórakozásuk,mert a pornépben nem érzi jól magát”
  • 2. Hunicum 2012. június 15. 11:22
    „Nem Aladdin a darab címe, hanem Al Addin! ;)”
  • 1. Infamous 2012. június 14. 20:04
    „nem veszek bérletet, mert a színdarabok egy része nem érdekel, inkább veszek jegyet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győriek Jekyll&Hyde-ja nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékokat

A Jekyll&Hyde című produkcióval a Győri Nemzeti Színház nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékokat július… Tovább olvasom