Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Visszaszorítják a prostitúciót

Győr-Moson-Sopron - Visszatérése után ismét nekifogott a közterületi prostitúció visszaszorításának a megye főkapitánya. Ha kell, mint korábban ismert volt, maga is beviszi az út szélén bájait kínálgatókat s tanúskodik is a bíróságon.

A napokban vált érezhetővé, hogy ismét nekifogott a rendőrség, hogy eltüntesse az utcákról a prostituáltakat. Több kéjnő is kénytelen volt bíróság elé állni. Legutóbb Győrben egy osztrák férfivel „üzletelő" nőt értek tetten a győri rendőrök s a bíróság pénzbírsággal büntette.
– Visszaérkezésem után –  hogy a közterületek állapotáról, a közrendet, közbiztonságot veszélyeztető vagy a lakosság közérzetét negatívan befolyásoló jelenségekről tapasztalatot szerezzek – körbejártam a régebbi időkből általam frekventáltnak tartott területeket. Láttam, hogy a közterületi prostitúció kérdésében lépni kell. Ezért  utasítást adtam, hogy az illetékes szervek akciókat hajtsanak végre. Ennek keretében már eredmény is született – mondta kérdésünkre válaszolva Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány.

Győrben, az Eötvös parkban – egy gimnázium közelében – árulják magukat a lányok. Fotó: Krizsán Csaba

A rendőrségnek megfelelően bizonyítani kell a tiltott kéjelgés tényét, hogy a bíró pénzbírságra vagy elzárásra büntesse a prostitúciót folytató nőt. – A  szükséges technikai eszközökkel s emberi erőforrással rendelkezünk. Határozottan eltökélt szándékom, hogy folytatjuk azt az utat, amelyet annak idején megkezdtünk – hangsúlyozta Szabadfi Árpád. A tábornok ígérte, a jövőben is lesznek akciók s állandó lesz a rendőri fellépés.

Olvasóink írták

 • 8. farabor 2007. december 10. 11:21
  „Én nem a kislányokat állítanám elő, (akik talán még éheznek is) hanem a striciket, nem a fiatalokat zargatnám a drogokkal, hanem a drogbárókat, nem csak a színesfém tolvajokra mutogatnék tehetetlenül, hanem azokat is megbüntetném akik óriási hasznot húznak belőlük.”
 • 7. Én 2007. december 08. 21:06
  „Szarházi Álam a legnagyobb szrici,Ö futtatja a legtöbb PROSTIT !!”
 • 6. K.Dávid 2007. december 08. 13:33
  „Szabadfi Árpádnak üzenném - ha tehetném szóban mondanám el - hogy ne csak azzal tartassa be a szabályokat akit kézen tud fogni és betudja ráncigálni a kapitányságára / szerintem ez megtévesztés és hivatalal való visszaélés / hanem a polgármesteri hivatalal szemben járjon el a kapitány úr , törvényszegés - igy szabálysértés - véget ,mert a Törvény lehetővé tette a tzürelmizónák kijelölését ,ám ezt majd minden - sőt minden - önkörmányzat figyelmen kivűl hagyja.. Ám akkor hogyan is dolgozzanak azok akik ezt az ipart választották.. Rendőrkapitány úr ..? Egy 1951-ben elfogadott ENSZ-határozat elítéli azokat, akik részt vesznek a prostitúció megszervezésében, vagy nyereséget húznak a prostituáltak tevékenységéből, de nem tiltja meg a prostitúciót. .. Mi itthon ragaszkodunk a modernizációhoz,csatlakozunk ehez meg ahoz. Miközben az 1950 -es törvényrendeleteinket próbáljuk betartatni.. " 1950-ben Magyarország aláírta a New York-i Nemzetközi Egyezményt, amelyben garantálja a prostitúció és nőkereskedelem felszámolását. " ...
  Megkérdezném a kapitány úrat .. Szerinte a pornófilmezés nem törvénysértő ?? Hiszen ott igazán mindenki mindenkit prostituál..?? s a legjobb benne hogy legálisan !! Ott folyik igazán a kitartottság, kihasználás, megalázás ,és mindez a szemük előtt.. Ezt miért nem bünteti a New York-i N.E.. ?? Erre vatűron gombot Szabadfi úr .. Lenne miről beszélnünk ha nagyon szeretnénk,ám ön is csak arra jó hogy polirozza a csökkent képességét tehetetlen áldozatokon.. / prostik / ..”
 • 5. Cseter János 2007. december 08. 09:28
  „Lehet, hogy ismét farmer nadrágot húz és pisztolyt kötve pályt vált azaz, az autópálán a gyorshajtók bírságolása helyett a kurvákat fogja üldözni? Tábornokzoz illő feladat lenne? Igaz erre mint olvasini lehet már felkérte a beosztottjait a magmódján!
  No és a tanuskodására "felkérő idézés" szövegéhez mit fog szólni?
  Kötudottan így szól, ha nem ismerné!: többek közt ha törvényes határidőn belül, hanem jeleneik meg 500-5000,-Ft ig terjedő bírsággal sújtom..továbbá 200/km, de minimun 3500,-előállitási költslgre bírságolom stb. Vissztérve az Ön posztjához a szervezett bűn és elkövetői üldözése illene, ahol a JOGI Maffia éli a világát! Remélem ehhez is ért és hamarosan olvashatjuk az eredményes munkályát a sajtóban.”
 • 4. Zuppony 2007. december 08. 09:24
  „Üdvözlet Lear...

  Ennél gányabb hozzászólást még életemben nem olvastam. Hogyhogy nem vagy politikus? Valószínűleg valami kiégett tanár vagy, aki még nádpálcás időkben szocializálódott.. Ha levelet szeretnél írni a Tábornok Úrnak, írd meg, add fel és tedd el a másolatot emlékbe. De a hozzászólásod a témához vállalhatatlan : )

  Főleg, hogy látom, reggel 3/4 8kor írtad. Hát miért nem alszol inkább?”
 • 3. Lear 2007. december 08. 07:49
  „Tisztelt Tábornok Úr!
  Örülünk a visszatérésének, mert az Ön ideje alatt ami pozitív volt, távozását követően hamar elmúlt, mindenütt csak a romlás virágai látszottak.
  A győri járőrök az utcákról eltűntek, a prostituált lányok, a zaklató koldusok ismét megjelentek, a gyermeinket pedig nem engedtük diszkózni, mert féltettük őket, nehogy rászoktassák a drog "élvezetére", ill. bizonyára ismeri a Kálóczy téri lanyha rendőri hozzáállásokat. Gyerekek félholtra vertek, volt akinek a lépe leszakadt, bordák és orrcsontok törtek stb... Felháborító időszak volt, amit nem tudott a helyi rendőri vezetés kellően kezelni.
  Jó munkát, jó egészséget kívánok Önnek és munkatársainak!
  Akik pedig nem támogatják munkáját, köszönje meg nekik mihamarabb!”
 • 2. Krystohans 2007. december 08. 07:45
  „Bosszantóan szűk látókörű hozzáállás. MIndig a körülmények hívják életre az etikailag kifogásolható élethelyzeteket, azzal, hogy tüneti kezelést adunk az egyik végeredménynek, csak kierőszakolhatunk valami - talán - sokkal rosszabbat. Aki oda jut, hogy prostiként tartsa fent magát, az, ha fél az utcán a rendőrtől, akkor stricivel kezdi bonyolítani az üzletet, aki meg már lehet, hogy másban is benne van... Vagy folytatja az interneten, lopott szofverek segítségével ... vagy csapódik valami bandába, ahol védelmet kap, és lopással, csalással, bármi mással jut a bevételhez. Rendes ember simán elmegy mellettük az utcán. Ha lepukkant drogosként támadnak ránk a tárcánkért, , vagy az öregeinkre, akkor mihez kezdünk velük? Kell ez?”
 • 1. Basa 2007. december 08. 07:32
  „Könnyű a prostikat b....ogatni. Látványos, gyors eredmény, nulla kockázat! Hasonló figyelmet a drogdealerekre is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha kell, élőlánccal tiltakoznak a jancsifaluiak

Győr - építéshatósági osztályhoz, valamint Révi Zsolt főépítészhez fordult kérelmével a… Tovább olvasom