Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Visszakapták az ellopott villanyborotvákat

A károsult cég képviselője a napokban vette át azt a 480 villanyborotvát, amit a rendőrség Győrben foglalt le február elején.

A felderítők és a kommandósok két férfit fogtak el kábítószer-kiporciózás közben, a két garázsból több millió forint értékű, lopott műszaki cikk került elő.

Februárban számoltunk be arról, hogy a megyei és a győri felderítők, a Marcal beavatkozó alosztály kommandósaival rajtaütöttek két férfin, amikor azok Győrben, a Zrínyi utca 10-es szám alatti ház egyik garázsában kábítószert porcióztak szét. A házkutatás során több helyről került elő kábítószer, valamint további bűncselekményekből származó tárgyak, többek között autóalkatrészek, motorbefecskendezők, tükrök, villanyborotvák, kenyérpirítók.

A Győri Rendőrkapitányság vagyonvédelmi alosztályának vezetője, Takács József főhadnagy a minap két károsultnak visszaadta tulajdonukat. Egyikük a kenyérpirítókat, a Philips fehérvári cégének logisztikavezetője pedig 480 villanyborotvát vett át a kapitányság udvarán.

A székesfehérvári Philips logisztikai vezetője, Magyari Csaba vette át a házkutatás során lefoglalt villanyborotvákat Takács József főhadnagytól. Fotó: Bertleff András
A székesfehérvári Philips logisztikai vezetője, Magyari Csaba vette át a házkutatás során lefoglalt villanyborotvákat Takács József főhadnagytól. Fotó: Bertleff András

Az alosztályvető tájékoztatása szerint a borotvákat Győrben, a Mécs László utcában parkoló kamionból, annak hátsó ajtaját feltörve lopták el ismeretlenek január végén. Az elkövetők egy raklapot emeltek le a járműről, azon 720 készülékkel, amelyek összértéke 3,5 millió forint. Ezek közül való a megtalált és visszaadott 480 borotva.

– Örültünk, hogy a győri kapitányság megtalálta az elektromos eszközöket, ez nem gyakori. Nagyon ritkán, de előfordul, hogy megdézsmálják a szállítmányt. Ezek a borotvák félkész termékek – mondta el portálunknak Magyari Csaba, a székesfehérvári Philips logisztikavezetője –, mi csomagoljuk készre azokat, s ezután lesznek eladható termékek. Most minőségi ellenőrzésen kell átesniük, működőképesek-e, nincs-e probléma velük, utána fel tudjuk ezeket használni.

A rendőrség bűnjelraktárában még maradt bőven a februári akció során megtalált tárgyak közül. Többek között luxusautók visszapillantó tükrei, motorbefecskendezők.

– A tükröket egy mosonszolnoki cég telephelyéről lopták el ismeretlenek, értékük összesen mintegy négymillió forint körül van. A motorbefecskendezőket, injektorokat tavaly novemberben vitték el az elkövetők, akik a szállító vasúti kocsi plombáját feltörték, az ajtaját kinyitották. A lopással közel ötmillió forint kárt okoztak – tudtuk meg Takács Józseftől. A főhadnagy elmondta még: a két gyanúsított hallgat, a nyomozást tovább folytatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágvasárnaptól-húsvétig: egész héten Tavaszünnep

Győr-Zengővárkony - A Zengő festőien szép völgyére virágvasárnapon is sokan voltak kíváncsiak, -… Tovább olvasom