Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Visszajár a notebook ára

Olvasói kérdés: Vásároltam online egy notebookot, de nem lehetett bekapcsolni, csak akkor indult el néha, ha kibetettük az akkumulátort. Azonnal telefonáltam az eladó cégnek, ahol közölték: küldjem vissza és vagy új gépet kapok, vagy a pénzemet adják vissza. Később azt mondták, sem új gépet, sem a pénzemet nem kaphatom vissza. Az elállási joggal szerintük nem élhetek, mert a szoftvert kicsomagoltam. A nyolcnapos visszaküldési határidőt betartottam, ajánlott levélben kértem az elállási jogom érvényesítését. Át is vették a levelet. Nem hiszem, hogy köteles vagyok elfogadni egy, már a kezdetektől működésképtelen, de talán mostanra megjavított gépet.


Mivel a vásárlás interneten történt, távollevők között kötött szerződésnek számít, így attól a vevő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Olvasónknak érdemes a 17/1999. számú kormányrendelet 4. paragrafusának 1. bekezdésére hivatkoznia, csak a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek terhelik.

Horváth László, a megyei békéltető testület elnöke elmondta: a vállalkozás követelheti a notebook nem rendeltetésszerű használatából eredő kár megtérítését. Az elállással kapcsolatos jogról a vállalkozásnak írásban kell a vásárlót tájékoztatnia, ha ezt elmulasztja, a szerződés eleve semmis. Az elállás bejelentését a vevőnek is írásban kell megtennie.

Ha ezt elmulasztotta, de igazolni tudja, hogy a vásárlást követő három napon belül a meghibásodást telefonon bejelentette, kérheti a notebook kicserélését. Aki a felhasználói szoftvereket már kibontotta, azok árát nem kérheti vissza, de ez nem vonatkozik az operációs rendszerekre. Vita esetén a békéltető testülethez fordulhat (96/520-217).

Olvasóink írták

 • 1. kovacsne24 2011. március 30. 18:46
  „Elnézést én a "tőrnek zúznak a vandálok" cikkhez szeretnék hozzászólni.
  Itt Marcalvárosban már másodszor cserélték ki a megállófülke nagy üvegoldalát, Bem-téren is ma vettem észre.
  De nem szabad őket megbüntetni, ezért élnek vissza mindennel.
  Más városbna megbüntetik akik cigaretta-csikket dobálnak el. Itt ugyancsak Marcalvárosi buszmegállónál reggel takaarítás után mindenki elegánsan ledobja, eltapossa, pedig közvetlen itt van a csikk-tároló.
  Ide is lehetne megfigyelőt küldeni, bizonyos összeget kellene fizetni a szemetelésért, hogy tisztább legyen Győr!
  Kné24”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 2 milliárd forintból épül a győri `Csodák palotája´ - videó, fotók

A nagyközönség előtt kapuit várhatóan egy év múlva megnyitó győri Mobilis leginkább a fővárosi Csodák Palotájára fog hasonlítani. Tovább olvasom