Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Visszafogott pánikot okozott az elővigyázatosság

Győr - A szülők előbb otthon fogják gyermeküket, a tanárok hamarabb hazaküldik a diákot az iskolából, ha úgy látják, nem egészséges. A portálunk által megkérdezett orvosok szerint határozottan emelkedik a felső légúti panaszokkal hozzájuk fordulók száma, aminek több oka lehet.


A felnőtt-háziorvosi rendelőkben kevésbé tapasztalható, a gyerekeknél azonban napról napra látványosabb a felső légúti, hurutos panaszokkal érkezők számának növekedése. Néhol csak tizenöt százalékos emelkedést regisztráltak, másutt viszont több mint a duplája volt a napokban a betegforgalom a két héttel ezelőttinek.

Több győri háziorvos is megerősítette: az őszi már-már szokványos felső légúti megbetegedéshullám idén korábban érkezett, pedig a reggelek még csak párásak, nappal pedig ragyogó az idő. Az is tagadhatatlan azonban, hogy a szülők előbb fordulnak orvoshoz, ha megbetegszik a gyerek és a tanárok is hamarabb hazaküldik azt a diákot, aki nem érzi jól magát. A rendelők váróit megtöltő gyerekek tényleg betegek, enyhébb esetekben gyengeségre, köhögésre, orrfolyásra, hőemelkedésre panaszkodnak, mégis érezhető egy visszafogott pánik, ami az új influenza miatti túlzott, de érthető elővigyázatosságnak tudható be. Vagyis, jobb félni, mint megijedni alapon, már az első, máskor ártatlannak ítélt tünettel orvoshoz mennek.

A felnőttek közül a fiatalabbak fordulnak inkább szakemberhez. Az egyik megkérdezett háziorvos szerint talán azért nem érezhető az emelkedés, mert a középkorúak többsége nem akar otthon maradni, félti az állását, az idősebbek pedig megpróbálják kerülni a várókat.

Minden esetben használható tanácsot adni nem lehet, mégis, aki belázasodik, lehetőleg maradjon otthon, ne menjen közösségbe, és keresse fel az orvosát, még ha ˝csak˝ a szokásos őszi vírusfertőzésről lehet is szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy autó csúszott össze a Radnóti szobornál

Két álló autóba hajtott egy harmadik, aztán egy jött egy kamion, és megtolta az előtte állókat. Tovább olvasom