Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Visszafoglalták Buda várát

Győr - Budavár visszafoglalásának napja egyben a Magyar Honvédelem Napja. A győri rakétaezred csütörtökön ünnepi sorakozón tisztelgett az elődök 1849. május 21-i hőstettére.
A ma már NATO-tag honvédség méltó utódként szeretné képviselni hazánkat a szövetségi rendszerben.

Ünnepi sorakozón tisztelgett az ősök előtt a 12. Arrabona rakétaezred állománya Budavár visszafoglalásának 160 évfordulóján. Ünnepi köszöntőjében az ezred parancsnoka, Varga László dandártábornok az elődök hazát megtartó cselekedetére emlékezve hangsúlyozta, az 1848-ban felállított magyar honvédség a jeles napokon bebizonyította, alkalmas az ország megvédésére. A tegnapi ünnepi sorakozón számos elismerést vehettek át a szolgálat teljesítésében élenjáró katonák.
A ma már NATO-tag honvédségben 2004 óta szolgáló, villamosmérnök végzettségű Petz Tibor főhadnagy, ütegparancsnok-helyettes megtalálta számítását a seregben.

Fotók: Tóth Gyula

– A főiskolát légvédelmi rakétaszakon végeztem, mindig is érdekelt a rakétatechnika. Munkahelynek is olyat képzeltem el, ahol a renden és a fegyelmen van a hangsúly. Megtaláltam a számításaimat, beváltak előzetes elképzeléseim. Folyamatos a szakmai továbblépés – nyilatkozta Petz Tibor.

Az eslő rakétaüteg szakaszparancsnoka, Tóth Barnabás faipari szakközépiskolát végzett.

– A szakma nem fogott meg, mindig kalandosabb, mozgalmasabb feladatokra vágytam, amit itt át is élek. Számításaimat megtaláltam, s a továbbtanulásról sem mondtam le, s úgy tűnik lesz is rá lehetőségem – mondta Tóth Barnabás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenmilliós mínusz a reptéren

Győr - 40 milliós veszteséggel zárta 2008-at a győr-péri reptér - erről is szó esett a városi… Tovább olvasom