Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Visszaadnák a vasárnapot

Győr - A Kereszténydemokrata Néppárt szervezésében szombaton délelőtt 10 órától a Richter Teremben konferenciát tartanak a szabad vasárnapért.
Nagyszámú érdeklődő részvételére számítanak: előadást tart többek között Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke, Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke, Pápai Lajos megyés püspök, Lanczendorfer Erzsébet országgyűlési képviselő, Ottófi Rudolf alpolgármester.

A párt győri csoportja tavaly szeptemberben kampányt és társadalmi vitát indított annak érdekében, hogy a vasárnap végzett munkát a társadalmilag feltétlenül szükséges mértékre szorítsák vissza. Parlamenti frakciójuk kezdeményezte a kereskedelmi törvénynek a boltok vasárnapi nyitva tartását szabályozó paragrafusa módosítását, valamint javasolni fogja A munka törvénykönyve módosítását is. A jelenség alkotmányossági aggályokat is felvet, hiszen az Eurostat felmérései szerint Európában Magyarországon dolgoznak a legtöbben vasárnaponként: mintegy félmillióan rendszeresen, egymillióan pedig alkalmanként. Így a családok egyharmada, körülbelül 3 millió ember időről időre nem töltheti együtt szeretteivel a vasárnapot.

Ottófi Rudolf alpolgármester és Herkely Ákos képviselő a szombati Szabad Vasárnap Charta Konferenciát beharangozó tegnapi tájékoztatón hangsúlyozták: a vasárnap legyen ismét az embereké, telhessen értelmesen a családokban, úgy, ahogy tőlünk 100 kilométerre nyugatra ez természetes.

Olvasóink írták

 • 2. Primax 2008. november 27. 20:52
  „Kedves Kereszténydemokraták !
  Remek lesz, ha áldozatos munkájuk eredményeként pár százan/ezren az utcára kerülnek majd....
  Akkor is majd kiállnak a nyilvánosság elé ?
  Azt is megértem én, hogy - mivel népszerűségük gyakorlatilag "mérhetetlen" - így akarják magukra felhívni a figyelmet.
  Vigyázzanak, ez nem játék, családok sorsáról - is - van szó !”
 • 1. tricse 2008. november 21. 09:29
  „Én is dolgozom havonta 2-3 vasárnapon,a párom meg minden vasárnap---nincs is ezzel semmi gond,ne azért harcoljanak,hogy eltöröljék hanem,hogy a törvényileg illetve a munkajogilag járó illetményt megkapják a dolgozók!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt gondolkodásra hívnak

Győr - Az MSBH Kálvária Közhasznú Egyesület a pszichiátriai betegek életminőségének javítása… Tovább olvasom