Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Vissza kell szerezni Sziget régi méltóságát

Fejlesztésekkel, pozitív üzenetekkel a jövőben le kell bontani azokat az előítéleteket, amelyek Szigettel kapcsolatban kialakultak. Szeles Szabolcs képviselő szerint ennek egyik meghatározó záloga a 2017-es ifjúsági olimpia lehet, ha a város elnyeri a rendezés jogát.

A győr-szigeti templom felszentelésének 300. évfordulóját – sok más mellett – az épület körül kialakított hangulatos park és a díszvilágítás átadásával ünnepelte a városrész közössége. Szeles Szabolcs képviselő szerint ennek a szakrális központnak a kialakulása az egyik fontos lépés ahhoz, hogy Sziget valamiképpen visszaszerezze régi méltóságát, megítélését.

Szeles Szabolcs szerint a templom körüli díszpark kialakítása fontos lépés ahhoz, hogy Sziget visszaszerezze régi megítélését. Fotó: Bertleff András
Szeles Szabolcs szerint a templom körüli díszpark kialakítása fontos lépés ahhoz, hogy Sziget visszaszerezze régi megítélését. Fotó: Bertleff András

– Mindig elszomorít, ha a felméréseket olvasom, mikor megkérdezik a győrieket, hogy hol laknának szívesen, és ilyenkor a válaszokban a jó fekvésű és adottságú, gazdag történelmi múltú Sziget, illetve Újváros még az első tíz kedvelt helyen sem szerepel.

Szeretnénk, ha ez a megítélés változna, és mielőbb a dinamikusan fejlődő Győr dinamikusan fejlődő része lehetnénk. Annál is inkább, hiszen Szigethez és Pinnyédhez köthető például a megyeszékhely "lélegző tüdeje", a Püspökerdő, amely a győriek kedvelt kiránduló-, piknikezőhelye, és ez a terület nagy tartalékkal bír a város számára – említette Szeles Szabolcs, a városrész képviselője.

Mindez sok tennivalóval, fejlesztéssel jár és nem utolsósorban azzal, hogy pozitívra kell fordítani az évtizedek során kialakult megítélést, az előítéleteket.

– A fejlesztések közül például a Jedlik híd óriási lökést adott a folyamatnak, illetve az, hogy hamarosan megkezdődik a Bercsényi liget rekonstrukciója, ahol sétányt alakítanak ki, valamint műfüves focipálya is épül, vagy szintén kezdődik a Kossuth utca rehabilitációja.

Mindenképpen jelentős beruházásokat hozhat magával az, hogy öt év múlva Győrben rendezhetik az ifjúsági olimpiát, amelyben a jelenlegi elképzelések szerint fontos helyszínként szerepel Újváros és Sziget, és minden bizonnyal a rendezvény egyik központja a Radnóti utcai sporttelep lesz.

Szeles Szabolcs szerint a jövő évek egyik lényeges törekvése, hogy "le kell bontani a falakat" és minél több pozitív élményt, minél erősebb pozitív változásokat, üzeneteket kell hogy sugározzanak ezek a városrészek, hogy visszanyerjék régi méltóságukat.

Olvasóink írták

 • 3. gyugyu1 2012. augusztus 31. 09:39
  „Az ottlkó sárgalábuak már bebizonyították,hogy alkalmatlanok a beilleszkedésre, a normális emberi életre ! A francia példát kell alkalmazni a Kossuth utcán és szigetbe is KI KELL ŐKET TELEPÍTENI !!! E nélkül hiába lesz rehabilitáció,
  közpark, sportcentrum fejlesztés mindent tönkre fognak tenni ,elfognak lopni ezek az előemberek !!

  Még az is előfordulhat,hogy a kalapácsvető kezéből ellopják a kalapácsot,vagy a gerelyt !!!!!! Aztán nesze neked ifjusági olimpia !!!!!!!! A kéregető ,részeg hajléktalanok meg emblémái lehetnek a világversenynek !!! De a bejáratnál álló román cigányárusok is jól fognak mutatni !!!”
 • 2. gig 2012. augusztus 28. 10:51
  „Kifejezetten tetszik ez a hozzáállás, főleg a bevezetőben említett sorrendben: fejlesztések, majd pozitív üzenetek.

  Még kevés látszik a törekvésekből, a park felújítása sem teljes (reméljük, hamarosan elkészül), s az új híd előnyeit a forgalmi rend összezavarása némileg ellensúlyozza, de nagy drukk a képviselő úrnak, hogy az ő segítségével is kedvelt, kedves hely váljon Szigetből.

  A Kossuth utca rehabilitációja a beharangozott tervek alapján elhibázottnak tűnik, ezt sokan jelezték már, de az egy másik képviselő felelőssége.”
 • 1. ferdo 2012. augusztus 28. 09:29
  „Szép a Kossuth utca rehabilitációjának a terve, de nem ez, hanem az ott lakó pirézek "rehabilitációja" oldaná meg Sziget rossz hírének kérdését. Meg kellene nézni közelebbről, hogy az ott élők hányan is fizetik be a bérleti díjat, hányan lopják az áramot, és amelyikükkel baj van (előre saccolok egy 75-80%ot), azt kipakolni onnan mindenestül. Az illegális lakásfoglalókról nem is beszélve. Erről kell beszélni, mikor Sziget híréről beszélünk, nem a parkokról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sűrűbben ellenőrzik a veszélyes áruk szállítását

A katasztrófavédelem ez évtől fokozottabban ellenőrzi a veszélyes áruk szállítását. Tovább olvasom