Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Virtuális városképeslap

Naptár szerint nyár van – bár amúgy nemigen –, mégsem nagyon örvendhetnek az idegenforgalomból élők. Csodára kár várni, az eddigiekhez képest valami mást kellene tenni a vendégcsábításért.
Győr elkészítette 2006-ig szóló idegenforgalmi stratégiáját, elsősorban természetesen a hagyományokra alapozva. Jöhet a megvalósítás „aprómunkája", igazából ez a dolog nehezebb része.

Szavazás, felmérés

Játék indult – a Kisalföld támogatásával – Győr turizmusáért. (Július 22-i számunkban részletesen írtunk róla.) Lényege: három hónapon át, szeptember 25-ig szavazhat bárki, hogy ki a város legjobb idegenforgalmi szolgáltatója, egyúttal elmondhatja, mi az, amit fejlesztene az idegenforgalmi kínálatban: kulturális események, városkép, vízi szolgáltatás, szabadidőprogramok, sport-, gyerekprogramok, nagy fesztiválok, fürdő, vendéglátás, egyéb. (Erről alaposabb információ a győri 311-677-es telefonszámon kapható.)

Legyen presztízskérdés

A szavazások eredményeként a legjobb idegenforgalmi szolgáltató vándordíjban részesül. A vándordíj egy szép serleg lesz, pénz nem jár vele, ám remélhetően előbb-utóbb olyan tekintélynek örvend majd, hogy így is érdemes érte versengeni. Legalábbis ezt reméli Dömötörné Holeczky Judit, Győr alpolgármestere. A vándordíjat elsőként egy nemzetközi idegenforgalmi konferencia keretében adják át. A tanácskozás október 28–29-én lesz Győrben. Elsősorban a testvérvárosok szakembereit várják tapasztalatcserére, ám a rendezvényen mindenkit szívesen látnak, akit érdekel az idegenforgalom, a vendéglátás fejlődése, fejlesztése.

Az alpolgármester abban is bízik, a most alapított vándordíj olyan rangra jut, hogy odaítéléséről maguk az idegenforgalmisok, vendéglátósok döntenek, egyfajta presztízskérdésnek tartva.
Dömötörné Holeczky Judit szerint, bár elkészült a 2006-ig szóló idegenforgalmi stratégia, az „mozdítható" olyan irányban, amit a város közvéleménye a legjobbnak gondol. Jó lenne tehát, ha az említett játék kapcsán is igazi ötletbörze gyűlne össze.

Nagyobb hírverést érdemel

Kevesen tudják, mert kereskedelmi forgalomban nincs, de van Győrnek egy úgynevezett virtuális képeslapja. A képeslap méretű színes boríték egy számítógépes CD-t tartalmaz, 140 gyönyörű fotóval a város nevezetességeiről, magyar, angol és német nyelvű várostörténeti ismertető szöveggel, kísérőzenével (Brahms: Magyar táncok). A Baross úti Tourinform-irodába betérők hozzájuthatnak – de ott is csak egy-egy példány fogy. Nagyobb hírverést érdemelne!

Ha már itt tartunk: létezik egy Győrről készült, 8 perces szép ismertető film is. Némely rendezvényeken elő-előkerül... Csak úgy ötletszinten említjük, a legjobb idegenforgalmi szolgáltatói vándordíjra pályázók felfigyelhetnének erre is. Kell mondjuk egy tévékészülék, egy videolejátszó – s amíg a vendég elfogyaszt egy ebédet, egy kávéházi italt, „csendes háttérként" megismerheti a várost, akár eldöntheti a látottak alapján, hová, merre induljon...

A látványos nagy rendezvények, amelyekre persze szükség van, sokba kerülnek, érthetően behatárolt számúak lehetnek. De a vendéglátás nem csak ezekből áll, sőt, zömmel nem ezekből...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrság legerősebb embere

Míg a szomszédos Pázmándfalun fúvószene és mazsorettcsoportok szórakoztatták a nagyérdeműt, addig a… Tovább olvasom