Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Virték szép ünnepe

Öt hónapja a segítőkész emberek és a megyei kórház összefogásának eredményeként együtt lehet a Virt család, amely tavaly ilyenkor még csak álmodozott erről.
A kislány végre szerető családja körében lehet.
Virt László, az apuka az elmúlt esztendőben többtucatnyi kérvényt írt azért, hogy súlyos betegséggel világra jött kislányukat otthonukban ápolhassák. A levelekre az erre hivatottak ímmel-ámmal, ha válaszoltak, a minisztérium illetékese pedig szó szerint azzal tanácsolta el őket, hogy „lélegeztetőgéppel nem lehet otthon élni". Az utóbbi kijelentésre azonban rácáfolt az élet.

A nemsokára második évét betöltő kislány a kórházból végre hazakerülhetett. Virték három gyermeket nevelnek nagy szeretetben. Marci – aki szeptemberben kezdte az első osztályt – makkegészséges. Az öt éve született Anna betegségére – a mozgásfejlődés elmaradása miatt – négy hónapos korában kezdett gyanakodni a gyermekorvos.

A Mikulás meglátogatta a Virt családot is.
A kivizsgálás után derült ki, hogy a kislány a meglehetősen ritka Werdnig–Hoffmann-szindrómában, azaz gerincvelői eredetű csecsemőkori izomsorvadásban szenved. Az orvosok csupán hónapokat jósoltak neki.
A családban két kislányukat, Annát és Katikát lélegeztetőgépen gondozzák a szülők az egészséges és már iskolába járó Marci mellett.
A kis Anna egy felső légúti fertőzés miatt tüdőgyulladást kapott, így lélegeztetőgépre került, ám szülei odaadó ápolásának köszönhetően él. Időközben újabb taggal gyarapodott a Virt család, sajnos azonban Katika hasonló genetikai rendellenességgel született. A család szó szerint Canossát járt azért, hogy a kis Katát is otthon ápolhassák és végre együtt lehessenek.

Volt, aki levelet írt, telefonon érdeklődött a kislányok állapota iránt. A lényeg, hogy Virték a karácsonyt végre együtt várják. Ehhez a hangulathoz járult hozzá a Kisalföld azzal, hogy írtunk a győri Mikulásnak és megkértük, jöjjön velünk családlátogatásra Láziba.
A mi meglepetésünket ugyanis az jelentette, hogy Marcival együtt Annácska és Katika is találkozzon a jóságos nagyszakállúval, aki természetesen ajándékkal lepte meg a gyerekeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középiskolai írásbeli: jelentkezni kell

Győrött több középiskolában – nem csak a hat és a nyolc évfolyamos képzésen – közös… Tovább olvasom