Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Virágpiramisok állnak a győri lakótelepeken! - fotók

A győri lakótelepekre is jut a Belvárost már szépen díszítő virágpiramisokból. Összesen hat új állványt helyeznek el három városrészben.

"A győri lakótelepekre is jut a Belvárost már szépen díszítő virágpiramisokból.

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester kérésére a Győr-Szol Zrt. hat új állványt készített, melyből kettőt Adyvárosban, egyet-egyet pedig Marcalváros I-en és Marcalváros II-őn, Szabadhegyen valamint Nádorvárosban helyeznek el. Cél, hogy a Belvároson kívül, a lakótelepi részeken is legyen ilyen közkedvelt látványosság.


Fotók: Győr-Szol Zrt.
Fotók: Győr-Szol Zrt.


Egy piramisra összesen 40 tő virágot ültetnek, az eddig használatosnál nagyobb cserepekbe, így nagyobb mennyiségű föld nyújt tápanyagot a növényeknek. A fő fajta a futómuskátli, ezt egészíti ki a Balkon aranya (Bidens ferulifolia) és a repkény.

A Győr-Szol munkatársai gondoskodnak a rendszeres öntözésről, tápoldat kijuttatásáról, így remélhetőleg egészen őszig díszítik majd az állványokra helyezett virágok a városrészeket.

A héten a belvárosban kihelyezik a sétálóutcában azokat a virágoszlopokat, amelyek egyszer már tavasszal díszítették a közterületeket, s a levirágzás után most új növényekkel beültetve kerülnek ki ismét.

Megújult, új virágokkal és kompozíciókkal gazdagodott a Szent István utat elválasztó szegély, és a városban található virágládák beültetése is folyamatos.

Az alpolgármester kérése, hogy mindenki becsülje meg a kiültetett virágokat, mivel sajnálatos módon előfordultak lopások és rongálások az utóbbi időben" - közölte Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs vezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei Jobbik: a politikai gőg előrébb való volt

"Az ülések csak pár percet vettek igénybe. Ez kiderül a Parlament honlapjáról" - olvasható a Jobbik… Tovább olvasom