Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Virágosítás Győrben

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. május 14-én hétfőn megkezdte az egynyári virágok kiültetését és a muskátlik kihelyezését.

Ennek eredményeként közel két hét múlva összesen 75.000 db egynyári virág és további 1500 darab muskátli díszíti majd Győr különböző közterületeit. A munka során a GYŐR-SZOL Zrt. munkatársai beültetik többek között az Eötvös és a Honvéd liget, a Bisinger és a Batthyány park, a Radó-sziget, a Városház és a Megyeháza tér virágágyait. Idén is kerül nagy számban a közterületre például kakastaréj, petúnia, begónia, díszcsalán, legényvirág és kúpvirág.

A közterületre kiültetésre kerülő virágok nagy értéket képviselnek.
A közterületre kiültetésre kerülő virágok nagy értéket képviselnek.

A szakemberek a magyar fajtákat helyezték előtérbe, azok közül is Kováts Zoltán magyar egynyárivirág-nemesítő növényeit láthatjuk több ágyásban. A fajtaválasztásnál természetesen az is szerepet játszott, hogy a növények mennyire alkalmasak a városi élet sajátosságainak elviselésére.

Újdonság idén, hogy a közterületi virágágyakban kísérleti jelleggel megjelennek a klasszikus vidéki kiskertek virágai, így például a szegfű, a tátika és a dália.

Az egynyári növények kiültetését követően, a díszítőérték megtartása érdekében szinte azonnal kezdődik a növények gondozása, ami locsolásban, kapálásban, gyomlálásban, valamint az aktuális növényvédelmi feladatok elvégzésében nyilvánul meg.

A közterületre kiültetésre kerülő virágok nagy értéket képviselnek, ezért óvjuk meg őket közösen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NAV: hosszabbított nyitvatartás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatóságának központi ügyfélszolgálata… Tovább olvasom