Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Virágosítás: ápold környezetedet!

Győr tavaly az európai környezetszépítő versenyben ezüst fokozatú elismerést kapott, köszönhetően a szépen kialakított virágágyaknak, a rendezett, ápolt zöldterületeknek, a balkonládákban pompázó futómuskátliknak. A színvonalat idén is tartani akarja a város.

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. a több mint 12 ezer négyzetméter virágágyásba 500 ezer virág kiültetését tervezi. Az egynyári virágok közül a legnagyobb arányban a vízifukszia, a begónia és a büdöske kerül a közterületek ágyásaiba, és lesznek magyar nemesítésű fajták is, mint a Bikavér celózia, a mályvarózsák, a verbénák, amelyek a száraz, forró nyárban is hosszú ideig, gazdagon virágoznak. Nem marad el a már megszokott „ muskátlis körút " kialakítása sem, ezenkívül a Bécsi kapu téren, a Zechmeister utcában több ezer cserepes futómuskátlit ültetnek, 150, egynyári virágokkal betelepített virágládát, 62 kerámia virágtartót és 22 virágoszlopot helyeznek ki Győr legsűrűbben lakott városrészeiben. A Szent István út, a Szigethy Attila út erkélyeire, a Rába kettős híd korlátjaira 1500 futómuskátlival beültetett balkonláda került.

Az elmúlt évek lakossági buzgalmát tapasztalván a kommunális szolgáltató az általános és a középiskolák számára idén is meghirdette a környezetszépítési versenyt. A győri civil szervezetek, az Életfa – Győr Egyesület, a Kertészek és Kertbarátok Győri Egyesülete is közreműködnek a város csinosításában, ők utcák, lakóközösségek körében szervezik a „ Szeresd, ápold, óvd környezetedet! " elnevezésű mozgalmat, amelyre a közterületeket szépítők nevezhetnek, és külön kategóriában értékelik az ablakokat, erkélyeket díszítőket. A versenyre egyének, lakóközösségek nevezhetnek. A szolgáltatótársaság az elmúlt évekhez hasonlóan palántákkal segíti a környezetszépítő mozgalmat. Levélben kell megírni a társaságnak, hogy hol, melyik területen kívánnak virágosítani, mennyi palántára van szükség. A cég szakemberei segítenek a helyes fajták kiválasztásában, és a helyszínre is viszik a virágokat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macskafogó a belvárosban

Cicamentő akcióba kezdett a Csizmás Kandúr Alapítvány Győrben. Az állatmenhely munkatársai május… Tovább olvasom