Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Virágdíszbe öltözik a város

A tavalyihoz hasonlóan idén is félmillió virágpalánta díszíti majd a győri parkokat, a megyeszékhely útjai mellé kihelyezett virágládákat és az út melletti virágágyásokat. A Komszol Kft. idén 35 millió forintot költ virágosításra.
Három éve Győr lett az első a virágos hazai városok versenyében, tavalyelőtt pedig az európai virágos városok sorában érdemelte ki az ezüstérmet. A szabályok szerint az idén az utóbbi kategóriában nem indulhat, ám a győri kommunális szolgáltató szeretné, ha a megyeszékhely lakói és a városba látogatók a szépen, üdén virágosított városok között tartaná változatlanul számon.

Szárazságtűrő növények

A társaság 2003-ban 35 millió forintot költ virágosításra, ültetésre és a virágok gondozására. A növényeket a győri kommunális szolgáltató Abda melletti kertészetében nevelték, százötvenezer palántát a lakókhoz juttatott a társaság, a lakótelepeken élők gondozzák azokat. A Komszol Abda melletti kertészetében olyan virágpalántákat neveltek, amelyek jobban tűrik az utóbbi években kevés csapadékot hozó nyarakat.
A társaság a virágosítás időszakát tartotta a legalkalmasabbnak arra, hogy számot adjon a több mint ötszáz munkatársat foglalkoztató szolgáltató elmúlt időszakbeli gazdálkodásáról.

Egyre több települést szolgálnak ki

A Komszol tavaly a tervezettnél nagyobb, 2 milliárd 142 millió forintos árbevétele mellett 100 millió forintot meghaladó nyereséget ért el. Beruházásainak összege megközelítette a 300 millió forintot. Tavaly újabb tizenegy település önkormányzata kötött szerződést a céggel, így már 100 fölé emelkedett azoknak a helységeknek a száma, ahonnan a Komszol gyűjti a kommunális hulladékot. A cég új szolgáltatásként a kertészeti és kerti hulladékot is elszállítja Győr családi házas övezetéből és kísérleti jelleggel megkezdte a fémhulladékok szelektív gyűjtését is.
A Komszol napokban tartott sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy miután Győr belvárosának egésze fizetőparkolási övezetekre oszlik, júliustól a belváros peremén négy helyen lesz módja az autósoknak ingyen parkolni. A Móricz Zsigmond rakpart július 1-jétől ingyenes parkoló lesz, ahogy díjmentesen lehet várakozni a Petőfi híd lábánál, a Vas Gereben utcában és az iparkamara melletti területen kialakítandó parkolóban.
A Komszol a majdan a Pápai úti szeméttelepet kiváltó új hulladéklerakó előkészítésére eddig mintegy 200 millió forintot költött. Elhangzott a sajtótájékoztatón, sokaknak szokásává vált, hogy szabálytalanul a hulladékgyűjtő edények mellé halmozzák a hulladékot. A szabálytalanságokat ellenőrzik és az így kihelyezett hulladék elszállításának költségét kiszámlázzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanösvényt avattak

Győr város környezetvédelmi bizottsága és a Kisalföldi Erdőgazdaság meghívására csaknem 400 diák… Tovább olvasom